Populært:

Kanelsmåkager

5

/5

3 timer 5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

3 timer 5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kanel er en smag som de fleste af os forbinder med julen, men derfor kan disse krydrede kanelsmåkager nu sagtens spises hele året hvis du spørger mig. De er sprøde udenpå og chewy indeni, og altså en lidt utraditionel julesmåkage. Læs med her og få vores opskrift på de bedste kanelsmåkager/kanelcookies.

kanelsmåkager på træbord med julepynt

Småkage eller cookie med kanel

De her småkager gå jo nok nærmest ind under betegnelsen cookies, som vi i Danmark ofte bruger om de lidt større småkager der er sprøde udenpå og lidt bløde og chewy indeni.

Men det gør dem jo bestemt ikke dårligere!

Det er en småkage, som du kan bage til jul, eller på alle andre tidspunkter af året. De fleste af os forbinder nok smagen af kanel med jul, men det er jo helt op til dig om du laver den som julesmåkage eller ikke.

Kanelsmåkager er virkelig nemme at lave. Det er en blød dej, som får smag af kanel, nellike og ingefær, og dejen skal så trilles til kugler. Kuglerne trilles i kanelsukker, og så lægges de på en bageplade.

Når småkagerne bages vil de flyde ud, og det at de er trillet i kanelsukker, vil give en lækker og sprød overflade på dine småkager. Det er et super godt trick når man bages cookies, og det kan også nemt laves med almindeligt sukker hvis man vil sparre på kanelsmagen.

Kanelsmåkager er lækkert på småkagefadet til jul sammen med de mere traditionelle julesmåkager, eller bare til en kop dejlig varm kaffe eller gløgg til julekalenderen i TV.

Herhjemme elsker både børn og voksne de sprøde lækre småkager med kanel.

kanelsmåkager med gran og julepynt

Ingrediensnoter

Smør – Brug rigtig smør. Bruger du saltet smør, så kan du springe saltet i opskriften over.

Hvedemel – Brug helt almindeligt hvedemel.

Brun farin – Giver en dyb og intens smag og er med til at give den flotte brune farve.

Mørk sirup – Er med til at give en intens og juleagtig smag, samt at give den rette tekstur til småkagerne.

Natron – Natron er vigtigt for at give småkagerne den rette tekstur. Det får småkagerne til at hæve lidt op under bagningen, men fortvivl ikke, de skal nok falde lidt sammen igen.

Krydderier – Jeg bruger kanel, ingefær og nelliker til disse småkager. Du kan skrue på mængderne hvis du har lyst eller tilsætte andre krydderier.

Hvordan laver man kanelsmåkager?

De fleste småkager er faktisk super nemme at lave. Det gælder også disse kanelsmåkager.

Først skal dejen laves, det gør du ved at piske blødt smør med sukker og brun farin. Herefter skal der sirup og æg i, og så pisker du igen. Så er det natron samt krydderierne der skal i dejen, og til sidst melet. Så skal dejen røres sammen og stilles i køleskabet et par timer.

Dejen er meget blød, men det skal den være, så undgå at komme mere mel i.

Når dejen er kold, kan man trille små kugler af dejen. De skal være cirka 20 gram pr styk. Kuglerne triller man i kanelsukker, og så lægger man dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Under bagningen vil småkagerne flyde meget ud, så husk at lægge dem med god plads i mellem. Når småkagerne er færdigbagte, skal de lige køle ned 5 minutter på pladen for at sætte sig, og så kan de flyttes til en rist så de kan køle helt ned.

Opbevar de færdige og afkølede småkager i en lufttæt kagedåse.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bord med kanelsmåkager og julepynt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kanelsmåkager?

De færdigbagte småkager skal købe helt ned på en bagerist, og så kan de herefter pakkes i lufttætte kagedåser.

Kan småkagedejen fryses?

Ja det kan den. Du kan godt trille kuglerne og vende dem i kanelsukker og så fryde dem ned. Så er de lige klar til at tage op og bage. Lad dem tø op 15 minutter ved stuetemperatur inden bagning.

Andre småkageopskrifter du måske vil synes om

julesmåkager med kanel samt julepynt

Opskrift på småkager med kanel

Her får du vores opskrift på lækre kanelsmåkager. De er nemme at lave, og så smager de helt forrygende. De kan serveres hele året rundt, men er jo selvfølgelig oplagt til jul, da de fleste af os forbinder smagen af kanel, ingefær og nellike med jul.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften af, og servere lækre kanelcookies for familien her i december måned. De er perfekte til en god julekalender i TV.

kanelsmåkager på træbord med julepynt
5 fra 1 stemme

Kanelsmåkager

Opskrift på kanelsmåkager
Sprøde og krydrede småkager med god smag af kanel, ingefær og nelliker. De er skønne til jul, men også resten af året. Server dem på småkagefadet til juleaften eller med en god kop kaffe eller te til julekalender i TV.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 3 timer 5 minutter
Ret Julesmåkage
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 40 stk
Kalorier 98 kcal

Ingredienser

  • 170 g smør, blødt
  • 170 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 100 g mørk sirup
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1/2 tsk nelliker
  • 280 g hvedemel
  • 1 dl sukker, – Til at trille dejen i til sidst
  • 2 spsk kanel, – Til at trille dejen i til sidst

Sådan gør du

  • Tag smør ud af køleskabet i god tid, så det er blødt.
  • Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen. Tilsæt herefter sirup og æg og pisk sammen.
  • Tilsæt salt, natron og krydderier og pisk dejen til en ensartet masse.
  • Tilsæt til sidst melet og rør til en jævn dej. Den skal være meget klistret.
  • Sæt dejen til køleskabet i 2 timer så den bliver nemmere at forme. Hvis du har travlt kan du springe det over, og bruge et par skeer til at forme dejen med.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Tril kugler af dejen på cirka 20 gram hver. Tril alle kuglerne i sukker blandet med kanel, og sæt dem på en bageplade med god plads i mellem, da de flyder meget ud i ovnen.
    kanelsmåkager trillet i kanelsukker
  • Bag småkagerne i cirka12-14 minutter midt i ovnen. Når de er flydt ud og er blevet gyldne er de færdige.
  • Tag dem ud og lad dem køle af i 5 minutter på bagepladen inden de flyttes til en bagerist og køler helt af. Opbevar de afkølede småkager i lufttætte kagedåser.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1småkageKalorier: 98kcalKulhydrater: 16gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 13mgNatrium: 125mgKalium: 14mgFibre: 1gSukker: 10gA-vitamin: 114IUC-vitamin: 1mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.