Nem opskrift på en lækker kartoffel, som du kan servere som tilbehør til en god bøf, et stykke svinekød eller kylling. Disse fyldte bagekartofler går som tilbehør til alt kød, og så er de nemme at lave.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2bagekartofler, store
6skiverbacon
2spskpiskefløde
1spsksmør
1æg
2spskparmesan
1bdtpersille
½tsksalt
Peber
Sådan gør du
Vask og tør kartoflerne grundigt. Bag dem i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i 1 time til de er møre. De sidste 10 minutter af tiden, lægges baconskiverne ind i ovnen og steges sprøde.
2 bagekartofler, 6 skiver bacon
Del de færdigbagte kartofler på langs, og skrab fyldet ud i en skål. Tilsæt piskefløde, smør og æg, og mos det hele godt sammen med en gaffel.
2 spsk piskefløde, 1 spsk smør, 1 æg
Skær den sprøde bacon i mindre stykker, og kom baconstykker, revet parmesan og finthakket persille i mosen. Gem eventuelt lidt bacon og persille til pynt. Smag kartoffelmosen til med salt og peber, og fordel den i de tomme kartoffel"skaller". Sæt kartoflerne i et ildfast fad.
2 spsk parmesan, 1 bdt persille, ½ tsk salt, Peber
Sæt kartoflerne tilbage i ovnen, og bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader over- og undervarme, eller til de er blevet gyldne på toppen.
Drys kartoflerne med resten af den sprøde bacon og persille, og server straks.
Noter
1. Bagekartofler i mikroovnen - Hvis du har travlt, kan du bage kartoflerne i mikroovnen - 2 kartofler skal have 10 minutter ved maksimum effekt i vores mikroovn. Læg kartoflerne på et dobbelt stykke køkkenrulle, og vend kartoflerne når halvdelen af tiden er gået.2. Rester - Du kan gemme rester af kartoflerne i køleskabet i 2-3 dage, eller du kan fryse dem ned. De kan lunes inden servering i mikrobølgeovnen.3. Ost - Du kan bruge parmesan som vi spiser i opskriften eller en anden ost du godt kan lide. Kartoflerne er også lækre med piccorino, vesterhavsost, revet mozzarella, cheddar, og sikkert også andre oste.