Bagte kartofler i airfryer, det er den nemme og hurtige måde at lave helt perfekte bagekartofler på. Hvem elsker ikke en god mør og rygende varm bagekartoffel med masser af hvidløgssmør. Læs med her og se hvor nemt det er.

Bagekartofler på den nemme måde
Jeg elsker bagekartofler! Til en god bøf, som selvstændig ret med masser af lækkert fyld, eller til en omgang spareribs, så er og bliver bagekartoflen bare en favorit.
Kartofler er generelt en alsidig lille sag, og om det er i kartoffelsalat, hasselback, eller bare som en helt almindelig kogt kartoffel, så elsker vi danskere vores kartofler.
Hjemme hos os spiser vi også mange kartofler, men bedst af alle er nu bagekartoflen. Den der cremede bløde midte der kan suge en masse smør, og den sprøde salte skal, det er helt perfekt! Der er mange måder at lave bagte kartofler på, på grillen, i ovnen, i microbølgeovnen, med og uden folie. Husk lige at lade være med at komme folie på hvis den skal i microovnen, det bliver noget skidt!
Men her er det bagte kartofler i arifryer vi skal lave, og det fungerer rigtig godt. Det går pænt hurtigt, og så sparer man også lidt på strømmen i forhold til hvis man lavede dem i den almindelige ovn. Jeg har brugt en mellemstørrelse bagekartoffel, så bliver der plads til mange, og skulle der være en i overskud, så kan man lige hurtigt varme den i microovnen dagen efter, så er der nem frokost.
Men hvad skal der så i en bagekartoffel når den står og damper og er rygende varm? Jeg foretrækker hvidløgssmør, men det kunne også være almindeligt smør eller en frisk cremefraichedressing med urter. Hvad er du mest til?
Hvis du har en airfryer og ikke har lavet bagekartofler i den før, så er det bare om at komme i gang!

Ingrediensnoter
Bagekartofler – Jeg plejer at finde dem der er i medium størrelse, de fleste kan spise en, en meget sulten mand eller kvinde kan nok kværne 2.
Olivenolie – Nu skriver jeg olivenolie, men det kan lige så godt være rapsolie, eller solsikkeolie du bruger i stedet for.
Salt – Jeg bruger fint salt, men kokkesalt kan også bruges i stedet for.
Hvordan laver man bagte kartofler i airfryer?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver nemme bagte kartofler i airfryeren.
De forberedte bagekartofler smøres ind i et tyndt lag olie og drysses med salt. Kom dem på risten i skuffen til din airfryer, og tilbered dem ved 185 grader til de er møre.
Server dem med din favorittopping.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål
Resterne af kartofler kan holde sig på køl i 2-3 dage eller de kan fryses ned.
Ja, du kan krydre dine bagekartofler lige som du har lyst til.
Ja, man kan sagtens holde dem varme til de skal serveres. Pak dem ind i folie og ind i et viskestykke, eller ned i en flamingokasse.
Andre retter med kartofler du måske vil synes om
- Bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed
- Dobbeltbagte bagekartofler med fyld
- Brændende kærlighed
- Kartoffeltårne med porrer og brunet smør
- Kartoffelsuppe med gulerødder og skinke

Tips og tricks til opskriften
- Stik i kartoflerne med en skarp kniv for at tjekke om de er møre.
Serveringsforslag
- Server helt klassisk med smør.
- Server med hvidløgs- eller kryddersmør.
- Server med en masse spændende fyld som selvstændig ret.
Elsker du at lave mad i din airfryer?
Prøv også vores opskrift på Asparges med butterdej i airfryer


Vi anbefaler en Cosori Airfryer
Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).
Opskrift på airfryer bagekartofler
Her får du vores nemme og lækre opskrif på bagekartofler lavet i airfryer. Det er nemt, billigt og også virkelig lækkert tilbehør til aftensmaden, og noget som hele familien elsker herhjemme.
Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, og lave dem selv til din familie.

Bagte kartofler i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 4 bagekartofler, medium størrelse
- 1 spsk olivenolie, eller anden olie som raps, solsikkeolie
- 1 tsk fint salt
Sådan gør du
-
Skyl bagekartoflerne grundigt i koldt vand og rens dem for jord og skidt. Skær eventuelle "øjne" væk.4 bagekartofler
-
Dup dem derefter tøre med køkkenrulle. Smør dem i et tyndt lag olien og drys dem med fint salt efter smag.1 spsk olivenolie, 1 tsk fint salt
- Kom dem nu i skuffen til din airfryer og stil temperaturen til 185 grader. Nu skal kartoflerne bages i ca. 45 minutter, eller til du uden at møde modstand kan stikke en skarp kniv igennem en kartoffel. Husk at bagetiden kan variere efter kartoflernes størrelse. Vi bruger vores Cosori Dualblaze airfryer (reklamelink) og her er bagetiden 45 minutter ved 180 grader på "Airfryer"-funktionen.
- Når bagekartoflerne er færdige serveres de med det samme, sammen med kryddersmør, hvidløgssmør eller bare helt almindeligt smør.
Noter
Airfryer
Denne opskrift er lavet i Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink). Det er en virkelig anbefalelsesværdig maskine, som passer virkelig godt til vores familie i størrelse.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her