Vi elsker at julebage herhjemme, og gerne en masse forskellige slags småkager. Det er skønt at kunne hygge med småkager og varm kakao når vi skal til at se julekalender, og bare hygge lidt ekstra. Her får du vores opskrift på lækre marcipansmåkager, som er super nemme at lave.
Nemme småkager med marcipan
Vi elsker småkager hjemme hos os, og i december måned bliver der bagt en masse småkager, og spist en masse småkager.
De her småkager er med marcipan, så de er lidt ekstra julede synes jeg. Selvom smagen er ret enkel, og ikke sådan decideret marcipanagtig.
Hjemme hos os er halvdelen af familien ikke de store marcipanspisere, men så er der jo heldigvis flere af disse kager til os andre.
Hvis du elsker marcipan, så prøv dem endelig, de er super lækre og nemme at lave.
Ingrediensnoter
Marcipan – Brug den marcipan du bedst kan lide. Hvis du ikke har en foodprocessor til at lave dejen på, så er det en god ide at rive marcipanen inden du blander den i dejen.
Mandelmel – mandelmel giver god smag og struktur til småkagerne. Hvis du ikke har mandelmel, kan du køre mandler på en foodprocessor eller i en minihakker. De skal hakkes helt fint, og du behøver ikke smutte mandlerne først, skallen kan sagtens blive på.
Smør – Min anbefaling er, at du bruge rigtig smør når du bager småkager og ikke et blandingsprodukt.
Sukker – Der skal både lidt sukker i småkagerne, og så skal de trilles i sukker inden de trykkes flade på bagepladen. Det giver en superlækker overflade på småkagerne.
Hvordan laver man marcipansmåkager?
De her småkager er virkelig nemme at lave.
Først skal vi lave dejen. Det før vi ved at smuldre smørret i melet. Det går supernemt i en foodprocessor, men kan også gøres i hånden.
Hefter tilsættes bagepulver sukker, og mandelmel, og til sidst marcipan. Dejen æltes sammen til en sammenhængende dej, og trilles herefter til kugler som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Kuglerne trykkes flade med en gaffel, og så er de klar til at komme i ovnen og blive bagt.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Småkagerne skal opbevares i en tætsluttende kagedåse. Jeg sætter kagedåsen i et mørkt og køligt rum, men hvis du ikke har det, kan et køkkenskab også sagtens gå. Du må ikke sætte dåsen i køleskabet, for fugten vil gøre dem bløde.
Andre småkageopskrifter du måske vil synes om
- Pleskner
- Julemandens knapper med M&M’s
- Pebernødder med chokolade
- Kanelsmåkager
- Vaniljekranse med mandler
Tips og tricks til opskriften
- Husk at lave småkagerne køle helt ned på en rist før de kommes i kagedåser, eller kan de hurtigt blive bløde og lidt kedelige.
Serveringsforslag
- Server til julekalender i TV sammen med varm kakao eller Hvid gløgg
- Småkagerne er perfekt til adventshygge med familien eller til en sød afslutning på juleaften mens gaverne åbnes.
Elsker du disse småkager med marcipan? Prøv også vores opskrift på Håkonskager
Opskrift på julesmåkager med mandelmel og marcipan
Her får du vores opskrift på nogle virkelig nemme og virkelig lækre småkager med marcipan. Det er nogle julekager som du nemt kan kaste dig over at bage sammen med børnene.
Vi håber I får lyst til at prøve opskriften, og så ønsker vi Jer en rigtig dejlig jul.
Marcipansmåkager
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 120 g smør
- 50 g sukker
- 50 g mandelmel, eller helt finthakkede mandler
- 1 tsk bagepulver
- 100 g marcipan
- 1 dl sukker, til at trille dejkuglerne i
Sådan gør du
- Start med at smuldr smørret i hvedemelet. Det kan du nemt gøre i en foodprocessor, alternativt kan det gøres med hænderne.150 g hvedemel, 120 g smør
- Tilsæt herefter sukker, mandelmel og bagepulver, og rør det sammen.50 g sukker, 50 g mandelmel, 1 tsk bagepulver
- Kom til sidst marcipanen i dejen. Hvis du laver dejen på foodprocessor, kan du brække marcipanen i stykker, og derefter komme den i foodprocessoren og køre dejen jævn, hvis du laver dejen i hånden, kan du rive marcipanen inden du kommer den i dejen.100 g marcipan
- Tril dejen til kugler på 8-10 gram, og tril herefter kuglerne i sukker, inden de lægges på bagepladen, som er beklædt med bagepapir. Tryk dejkuglerne flade med en gaffel, så de får et fint mønster.1 dl sukker
- Bag småkagerne i 10-12 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme indtil de er let gyldne i kanten.
- Lad småkagerne ligge 5 minutter på bagepladen, de er nemlig lidt bløde lige når de kommer ud. Efter 5 minutter kan de flyttes til en rist, hvor de køler helt ned inden de pakkes i kagedåser.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her