Madformadelskere / Airfryer / Snacks i airfryer / Rugbrødschips i airfryer

Rugbrødschips i airfryer

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Herhjemme elsker vi rugbrød, men vi spiser det altså helst når det er lækkert og friskbagt. De lidt tørre stykker der bliver tilbage laver vi ofte noget andet ud af, som for eksempel disse skønne rugbrødschips i airfryer.

rugbrødschips i airfryerkurv.

Sprøde chips af rugbrød

Rugbrødschip er noget der altid bliver spist herhjemme, så har vi en rest lidt tørt rugbrød, så bliver den ofte til rugbrødschips eller til Rugbrødscroutoner.

Her laver vi rugbrødschips i airfryer, det er nemlig både virkelig nemt og hurtigt, og så bliver de knasende sprøde og lækre.

Vi spiser dem både som snack, måske med en god humus til, eller som tilbehør til aftensmaden eller til tapas. Er der nogle tilbage, så kan ungerne også godt lide at have dem med i madpakken.

Så sådan en portion er hurtigt væk herhjemme.

sprøde rugbrødschips af tørt rugbrød i hvid skål.

Mere airfryerinspiration


Ingrediensnoter

Rugbrød – Vi laver helst chips af tynde skiver rugbrød, så det er en fordel hvis rugbrødet ikke er skåret i skiver på forhånd. Vi bager ofte rugbrød selv, og det er perfekt som chips når det lige bliver lidt tørt, og man måske ikke får spise den sidste ende af brødet. Det kunne være et Solsikkerugbrød som her.

Olie – Der skal en lille smule olie på brødet for at det bliver lækkert og sprødt i airfryeren. Jeg har her brugt solsikkeolie, men andre olier fungerer også fint.

Salt – Rugbrødschips kræver, efter min mening, lidt salt. Du kan også tilføje andre krydderier hvis du vil give dem endnu mere smag.

Alternative ingredienser

  • Prøv også at give rugbrødet til løgpulver eller hvidløgspulver eller tilsæt krydderurter som timian eller rosmarin for ekstra smag.

Hvordan laver man rugbrødschips i airfryer?

Det er heldigvis virkelig nemt at lave rugbrødschips, og faktisk endnu nemmere i airfryeren vil jeg sige.

Start med at skære rugbrødet ud i tynde skiver, så tyndt du kan med en kniv. Herefter deler du hver skive i 4-6 stykker alt efter størrelsen og hvor store chips du vil have.

Kom rugbrødet i en skål sammen med olie og salt, og vend det hele rundt. Hæld dem ud i kurven til airfryeren, og sæt den i maskinen og giv chipsene 15 minutter ved 160 grader på Airfry-funktionen. Ryst kurven et par gange undervejs.

Lad chipsene køle ned, og server dem straks eller opbevar dem i en lufttæt bøtte når de er helt afkølede.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sprøde chips af rugbrød i en airfryerkurv.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave rugbrødschips på forhånd?

Ja det kan du fint gøre. Bare sørg for at de er helt kølet ned, og kom dem så i en lufttæt kagedåse eller plastbøtte. Hvis du oplever de bliver bløde, kan du give dem et par minutter i airfryeren, og så er de sprøde igen.


Andre knasende opskrifter du måske vil synes om

skål med sprøde rugbrødschips lavet i airfryer.

Tips og Tricks

  • Brug krydderier
    • Du kan tilføje ekstra smag til dine chips ved at bruge krydderier eller krydderurter. Det kan for eksempel være hvidløgspulver, løgpulver, paprika, eller alle former for friske eller tørrede krydderurter.

Serveringsforslag

Vil du have mere inspiration til at bruge dine rugbrødsrester?

Prøv også vores opskrift på Rugbrødscroutoner

Rugbrødschips i airfryer med salt.

Opskrift på sprøde airfryer rugbrødschips

Her får du vores opskrift på lækre og nemme rugbrødschips i airfryer. Det er en fordel at bruge lidt tørt rugbrød, som ikke er skåret i skiver på forhånd, da du så kan skære dem så tyndt ud du vil.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave de lækre snacks derhjemme. De er skønne med for eksempel hummus.

rugbrødschips i airfryerkurv.
Ingen stemmer endnu

Rugbrødschips i airfryer

Sprøde og lækre chips lavet af rugbrødsrester. Det er en fantastisk god måde at bruge en ende tørt rugbrød, og de smager skønt med hummus eller lakserilette.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Snack
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 228 kcal

Ingredienser

  • 8 skiver rugbrød, helt tyndt skåret ud
  • 2 spsk olie
  • ½ tsk salt

Sådan gør du

  • Skær de helt tyndtskårne skiver rugbrød ud i mindre firkanter.
  • Kom rugbrødsstykkerne i en skål sammen med olie og salt, og vend det hele godt sammen.
  • Hæld rugbrødsstykkerne ud i kurven til airfryeren, og giv dem 15 minutter ved 160 grader på "Airfry"-funktionen. Ryst kurven et par gange undervejs, og tag dine chips ud når de er gyldne og sprøde.
  • Lad dem køle helt ned på en rist, og kom dem i en tætsluttende beholder eller server dem straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 228kcalKulhydrater: 31gProtein: 5gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.03gNatrium: 677mgKalium: 106mgFibre: 4gSukker: 2gA-vitamin: 4IUC-vitamin: 0.3mgCalcium: 47mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.