Mormors fedtkager

I vores familie har det altid været traditionen at mormor var den der lavede fedtkagerne til jul. Det var julens højdepunkt, og hun bagte altid rigeligt til hele familien. Da min mormor desværre ikke er her mere, har jeg eksperimenteret og fundet frem til en opskrift der kommer rigtig tæt på hendes sønderjyske fedtkager. Jeg håber I bliver så glade for opskriften som jeg selv er, det er ikke rigtig jul uden fedtkager – og så er de virkelig nemme at lave.

Fedtkager

Ingredienser:
Giver 1 plade småkager

185g mel
185g sukker
100g svinefedt
0,5 tsk. vaniliesukker
0,5 tsk. hjortetaksalt
2 spsk. kakao

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne sammen på nær kakaoen, og ælt til en samlet masse. Del dejen i 2 dele og tilsæt kakao til den ene del. Tril dejen til små kugler, tryk dem flade  og sæt dem på en bageplade. Bag kagerne i midten af ovnen ved 185 grader i ca. 15 min. Kagerne skal gerne sprække lidt og være meget porøse på overfladen, mens de er sprøde indeni. Lad kagerne køle af og opbevar dem i en kagedåse.

Glædelig jul og velbekomme.

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares