Populært:

Chocolate chip cookies

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Chocolate chip cookies, sprøde i kanten og lidt bløde i midten og nå ja! Spis dem sammen med et glas koldt mælk. Det er favoritten når der skal hygges i weekenden sammen med ungerne. Faktisk var det i første omgang vores datter der efterspurgte cookies, og det blev altså til disse skønne Amerikanske Cookies med store chokoladestykker.

Chocolate chip cookies - Nem opskrift lækre amerikanske cookies med chokolade

Børnevenlige amerikanske cookies

Her i familien går de under navnet Tulles cookies, og det er også altid Ellen der står med i køkkenet når de skal laves. Faktisk har vi næsten altid vores børn med i køkkenet når vi laver mad. Det giver rigtig mange gode oplevelser og selvfølgelig en masse kaos, men det er det hele værd!

Chocolate chip cookies - Nem opskrift lækre amerikanske cookies med chokolade

En verden af småkager

Cookies eller småkager som de jo egentlig hedder på dansk, kan man aldrig få for mange af. Vi har som regel altid en eller anden for form for småkager liggende, så kan man lige nuppe en til kaffen.

Chocolate chip cookies er min absolutte favorit, det kommer vi ikke uden om. Men der er andre småkager, der bestemt er værd at bage og have et mindre lager af også.

Hvordan laver man chocolate chip cookies?

Denne opskrift er på nemme cookies, du skal bruge:

  • Smør
  • Brun farin
  • Sukker
  • Vaniljeekstrakt
  • Æg
  • Hvedemel
  • Salt og bagepulver
  • Chokolade

Du starter med at smelte smørret til disse småkager. Det blandes sammen med brun farin og sukker. Herefter skal vanilje og æg i, og til sidst kommes hvedemel og bagepulver i. Så vendes chokoladestykkerne i, og dejen kommes i små klumper på en bageplade og bages i et kvarters tid ved 180 grader.

Chocolate chip cookies - Nem opskrift lækre amerikanske cookies med chokolade

Chocolate chip cookies opskrift

Her kommer vores opskrift på de perfekte chocolate chip cookies, eller Amerikanske cookies. Jeg vil anbefale Jer at lave en dobbelt portion, da de hurtigt forsvinder!

Chocolate chip cookies - Nem opskrift lækre amerikanske cookies med chokolade
5 fra 2 stemmer

Chocolate chip cookies opskrift

Sprøde udenpå og chewy og bløde i midten
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 45 minutter
Ret Cookie, Eftermiddagskaffe, Småkage
Køkken Amerikansk
Antal 1 portion

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 115 g brun farin
  • 110 g sukker
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 300 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt, fint
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 280 g lys chokolade, eller blandet lys og mørk

Sådan gør du

  • Start med at varme ovnen op til 180 grader. Så skal smørret smeltes i en gryde, lad det køle lidt af efter det er smeltet.
  • Bland sukker og brun farin i en skål. Kom det smeltede smør i og pisk det grundigt sammen.
  • Tilsæt æg og æggeblomme samt vaniljeekstrakt og salt, og pisk det grundigt til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt derefter mel samt bagepulver og bland det grundigt.
  • Hak chokoladen i passende små stykker og rør dem i massen til det er grundigt blandet sammen.
  • Nu er det bagetid! Lav kugler af ca. 60 ml. (Jeg brugte et deciliter mål og fyldte det til lidt over halv) og placer dem på en bageplade med bagepapir, jeg havde plads til 9 på en plade.
  • Så skal de bages i den forvarmede ovn ved 180 grader i ca. 15 – 17 min. Eller til de er gyldne i kanten, pas på de ikke får for meget så de bliver hårde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af på pladen inden de flyttes over til en rist.
  • Spis dem lune eller gem til senere – det kan godt være svært at lade dem ligge! – Velbekomme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du har fået lyst at prøve andre af vore opskrifter på småkager, så er her et par gode forslag. Bastogne kiks til kaffen, eller en lækker ingefærsmåkage.

Tips og tricks til chocolate chip cookies

  • Hold godt øje med dem i ovnen, de kan hurtigt få for meget.
  • Prøv at bruge chokolade med appelsinsmag.
  • Kom revet skal fra en halv appelsin i dejen.
  • Husk god plads i mellem dine cookies på bagepladen

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.