Chocolate chip cookies, sprøde i kanten og lidt bløde og chewy i midten! Spis dem sammen med et glas koldt mælk. Det er favoritten når der skal hygges i weekenden sammen med ungerne. Faktisk var det i første omgang vores datter der efterspurgte cookies, og det blev altså til disse skønne Amerikanske Cookies med store chokoladestykker.

Chewy Americanske cookies med chokoladestykker
Her i familien går de under navnet Tulles cookies, og det er også altid Ellen der står med i køkkenet når de skal laves. Faktisk har vi næsten altid vores børn med i køkkenet når vi laver mad. Det giver rigtig mange gode oplevelser og selvfølgelig en masse kaos, men det er det hele værd!
Cookies, eller småkager som de jo egentlig hedder på dansk, kan man aldrig få for mange af. Vi har som regel altid en eller anden for form for småkager liggende, så kan man lige nuppe en til kaffen.
Chocolate chip cookies er min absolutte favorit, det kommer vi ikke uden om. Men der er andre småkager, der bestemt er værd at bage og have et mindre lager af også.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Smør – Almindeligt saltet smør har jeg brugt til denne opskrift.
Brun farin – Det er med til at give den helt rette smag til de færdige cookies.
Vaniljepasta – Giver en god smag af vanilje, og er nemt at arbejde med når du skal bage.
Hvedemel – Når du bager småkager er det ikke en fordel at bruge mel med højt proteinindhold som når du for eksempel bager brød. Når vi bager småkager vil vi helst have lavere proteinindhold, så vi får en sprød småkage. Du kan bruge almindeligt hvedemel eller det der nogle steder hedder kagehvedemel.
Chokolade – Her er der brugt en blanding af mørk og lys chokolade. Det giver en god smag at blande de to, og det kan nemt blive for bittert til børn hvis du kun bruge den mørke, men det er selvfølgelig helt op til dig selv. Du kan også fint lave dine cookies med hvid chokolade hvis du har lyst.
Hvordan laver man chocolate chip cookies?
Opskriften her er så nem, at du fint kan sætte ungerne i gang, eller i hvert fald få dem til at hjælpe dig med småkagerne.
Du starter med at smelte smørret. Det blandes sammen med brun farin og sukker. Herefter skal vanilje og æg i, og til sidst kommes hvedemel og bagepulver i. Så vendes chokoladestykkerne i, og dejen kommes i små klumper på en bageplade og bages i et kvarters tid ved 180 grader med almindelig over- og undervarme.
Lad dem køle ned på en bagerist når de er færdigbagt, og efterfølgende kan du pakke dem i en kagedåse.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja! Cookiedejen kan fryses ned. Du kan med fordel fryse den ned i kugler, så er det lige til at tage nogle kugler op og sætte dem på en bageplade. Perfekt når den søde trang melder sig, eller du får uventede gæster.
Andre sprøde lækkerier
Tips og Tricks
- Brug din yndlingschokolade
- Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Det kan være lys, mørk eller en blanding som vi gør. Du kan også bruge for eksempel chokoladeknapper, påskeæg eller daim.
- Bag dine cookies i airfryeren
- Har du en airfryer, så kan du faktisk fint bage dine cookies i den hvis du kun skal bruge få cookies og for eksempel vil fryse resten ned. Tiden kan variere lidt efter hvilken airfryermodel du har. Få vores tips til cookies i airfryer her.
Serveringsforslag
- Server til et glas koldt mælk eller til en kop kaffe eller te.
Elsker du chokolade?
Så skal du altså også prøve vores opskrifter på lækker hjemmelavet chokoladeis og luftig chokolademousse
Opskrift på de bedste tykke cookies
Her kommer vores opskrift på de perfekte chocolate chip cookies, eller Amerikanske cookies. Jeg vil anbefale Jer at lave en dobbelt portion, da de hurtigt forsvinder!
Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, og måske tage børnene med i køkkenet når de skal laves.

Chocolate chip cookies
Ingredienser
- 150 g smør
- 115 g brun farin
- 110 g sukker
- 2 tsk vaniljepasta
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 300 g hvedemel
- ¼ tsk salt, fint
- ½ tsk bagepulver
- 140 g lys chokolade,
- 140 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at varme ovnen op til 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Smelt smørret i en gryde, og lad det køle ned.150 g smør
- Bland sukker og brun farin i en skål. Kom det smeltede smør i og pisk det grundigt sammen.115 g brun farin, 110 g sukker
- Tilsæt æg og æggeblomme samt vaniljepasta og salt, og pisk det grundigt til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt derefter mel samt bagepulver og bland det grundigt.2 tsk vaniljepasta, 1 æg, 1 æggeblomme, 300 g hvedemel, ¼ tsk salt, ½ tsk bagepulver
- Hak chokoladen i passende små stykker og rør dem i massen til det er grundigt blandet sammen.140 g lys chokolade, 140 g mørk chokolade
- Nu er det bagetid! Lav kugler af ca. 60 ml. (Jeg brugte et deciliter mål og fyldte det til lidt over halv) og placer dem på en bageplade med bagepapir, jeg havde plads til 9 på en plade. Tryk dem lidt flade, de flyder ikke så meget ud i ovnen.
- Så skal de bages i den forvarmede ovn ved 180 grader i ca. 15 – 17 min. Eller til de er gyldne i kanten, pas på de ikke får for meget så de bliver hårde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af på pladen inden de flyttes over til en rist.
- Spis dem lune eller gem til senere – det kan godt være svært at lade dem ligge!
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. marts 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her