Ingefærsmåkager

Ingefærsmåkager er ikke noget vi som sådan har tradition for at bage i Danmark, eller i vores familie for den sags skyld. Men vi er faktisk blevet super glade for denne opskrift, de er vel nærmest det vi vil kalde cookies, og har en lidt blød midte og et sprødt ydre. Lige som vi aller bedst kan lide det! De passer perfekt ind i vores udvalg af julesmåkager herhjemme. De har den lidt skarpe men meget afbalancerede ingefærsmag, og det er svært at stoppe igen når man først har spist den første.

Smagen er lækker og krydret, og den har alle de klassiske julesmage, som vi så godt kan lide. De kan dog sagtens spises hele året rundt, lige som bastogne kiks.

Ingefærsmåkager opskrift

Her er vores bud på lækre og sprøde ingefærsmåkager med en lidt chewy midte. De er perfekte som julesmåkage eller bare til en kop kaffe på en gråvejrsdag.

Ingefærsmåkager - Opskrift på sprøde ingefær cookies med chewy midte - dejlig julesmåkage eller til en kop kaffe eller te

Ingefærsmåkager opskrift

Sprøde og krydrede småkager med julesmag
5 fra 1 stemme
Ret: Julesmåkage, Småkage
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Ingefær, Jul, Julefrokost, Julehygge, Småkage
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 1 time
Udskriv Pin
Antal: 30 stk

Ingredienser

  • 170 g smør, blødt
  • 170 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 100 g mørk sirup
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk ingefær, stødt
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk nelliker
  • 280 g hvedemel
  • 1 dl sukker, – Til at trille dejen i til sidst

Sådan gør du

  • Tag smør ud af køleskabet i god tid, så det er blødt.
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen. Tilsæt herefter sirup og æg og pisk sammen.
  • Tilsæt salt, natron og krydderier og pisk til en ensartet masse.
  • Tilsæt til sidst melet og rør til en jævn dej. Den skal være meget klistret.
  • Brug 2 skeer til at forme kugler af dejen (på størrelse med en 5 krone). Tril alle kuglerne i sukker, og sæt dem på en bageplade (sæt 9 på hver plade med god plads i mellem, da de flyder meget ud i ovnen).
  • Bag småkagerne i 12-14 minutter midt i ovnen. Når de er flydt ud og er blevet gyldne er de færdige. Tag dem ud og lad dem køle af i 5 minutter på bagepladen inden de flyttes til en rist og køler helt af. Opbevar dem i kagedåser eller lufttætte beholdere.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Opbevaring og holdbarhed

  • Disse småkager kan holde sig rigtig længe i en lufttæt beholder som en kagedåse. De holder med garanti ikke så længe, for de smager altså bare dejligt.
  • Hvis du er bange for at du ikke kan nå at spise dem alle, så kan dejen sagtens fryses ned, og så kan du bage når behovet melder sig.

Frysning af småkagedejen til ingefærsmåkager

Vil du ikke bage alle småkagerne på en gang, så følg opskriften indtil du har trillet kuglerne og rullet dem i sukker. Så kan de nemlig kommes i en bøtte og i fryseren. Når de skal bages, tager du dem op og lader dem tø op en times tid på bagepladen på køkkenborden inden de kommes i ovnen. Så er det hurtigt at lave friskbagte småkager når der kommer uventede gæster.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares