Nemme og lækre bagekartofler lavet i airfryer. Det er både en nem og hurtig måde at lave lækkert tilbehør til aftensmaden på. Spis dem med for eksempel hvidløgssmør eller creme fraiche.
Skyl bagekartoflerne grundigt i koldt vand og rens dem for jord og skidt. Skær eventuelle "øjne" væk.
4 bagekartofler
Dup dem derefter tøre med køkkenrulle. Smør dem i et tyndt lag olien og drys dem med fint salt efter smag.
1 spsk olivenolie, 1 tsk fint salt
Kom dem nu i skuffen til din airfryer og stil temperaturen til 180 grader. Nu skal kartoflerne bages i ca. 45 minutter på funktionen "Airfry", eller til du uden at møde modstand kan stikke en skarp kniv igennem en kartoffel.
Når bagekartoflerne er færdige, serveres de med det samme, sammen med kryddersmør, hvidløgssmør eller bare helt almindeligt smør.
Noter
1. Tilberedningstid - Husk at bagetiden kan variere efter kartoflernes størrelse. Vi bruger vores Cosori Dual blaze airfryer (reklamelink) og her er bagetiden 45 minutter ved 180 grader på "Airfryer"-funktionen.2. Rester - Rester af bagekartofler kan bruges til brasede kartofler, biksemad eller den slags retter, eller de kan bare lunes og spises dagen efter. Du kan også godt fryse dem ned til senere.3. Fyld kurven - Vi plejer at fylde kurven til airfryeren op med kartofler når vi laver dem. Det er en god måde at spare lidt strøm ved at tilberede kartofler til flere dage når man nu kører maskinen alligevel.4. Olivenolie - Alternativt kan du bruge raps- eller solsikkeolie.