Kyllingefilet eller kyllingebryst er et lækkert og magert reelt stykke kød. Det smager skøn grillet med en god barbecue sauce på, og så er det virkelig nemt at lave, og noget hele familien elsker.
Grillen forvarmes til 200 grader sat op til direkte og indirekte varme.
Bland alle ingredienserne til barbecuesaucen i en lille gryde og varm dem op så sukkeret opløses. Smag den til og stil den til siden.
1 dl ketchup, 1 spsk engelsk sauce, 2 ½ spsk brun farin, ½ tsk salt, 1 tsk løgpulver, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk røget paprika
Puds kyllingebrysterne for sener og fedt. Kom dem op en en skål. Hæld olivenolien over og vend dem godt rundt så olien bliver fordelt.
600 g kyllingebryst, 2 spsk olivenolie
Drys derefter barbecuekrydderi over, og vend det hele rundt igen, så krydderiet bliver fordelt1.
1 dl barbecuekrydderi til kylling
Placer nu de marinerede kyllingebryster på den forvarmede grill over direkte varme, og tilbered dem ca. 4 minutter på hver side over den direkte varme.
Når kyllingebrysterne er grillet på hver side, smøres de ind i barbecuesauce og flyttes til indirekte varme hvor de skal ligge i ca. 5 minutter eller til de er færdigtilberedte2.
Når kernetemperaturen er nået og barbecuesaucen har sat sig lidt, er kyllingebrysterne færdige. Lad dem trække 5 minutter før de skæres ud og serveres.
Noter
1. Barbecuekrydderi - Du kan bruge hjemmelavet BBQ-krydderi eller købe et færdigblandet krydderi. Du kan med fordel gnide kyllingen ind i krydderi dagen før, og lade den trække i køleskabet til dagen efter for at få ekstra god smag.2. Tilberedning - Kyllingebryster skal tilberedes til en kernetemperatur på 70 grader før de er færdige. Brug et stegetermometer til at tjekke undervejs. Stegetiden afhænger også af størrelsen på kyllingebrysterne, derfor er det en god ide at tjekke temperaturen.