Chocolate chip cookies

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Chocolate chip cookies, sprøde i kanten og lidt bløde og chewy i midten! Spis dem sammen med et glas koldt mælk. Det er favoritten når der skal hygges i weekenden sammen med ungerne. Faktisk var det i første omgang vores datter der efterspurgte cookies, og det blev altså til disse skønne Amerikanske Cookies med store chokoladestykker.

bagerist med amerikanske chocolate chip cookies.

Chewy Americanske cookies med chokoladestykker

Her i familien går de under navnet Tulles cookies, og det er også altid Ellen der står med i køkkenet når de skal laves. Faktisk har vi næsten altid vores børn med i køkkenet når vi laver mad. Det giver rigtig mange gode oplevelser og selvfølgelig en masse kaos, men det er det hele værd!

Cookies, eller småkager som de jo egentlig hedder på dansk, kan man aldrig få for mange af. Vi har som regel altid en eller anden for form for småkager liggende, så kan man lige nuppe en til kaffen.

Chocolate chip cookies er min absolutte favorit, det kommer vi ikke uden om. Men der er andre småkager, der bestemt er værd at bage og have et mindre lager af også.

lille Ellen der laver chocolate chip cookies i skål.

Flere søde sager

Ingrediensnoter

Smør – Almindeligt saltet smør har jeg brugt til denne opskrift.

Brun farin – Det er med til at give den helt rette smag til de færdige cookies.

Vaniljepasta – Giver en god smag af vanilje, og er nemt at arbejde med når du skal bage.

Hvedemel – Når du bager småkager er det ikke en fordel at bruge mel med højt proteinindhold som når du for eksempel bager brød. Når vi bager småkager vil vi helst have lavere proteinindhold, så vi får en sprød småkage. Du kan bruge almindeligt hvedemel eller det der nogle steder hedder kagehvedemel.

Chokolade – Her er der brugt en blanding af mørk og lys chokolade. Det giver en god smag at blande de to, og det kan nemt blive for bittert til børn hvis du kun bruge den mørke, men det er selvfølgelig helt op til dig selv. Du kan også fint lave dine cookies med hvid chokolade hvis du har lyst.

Hvordan laver man chocolate chip cookies?

Opskriften her er så nem, at du fint kan sætte ungerne i gang, eller i hvert fald få dem til at hjælpe dig med småkagerne.

Du starter med at smelte smørret. Det blandes sammen med brun farin og sukker. Herefter skal vanilje og æg i, og til sidst kommes hvedemel og bagepulver i. Så vendes chokoladestykkerne i, og dejen kommes i små klumper på en bageplade og bages i et kvarters tid ved 180 grader med almindelig over- og undervarme.

Lad dem køle ned på en bagerist når de er færdigbagt, og efterfølgende kan du pakke dem i en kagedåse.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skål med hjemmebagte chewy amerikanske chocolate chip cookies.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fryse dejen ned?

Ja! Cookiedejen kan fryses ned. Du kan med fordel fryse den ned i kugler, så er det lige til at tage nogle kugler op og sætte dem på en bageplade. Perfekt når den søde trang melder sig, eller du får uventede gæster.


Andre sprøde lækkerier

lækre chewy chokoladecookies på rist.

Tips og Tricks

  • Brug din yndlingschokolade
    • Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Det kan være lys, mørk eller en blanding som vi gør. Du kan også bruge for eksempel chokoladeknapper, påskeæg eller daim.
  • Bag dine cookies i airfryeren
    • Har du en airfryer, så kan du faktisk fint bage dine cookies i den hvis du kun skal bruge få cookies og for eksempel vil fryse resten ned. Tiden kan variere lidt efter hvilken airfryermodel du har. Få vores tips til cookies i airfryer her.

Serveringsforslag

  • Server til et glas koldt mælk eller til en kop kaffe eller te.

Elsker du chokolade?

Så skal du altså også prøve vores opskrifter på lækker hjemmelavet chokoladeis og luftig chokolademousse

bagerist med hjemmebagte chocolate chip cookies med chokoladestykker.

Opskrift på de bedste tykke cookies

Her kommer vores opskrift på de perfekte chocolate chip cookies, eller Amerikanske cookies. Jeg vil anbefale Jer at lave en dobbelt portion, da de hurtigt forsvinder!

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, og måske tage børnene med i køkkenet når de skal laves.

bagerist med amerikanske chocolate chip cookies.
5 fra 2 stemmer

Chocolate chip cookies

Sprøde udenpå og chewy og bløde i midten. Det her er vores opskrift på de bedste tykke amerikanske cookies. De smager skønt, og du kan bruge din yndlingschokolade. Husk at lave ekstra, for de forsvinder hurtigt!
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 45 minutter
Ret Cookie, Eftermiddagskaffe, Småkage
Køkken Amerikansk
Antal 15 cookies
Kalorier 316 kcal

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 115 g brun farin
  • 110 g sukker
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 300 g hvedemel
  • ¼ tsk salt, fint
  • ½ tsk bagepulver
  • 140 g lys chokolade,
  • 140 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Start med at varme ovnen op til 180 grader almindelig over- og undervarme.
  • Smelt smørret i en gryde, og lad det køle ned.
    150 g smør
  • Bland sukker og brun farin i en skål. Kom det smeltede smør i og pisk det grundigt sammen.
    115 g brun farin, 110 g sukker
  • Tilsæt æg og æggeblomme samt vaniljepasta og salt, og pisk det grundigt til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt derefter mel samt bagepulver og bland det grundigt.
    2 tsk vaniljepasta, 1 æg, 1 æggeblomme, 300 g hvedemel, ¼ tsk salt, ½ tsk bagepulver
  • Hak chokoladen i passende små stykker og rør dem i massen til det er grundigt blandet sammen.
    140 g lys chokolade, 140 g mørk chokolade
  • Nu er det bagetid! Lav kugler af ca. 60 ml. (Jeg brugte et deciliter mål og fyldte det til lidt over halv) og placer dem på en bageplade med bagepapir, jeg havde plads til 9 på en plade. Tryk dem lidt flade, de flyder ikke så meget ud i ovnen.
  • Så skal de bages i den forvarmede ovn ved 180 grader i ca. 15 – 17 min. Eller til de er gyldne i kanten, pas på de ikke får for meget så de bliver hårde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af på pladen inden de flyttes over til en rist.
  • Spis dem lune eller gem til senere – det kan godt være svært at lade dem ligge!

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1cookieKalorier: 316kcalKulhydrater: 41gProtein: 4gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.3gKolesterol: 46mgNatrium: 130mgKalium: 133mgFibre: 2gSukker: 22gA-vitamin: 287IUCalcium: 33mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. marts 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.