Madformadelskere / Søde sager / Småkager og cookies / Fedtebrød med citronglasur

Fedtebrød med citronglasur

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Fedtebrød er en både lækker og virkelig nem småkage. Traditionelt laves de med romglasur, men vil du have en frisk og lækker julesmåkage, kan du med fordel lave fedtebrød med citronglasur. Læs med her og få den nemme opskrift.

fedtebrød med citronglasur og citronskal til jul

Småkager med citron

Julen står for døren, og lige om lidt er det 1. søndag i advent. Det betyder selvfølgelig at vi skal i gang med julebag og ekstra julehygge med familien. De fleste børn glæder sig nemlig helt vildt, og kan næsten ikke vente til jul, nogle voksne har det på samme måde.

Der er noget særligt over det her med at bage julesmåkager, men skal vi nu være helt ærlige, så kan det også blive for meget.

Vi bager altid rigtig mange småkager, sådan er det jo med dette job, men derfor er det rart med nogle der skiller sig lidt ud. Julesmåkager kan nemlig godt være en meget sød affære.

Hvis man vil prøve nogle småkager der ikke er helt som mange af de andre, og nogle der er et friskt pust, så er de her fedtebrød med citronglasur og citronskal i dejen helt perfekte.

De er lækre og syrlige, og det er en skøn småkage at have på småkagefadet til jul sammen med alle de andre traditionelle småkager.

Traditionelt laves fedtebrød med romglasur, men du kan altså med fordel tilsætte lidt revet citronskal til dejen, og så lave glasuren med citronsaft. Det smager fantastisk godt!

julesmåkager - fedtebrød med citronglasur

Ingrediensnoter

Smør – Helt almindeligt smør, men det skal være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.

Hvedemel – Du kan bruge den hvedemel du har i skabet.

Flormelis – Du skal bruge flormelis til glasuren.

Citron – Vælg økologiske citroner, da du både skal bruge skallen og saften.

Hvordan laver man fedtebrød med citronglasur?

Fedtebrød med citron er både en hurtig og nem julesmåkage at kaste sig over.

Først skal dejen laves. Smørret smuldres i hvedemel blandet med hjortetaksalt, og så tilsættes sukker, kokosmel og citronskal. Dejen samles hurtigt, det er nemmest med hænderne.

Så deler man dejen op i 4 stykker og triller dem til pølse som trykkes flade. De bages i ovnen til de er gylne i kanten. Herefter kommes der citronglasur på de varme stænger, og eventuelt lidt citronskal på toppen hvis man er til det.

Mens stængerne stadig er lune skæres de i snitter på 1,5 cm i bredden. Småkagerne skal køle helt ned på en bagerist inden de kan pakkes i kagedåser.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fedtebrød med citronglasur til jul

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man fedtebrød?

Småkagerne opbevares i en lufttæt kagedåse. Husk først at pakke dem ned når de er helt afkølede og glasuren er helt tør.

Kan jeg bruge andet end citron?

Ja du kan også laver småkagerne med lime, appelsin eller andre citrusfrugter.

Kan jeg lave dejen på forhånd?

Ja du kan sagtens lave dejen dagen før. Opbevar den i køleskabet indtil 30 minutter før den skal bages.

Andre julesmåkager du måske vil synes om

småkager, fedtebrød med citronglasur

Opskrift på julesmåkager med citron

Her får du vores opskrift på sprøde og lækre julesmåkager med citron og en frisk smag, som både børn og voksne elsker. Hvis du også elsker traditionelle fedtebrød med romglasur, så må du ikke snyde dig selv fra at prøve denne version.

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften af, og måske tage familien med i køkkenet og lave dem som et hyggeligt weekendprojekt. Det er super hyggeligt for hele familien at være med til at julebage.

fedtebrød med citronglasur og citronskal til jul
5 fra 3 stemmer

Fedtebrød med citronglasur

Opskrift på fedtebrød med citronglasur
De fleste af os kender fedtebrød, men har du prøvet dem med citron? Det er små lækre julesmåkager med kokos i, og så med en skøn citronglasur på toppen. De både smager godt, og så er de virkelig nemme og hurtige at lave. Vil du bage en frisk julesmåkage, så er disse helt perfekte.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Julesmåkage
Køkken Dansk
Antal 50 stk
Kalorier 57 kcal

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 150 g smør
  • 80 g sukker
  • 80 g kokosmel
  • 1 tsk citronskal, saften bruges til glasur

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • Citronsaft
  • Vand, eventuelt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Bland hvedemel og hjortetaksalt, og smulder smørret heri. Du kan med fordel bruge røremaskinen til det.
  • Tilsæt sukker, kokosmel og citronskal, og saml dejen. Det er nemmest at gøre med hænderne, da varmen fra hænderne gør smørret blødt. Dejen er fedtet, det skal den være.
  • Del dejen i 4 dele, og tril hvert stykke til en pølse der er lige så lang som bagepladens korte side.
    fedtebrød med citronglasur step 1
  • Brug en kagerulle til at rulle pølserne til flade stænger på ½ cm i tykkelsen.
    fedtebrød med citronglasur step 2
  • Bag stængerne ved 200 grader almindelig varme i 10 minutter til de er gyldne i kanten.
    fedtebrød med citronglasur step 3
  • I mens kagerne bages, røres glasuren sammen. Flormelis røres sammen med citronsaft indtil glasuren er tyk og sej. Tilsæt eventuelt lidt vand hvis nødvendigt. Glasuren skal være tykkere end normalt, da den skal på de varme kager, så den vil flyde lidt ud.
  • Når kagerne er færdigbagte, tages pladen ud af ovnen, og glasuren smørres ud på toppen af stængerne.
    fedtebrød med citronglasur step 4
  • Mens de stadig er lune skæres stængerne på skrå i snitter på cirka 1,5 cm i tykkelsen, og småkagerne lægges på en bagerist for at køle ned.
  • Når fedtebrødene er helt afkølede kan de opbevares i en kagedåse.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1småkageKalorier: 57kcalKulhydrater: 8gProtein: 1gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 6mgNatrium: 25mgKalium: 4mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 75IUC-vitamin: 1mgCalcium: 1mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.