Cookies med chokolade er altid lækkert! Det er skønne småkager som både børn og voksne elsker, og så er de tilmed virkelig nemme at lave selv. Læs med her og få vores opskrift.
Hjemmebagte cookies med mælk
Mmm.. hvem elsker ikke super lækre og sprøde cookies med chokoladestykker? De smager dejligt, og er et hit blandt både børn og voksne. Dejen kan nemt gemmes i fryseren, så kan du hurtigt tage nogle kugler dej op og bage lækre cookies.
Sådan er par cookies og et stort glas kold mælk bringer altid glæde hos ungerne efter en lang eftermiddag i haven eller når de kommer hjem fra skole eller børnehave. Det er bare lækkert! Og mælk hører sig bare til når man spiser cookies.
Ingrediensnoter
Smør – Jeg bruger som regel almindelig saltet smør til denne opskrift. Smørret skal være blødt, så tag det ud af køleskabet i god tid inden du skal bage.
Sukker og brun farin – Jeg bruger en blanding af sukker og brun farin. Det giver en dejlig karamelliseret smag.
Natron og bagepulver – Ved at tilsætte natron og bagepulver får man den perfekt konsistens. En sprød småkage der er blød og chewy i midten.
Chokolade – Jeg bruger mørk chokolade her, men du kan også bruge mælkechokolade eller hvid chokolade eller måske en blanding af forskellige slags chokolade.
Hvordan laver man cookies med chokolade?
Det er virkelig nemt at bage disse cookies. Heldigvis!
Først skal smør, vanilje, sukker og brun farin piskes godt sammen, og så tilsættes et æg. Til sidst vendes hvedemel, bagepulver, natron og salt i dejen, og så hakket mørk chokolade.
Dejen stilles på køl eller trilles straks til kugler og sættes på en bageplade. Bag dine cookies 12-15 minutter og lad dem køle ned inden de spises eller pakkes ned i en kagedåse.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Kom de afkølede småkager i en lufttæt kagedåse eller et lufttæt glas.
Ja du kan gemme dejen i køleskabet nogle dage eller fryse den ned. Tril dejen til kugler og kom dem i en bøtte i fryseren, så kan du altid tage nogle stykker op og bage. Lad dem tø op 30 min. inden de bages, så bliver de perfekte.
Ja du kan bruge andre typer chokolade eller for eksempel daim, M&M’s. Prøv dig frem.
Andre cookie-opskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Lav en stor portion og frys dejen ned i kugler. Så kan du nemt tage nogle stykke op. Lad dem tø op på bagepladen i 30 minutter og bag dem så efter opskriften.
- Prøv også at lave dem med mælkechokolade, hakkede nødder, daim eller anden chokolade.
Serveringsforslag
- Server til eftermiddagskaffen når I skal hygge lidt ekstra.
- Giv børnene et par stykker med et glas mælk efter skole.
Elsker du disse cookies?
Prøv også vores opskrift på Daim cookies
Opskrift på de bedste cookies
Her er vores opskrift på lækre cookies med chokoladestykker. De er dejligt sprøde i kanten, og har en blød chewy midte.
Du kan sagtens lave en dobbeltportion, og fryse dejen ned. Så kan du tage de frosne dejkugler på, lade dem stå 30 minutter på bagepladen og så en tur i ovnen. Så er det altså nemt altid at have friskbagte cookies til ungerne eller uventede gæster.
Cookies med chokolade
Ingredienser
- 150 g smør, blødt
- 135 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 stang vanilje
- 1 æg
- 180 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk blødt smør, sukker, brun farin og kornene fra vaniljestangen godt sammen.150 g smør, 135 g sukker, 100 g brun farin, 1 stang vanilje
- Tilsæt herefter æg, og pisk godt igen.1 æg
- Bland mel, natron, bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen.180 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, ½ tsk salt
- Hak chokoladen groft og til dejen. Rør dejen til den er ensartet og chokoladen er fordelt.100 g mørk chokolade
- Du kan med fordel sætte dejen i køleskabet 1 times tid. Så bliver den nemmere at arbejde med, men du kan også sagtens gå videre med det samme.
- Tænd ovnen på 175 grader
- Tril dejen til kugler. Brug 1 spsk. dej pr kugle. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være god plads imellem dem, da de flyder ud under bagningen.
- Bag kagerne ved 175 grader i 12-15 min. og lad kagerne køle af på bagepladen, og flyt dem så til en rist.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. februar 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her