Hjem » Småkager og cookies » Svenske chokoladebrød

Svenske chokoladebrød

Svenske chokoladebrød er faktisk småkager, nemlig lækre kakaosmåkager der er drysset med perlesukker og hakkede mandler. De er nemme at lave, og så smager de bare godt. Læs med her og få den nemme opskrift.

svenske chokoladebrød med perlesukker og mandler

Julebag for hele familien

Da vi var små bagte vi altid julesmåkager sammen med mor når vi nærmede os 1. søndag i advent. Det var så hyggeligt, og vi børn glædede os altid virkelig til både jul og julebagning.

Nu er det vores egne børn der gerne vil hjælpe til med at bage julesmåkager, og det er jo bare helt fantastisk. Jeg har endnu engang fået hjælp af Ellen i køkkenet til at bage disse lækre svenske chokoladebrød.

Det er vist en opskrift der oprindeligt stammer fra Karolines køkken, og den bringer altså skønne barndomsminder frem.

Det er en opskrift der både er nem at gå til, og så er den hurtig at lave.

Det er lidt forskelligt hvad folk godt kan lide at drysse på toppen. Nogle vælger udelukkende perlesukker, og det er også lækkert.

Jeg bruger perlesukker og hakkede mandler, for det giver en fantastisk smag med de ristede mandler på toppen. Samtidig bidrager de med lidt ekstra knas.

Svenske chokoladebrød kaldes også for svenske chokoladesnitter, svenske chokoladekager og kakaosnitter. Kært barn har mange navne som man siger.

Det gør dem jo ikke mindre lækre!

De små kakaosmåkager er i hvert fald nogle hele familien elsker herhjemme, så de er og bliver en fast del af vores årlige julebag.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og selv bage de skønne småkager.

svenske chokoladebrød med perlesukker og mandler i lille skål

Ingrediensnoter

Kakao – Kakao er det der giver den karakteristiske smag til disse småkager. Og farven selvfølgelig. Du skal bruge den rigtige bagekakao.

Smør – Jeg bruger helt almindeligt Lurpak til at bage småkager med. Andre typer kan også bruges, men vælg rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.

Vanilje – Jeg bruger vaniljekorn fra en vaniljestang. Du kan også erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker hvis du hellere vil bruge det.

Perlesukker og mandler – Skal bruges som drys på toppen. Du kan springe mandlerne over eller vælge andre nødder hvis du synes.

Hvordan laver man svenske chokoladebrød?

Det er virkelig nemt at lave de svenske julesmåkager selv. Det er også ret hurtigt overstået.

Jeg laver for det meste småkagedej på røremaskinen, det er nemt og hurtigt. Først blandes alle de tørre ingredienser. Så smuldres smørret heri, og til sidst samles dejen med æg.

Nu skal dejen rulles ud til lange pølser, som eventuelt kan sættes på køl hvis de er meget bløde. Efterfølgende rulles dejstængerne med en kagerulle, så de bliver flade.

Dejen pensles med æg og drysses med en blanding af perlesukker og mandler inden de bages i ovnen. Når de er færdigbagte, skal de lige have lov til at køle ned et par minutter, og så skæres de ud mens de stadig er lune.

De udskårne chokoladesnitter køles ned på en rist. Småkagerne skal være sprøde i overfladen men stadig bløde indeni når de er aflølede.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

svenske chokoladebrød med julepynt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man småkagerne?

De afkølede småkager kommes i en tætsluttende kagedåse. Her kan de holde sig længe, hvis du altså gemmer kagedåsen godt.

Kan småkagedejen laves på forhånd?

Du kan sagtens forberede dejen og lægge den på køl til næste dag. Jeg vil sige at dejen til svenske chokoladebrød i hvert fald kan holde sig nogle dage på køl.

Kan jeg bruge andet end mandler?

Hvis du ikke er til mandler, kan du undlade dem eller skifte dem ud med andre hakkede nødder. Snitterne er også lækre med hasselnødder eller pistacienødder.

Andre julesmåkager du måske vil synes om

skål med svenske chokoladesnitter

Opskrift på svenske kakaosmåkager

Her får du vores opskrift på lækre svenske chokoladesnitter. Det er en kakaosmåkage med drys af perlesukker og mandler. Dejen bages i lange stænger, som efter bagningen skæres ud og køles ned på en rist. På den måde bliver overfladen sprød mens indholdet forbliver blødt og lækkert.

Vi håber du får lyst til at tage familien med i køkkenet og bage de lækre småkager. Vi vil meget gerne høre hvad du synes om opskriften i en kommentar herunder.

svenske chokoladebrød med perlesukker og mandler
5 fra 1 stemme

Svenske chokoladebrød

Opskrift på svenske chokoladebrød
De lækre julesmåkager kaldes også svenske chokoladesnitter, chokoladekager eller kakaosnitter. Kært barn har mange navne, men de smager fantastisk og bringer gode minder fra barndommen. De er derudover både nemme og hurtige at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 30 min
Ret Julesmåkage
Køkken Svensk
Antal 50 stk
Kalorier 79 kcal

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakao
  • 200 g smør
  • 1 æg

Topping:

  • 1 æg
  • 50 g perlesukker
  • 50 g mandler

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljen med en lille smule af sukkeret for at få skilt kornene lidt ad.
  • Bland vanilje, sukker, hvedemel, bagepulver og kakao i en skål (brug gerne røremaskinen). Skær smørret i små tern, og smulder smørret i melblandingen. Kom til sidst ægget i, og ælt hurtigt dejen sammen til en samlet dej.
  • Del dejen i 4, og tril hver del dej til en pølse på 30 cm. Hvis dejen er meget blød, kan den lægges kort i køleskabet.
    svenske chokoladebrød step 1
  • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Brug en kagerulle til at rulle hen over dejpølserne, så de bliver trykket flade. De skal være cirka 4-5 cm brede.
    svenske chokoladebrød step 2
  • Pensel dejen med sammen pisket æg. Drys herefter perlesukker og hakkede mandler på toppen.
    svenske chokoladebrød step 3
  • Bag stængerne i 15-17 minutter ved 175 grader. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter. Skær så småkagerne ud på skrå med en skarp kniv mens de stadig er lune.
    svenske chokoladebrød step 4
  • Læg de færdig småkager på en rist, og lad dem køle helt ned inden de pakkes ned i en kagedåse.
  • Småkagerne skal være sprøde i overfladen men bløde inden i. Da det er meget forskelligt hvordan ovne varmer, kan det være at dine skal bage lidt længere eller kortere tid end mine.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1småkageKalorier: 79kcalKulhydrater: 10gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 15mgNatrium: 41mgKalium: 18mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 109IUCalcium: 11mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Julesmåkage, kakaosmåkager, svensk bagværk, svenske chokoladekager, svenske chokoladesnitter, svenske småkager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.