Sprøde småkager med en chewy midte. De hjemmebagte småkager med chokoladestykker, er perfekte til eftermiddagskaffen eller til et glas mælk. Både børn og voksne vil elske dem.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 18cookies
Ingredienser
150gsmør, blødt
135gsukker
100gbrun farin
1vaniljestang
1æg
180ghvedemel
1tsknatron
1tskbagepulver
½tsksalt
100gmørk chokolade
Sådan gør du
Pisk blødt smør, sukker, brun farin og kornene fra vaniljestangen godt sammen.
150 g smør, 135 g sukker, 100 g brun farin, 1 vaniljestang
Tilsæt herefter æg, og pisk godt igen.
1 æg
Bland mel, natron, bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen.
180 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, ½ tsk salt
Hak chokoladen groft og til dejen. Rør dejen til den er ensartet og chokoladen er fordelt.
100 g mørk chokolade
Du kan med fordel sætte dejen i køleskabet 1 times tid. Så bliver den nemmere at arbejde med, men du kan også sagtens gå videre med det samme.
Tænd ovnen på 175 grader
Tril dejen til kugler. Brug 1 spsk. dej pr kugle. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være god plads imellem dem, da de flyder ud under bagningen.
Bag kagerne ved 175 grader i 12-15 min. og lad kagerne køle af på bagepladen, og flyt dem så til en rist.
Noter
Ingrediensnoter
Smør - Jeg bruger almindeligt saltet smør til denne opskrift. Smørret skal være blødt, så tag det ud af køleskabet i god tid inden du skal bage.Sukker og brun farin - En blanding af sukker og brun farin giver en dejlig karamelliseret smag.Natron og bagepulver - Ved at tilsætte både natron og bagepulver får man den perfekt konsistens og en sprød småkage der er blød og chewy i midten.Chokolade - Jeg bruger mørk chokolade her, men du kan også bruge mælkechokolade eller hvid chokolade eller måske en blanding af forskellige slags chokolade.
Opbevaring og frysning
Opbevaring af cookies - Kom de afkølede småkager i en lufttæt kagedåse eller et lufttæt glas.Frysning af cookiedej - Lav en stor portion og frys dejen ned i kugler. Så kan du nemt tage nogle stykke op. Lad dem tø op på bagepladen i 30 minutter og bag dem så efter opskriften.