Disse dobbeltbagte bagekartofler med fyld er fyldt med ost, bacon og krydderurter, og det giver en fantastisk smag til kartoflerne.

Mere hverdagsmad
Elsker du også bagekartofler, så er det altså lige den opgraderede version du får her!
Opskriften er god fordi
Opgradering af bagekartofler – Det er en utrolig lækker måde at spise bagte kartofler på, og det pifter et hvert måltid op, når den traditionelle bagekartoffel skiftes ud med sådan en her.
Ingrediensnoter
Kartofler – Jeg vælger altid nogle store flotte bagekartofler, gerne nogle der er lidt aflange og flade, så de kan stå op når de bliver skåret over.
Bacon – Vi bruger altid almindeligt svinebacon, gerne af den hjemmelavede slags. Kalkunbacon kan også sagtens bruges til denne opskrift.
Alternative ingredienser
Ost – Parmesan er super lækkert i kartoffelmosen som er fyldet i kartoflen. Hvis du heller vil bruge en anden ost, kan du sagtens det, for eksempel revet mozzarella, piccorino eller cheddar.
Hvordan laver man dobbeltbagte bagekartofler med fyld?
Denne opskrift er virkelig nem.
- Først skal kartoflerne bages. Det tager lidt tid i ovnen, og alternativt kan du spare lidt tid ved at lave dine bagekartofler i mikroovnen.
- Når kartoflerne er bagt, skal de deles og fyldet skrabes ud.
- Herefter laves fyldet til en kartoffelmos sammen med fløde, smør, æg, sprød bacon, parmesan og persille.
- Nu skal mosen tilbage i kartoffel”skallerne” inden de skal i ovnen igen og bages færdige indtil mosen er gylden.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Servering – Disse kartofler fungerer både godt som tilbehør til en god bøf, en kotelet eller et stykke kylling. Derudover kan de også sagtens spises som en let frokost ret, for eksempel sammen med nogle grøntsager eller en grøn salat.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan fint gemme resterne og spise dem dagen efter. De kan fint varmes kort op i mikroovnen eller i ovnen.
Flere lækre kartofler

Dobbeltbagte bagekartofler med fyld
Ingredienser
- 2 bagekartofler, store
- 6 skiver bacon
- 2 spsk piskefløde
- 1 spsk smør
- 1 æg
- 2 spsk parmesan
- 1 bdt persille
- ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Vask og tør kartoflerne grundigt. Bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i 1 time til de er møre. De sidste 10 minutter af tiden, lægges baconskiverne ind i ovnen og steges sprøde.2 bagekartofler, 6 skiver bacon
- Del de færdigbagte kartofler på langs, og skrab fyldet ud i en skål. Tilsæt piskefløde, smør og æg, og mos det hele godt sammen med en gaffel.2 spsk piskefløde, 1 spsk smør, 1 æg
- Skær den sprøde bacon i mindre stykker, og kom baconstykker, revet parmesan og finthakket persille i mosen. Gem eventuelt lidt bacon og persille til pynt. Smag kartoffelmosen til med salt og peber, og fordel den i de tomme kartoffel"skaller". Sæt kartoflerne i et ildfast fad.2 spsk parmesan, 1 bdt persille, ½ tsk salt, Peber
- Sæt kartoflerne tilbage i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader over- og undervarme, eller til de er blevet gyldne på toppen.
- Drys kartoflerne med resten af den sprøde bacon og persille, og server straks.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 23. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: