Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Dobbeltbagte bagekartofler med fyld

Dobbeltbagte bagekartofler med fyld

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker bagekartofler herhjemme. Disse bagekartofler med fyld er ingen undtagelse. Fyldet er med ost, bacon og krydderurter, og det giver en fantastisk smag til kartoflerne. Tilmed er de nemme at lave, få vores opskrift lige her.

dobbeltbagte bagekartofler med fyld af bacon, ost og persille

Skønt tilbehør eller selvstændig ret

Disse kartofler fungerer både godt som tilbehør til en god bøf, en kotelet eller et stykke kylling. Derudover kan de også sagtens spises som en let frokost ret, for eksempel sammen med nogle grøntsager eller lidt sprød grøn salat.

Det er en utrolig lækker måde at spise bagte kartofler på, og det pifter et hvert måltid op, når den traditionelle bagekartoffel skiftes ud med sådan en her.

4 halve bagekartofler med fyld på skærebræt

Ingrediensnoter

Kartofler – Jeg vælger altid nogle store flotte bagekartofler, gerne nogle der er lidt aflange og flade, så de kan stå op når de bliver skåret over.

Bacon – Vi bruger altid almindeligt svinebacon, gerne af den hjemmelavede slags. Kalkunbacon kan også sagtens bruges til denne opskrift.

Ost – Parmesan er super lækkert i kartoffelmosen som er fyldet i kartoflen. Hvis du heller vil bruge en anden ost, kan du sagtens det, prøv for eksempel med revet mozzarella eller cheddar.

Hvordan laver man bagekartofler med fyld?

Denne opskrift er virkelig nem. Først skal kartoflerne bages. Det tager lidt tid i ovnen, og alternativt kan du spare lidt tid ved at lave dine bagekartofler i mikroovnen.

Når kartoflerne er bagt, skal de deles og fyldet skrabes ud. Herefter laves fyldet til en kartoffelmos sammen med fløde, smør, æg, sprød bacon, parmesan og persille. Nu skal mosen tilbage i kartoffel”skallerne” inden de skal i ovnen igen og bages færdige indtil mosen er gylden.

Se opskriften på de lækre kartofler længere nede på siden her.

fyldte bagekartofler med bacon og krydderurter

Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om

4 halve bagekartofler med fyld drysset med persille og bacon

Opskrift på dobbeltbagte kartofler med bacon og persille

Her får du vores nemme opskrift på lækre bagte kartofler med lækkert fyld af kartoffelmos med bacon, persille og ost. Det giver en fantastisk smag til mosen, som bages i resten af kartoflen, og det er skønt tilbehør til grillet kød, kylling eller som en selvstændig ret.

dobbeltbagte bagekartofler med fyld af bacon, ost og persille
5 fra 1 stemme

Dobbeltbagte bagekartofler med fyld

Nem opskrift på en lækker kartoffel, som du kan servere som tilbehør til en god bøf, et stykke svinekød eller kylling. Disse fyldte bagekartofler går som tilbehør til alt kød, og så er de nemme at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 stk
Kalorier 360 kcal

Ingredienser

  • 2 stk bagekartofler, store
  • 6 skiver bacon
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 spsk smør
  • 1 stk æg
  • 2 spsk parmesan, fintrevet
  • 1 bdt persille, finthakket
  • ½ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Vask og tør kartoflerne grundigt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 1 time til de er møre. De sidste 10 minutter af tiden, lægges baconskiverne ind i ovnen og steges sprøde.
    Hvis du har travlt, kan du bage kartoflerne i mikroovnen – 2 kartofler skal have 10 minutter ved maksimum effekt. Læg kartoflerne på et dobbelt stykke køkkenrulle, og vend kartoflerne når halvdelen af tiden er gået.
  • Del de færdigbagte kartofler på langs, og skrab fyldet ud i en skål. Tilsæt piskefløde, smør og æg, og mos det hele godt sammen med en gaffel. Skær den sprøde bacon i mindre stykker, og kom baconstykker, parmesan og persille i mosen. Gem eventuelt lidt bacon og persille til pynt. Smag kartoffelmosen til med salt og peber, og fordel den i de tomme kartoffel"skaller". Sæt kartoflerne i et ildfast fad.
  • Sæt kartoflerne tilbage i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter, eller til de er blevet gyldne på toppen.
  • Drys kartoflerne med resten af den sprøde bacon og persille, og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1halvKalorier: 360kcalKulhydrater: 34gProtein: 11gFedt: 21gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 82mgNatrium: 602mgKalium: 860mgFibre: 2gSukker: 1gA-vitamin: 313IUC-vitamin: 11mgCalcium: 68mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.