Nemme bagte kartofler i ovn, som lækkert tilbehør til bøffer eller steg. Du kan nemt bage kartofler i ovnen, og du behøver slet ikke bruge staniol når du gør det. De bliver skønne og sprøde udenpå og møre inden i.
Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Vask jord og skidt af bagekartoflerne og tør dem godt.
4 bagekartofler
Smør dem ind i olie og gnid dem derefter med salt. Læg dem på risten, og kom dem i ovnen i cirka 2 timer. Tilberedningstiden afhænger meget af størrelsen på kartoflerne.
Olie, Salt
Efter 1½ - 2 timer kan man "klemme" en smule på kartoflerne for at mærke om de er møre.
Server kartoflerne med hvidløgs- eller kryddersmør samt salt og peber og et drys frisk persille.
Peber, Hvidløgssmør, Frisk persille
Noter
Rester - Hvis man ikke spiser alle bagekartoflerne, så smid dem endelig ikke ud. De kan bruges i mange andre retter, som for eksempel biksemad, eller du kan genopvarme dem og spise dem dagen efter.Bagekartofler i folie - Hvis du nu virkelig vil lave dine bagekartofler i folie så er fremgangsmåden meget den samme. Vask kartoflerne og pak dem derefter ind i folie og læg dem så i ovnen til de er møre. Tilberedningstiden er cirka den samme som uden folie.