Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Dobbeltbagte bagekartofler med fyld

Dobbeltbagte bagekartofler med fyld

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Disse dobbeltbagte bagekartofler med fyld er fyldt med ost, bacon og krydderurter, og det giver en fantastisk smag til kartoflerne.

4 halve dobbeltbagte bagekartofler med fyld drysset med persille og bacon.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Elsker du også bagekartofler, så er det altså lige den opgraderede version du får her!

    Opskriften er god fordi

    Opgradering af bagekartofler – Det er en utrolig lækker måde at spise bagte kartofler på, og det pifter et hvert måltid op, når den traditionelle bagekartoffel skiftes ud med sådan en her.

    Ingrediensnoter

    Kartofler – Jeg vælger altid nogle store flotte bagekartofler, gerne nogle der er lidt aflange og flade, så de kan stå op når de bliver skåret over.

    Bacon – Vi bruger altid almindeligt svinebacon, gerne af den hjemmelavede slags. Kalkunbacon kan også sagtens bruges til denne opskrift.

    Alternative ingredienser

    Ost – Parmesan er super lækkert i kartoffelmosen som er fyldet i kartoflen. Hvis du heller vil bruge en anden ost, kan du sagtens det, for eksempel revet mozzarella, piccorino eller cheddar.

    Hvordan laver man dobbeltbagte bagekartofler med fyld?

    Denne opskrift er virkelig nem.

    1. Først skal kartoflerne bages. Det tager lidt tid i ovnen, og alternativt kan du spare lidt tid ved at lave dine bagekartofler i mikroovnen.
    2. Når kartoflerne er bagt, skal de deles og fyldet skrabes ud.
    3. Herefter laves fyldet til en kartoffelmos sammen med fløde, smør, æg, sprød bacon, parmesan og persille.
    4. Nu skal mosen tilbage i kartoffel”skallerne” inden de skal i ovnen igen og bages færdige indtil mosen er gylden.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Servering – Disse kartofler fungerer både godt som tilbehør til en god bøf, en kotelet eller et stykke kylling. Derudover kan de også sagtens spises som en let frokost ret, for eksempel sammen med nogle grøntsager eller en grøn salat.

    dobbeltbagte bagekartofler med fyld af bacon, ost og persille.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg gemme rester af dobbeltbagte kartofler?

    Ja du kan fint gemme resterne og spise dem dagen efter. De kan fint varmes kort op i mikroovnen eller i ovnen.

    Flere lækre kartofler

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    4 halve dobbeltbagte bagekartofler med fyld drysset med persille og bacon.
    5 fra 1 stemme

    Dobbeltbagte bagekartofler med fyld

    Nem opskrift på en lækker kartoffel, som du kan servere som tilbehør til en god bøf, et stykke svinekød eller kylling. Disse fyldte bagekartofler går som tilbehør til alt kød, og så er de nemme at lave.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 1 time 15 minutter
    Samlet tid 1 time 20 minutter
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 298 kcal

    Ingredienser

    • 2 bagekartofler, store
    • 6 skiver bacon
    • 2 spsk piskefløde
    • 1 spsk smør
    • 1 æg
    • 2 spsk parmesan
    • 1 bdt persille
    • ½ tsk salt
    • Peber

    Sådan gør du

    • Vask og tør kartoflerne grundigt. Bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i 1 time til de er møre. De sidste 10 minutter af tiden, lægges baconskiverne ind i ovnen og steges sprøde.
      2 bagekartofler, 6 skiver bacon
    • Del de færdigbagte kartofler på langs, og skrab fyldet ud i en skål. Tilsæt piskefløde, smør og æg, og mos det hele godt sammen med en gaffel.
      2 spsk piskefløde, 1 spsk smør, 1 æg
    • Skær den sprøde bacon i mindre stykker, og kom baconstykker, revet parmesan og finthakket persille i mosen. Gem eventuelt lidt bacon og persille til pynt. Smag kartoffelmosen til med salt og peber, og fordel den i de tomme kartoffel"skaller". Sæt kartoflerne i et ildfast fad.
      2 spsk parmesan, 1 bdt persille, ½ tsk salt, Peber
    • Sæt kartoflerne tilbage i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader over- og undervarme, eller til de er blevet gyldne på toppen.
    • Drys kartoflerne med resten af den sprøde bacon og persille, og server straks.

    Tips og noter

    1. Bagekartofler i mikroovnenHvis du har travlt, kan du bage kartoflerne i mikroovnen – 2 kartofler skal have 10 minutter ved maksimum effekt i vores mikroovn. Læg kartoflerne på et dobbelt stykke køkkenrulle, og vend kartoflerne når halvdelen af tiden er gået.
    2. Rester – Du kan gemme rester af kartoflerne i køleskabet i 2-3 dage, eller du kan fryse dem ned. De kan lunes inden servering i mikrobølgeovnen.
    3. Ost – Du kan bruge parmesan som vi spiser i opskriften eller en anden ost du godt kan lide. Kartoflerne er også lækre med piccorino, vesterhavsost, revet mozzarella, cheddar, og sikkert også andre oste.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 298kcalKulhydrater: 20gProtein: 9gFedt: 20gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.2gKolesterol: 81mgNatrium: 595mgKalium: 536mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 312IUC-vitamin: 6mgCalcium: 58mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.