Balsamico glace

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Balsamico glace er en tyk cremet dressing. Det er egentlig bare indkogt balsamicoeddike, men det får en fantastisk smag og balancen mellem sødt og syrligt er lige i skabet. Heldigvis er det så nemt at lave sin egen hjemmelavede version.

balsamico glace i lille glas med ske og glace der drypper fra skeen.

Tyk cremet balsamico sovs

Har du smagt balsamico glace? Det er en tyk, cremet dressing, som smager helt fantastisk godt på mange forskellige salater.

Man kan købe det i større supermarkeder, men det er faktisk virkelig nemt at lave selv, og det tager ikke ret lang tid.

Vi spiser det på grønne salater, tomatsalater og en hel masset andet. Det har bare en virkelig god balance mellem sødt og syrligt, og det kan løfte de fleste salater til nye højder.

lille glas med hjemmelavet balsamico glace.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Balsamico eddike – Det eneste du skal bruge til denne nemme opskrift er faktisk balamicoeddike. Det kan købes i de fleste supermarkeder, og er skønt at have i køkkenet til mange ting.

Hvordan laver man balsamico glace?

Det er virkelig nemt at lave balsamicoglace. Du skal egentlig bare hælde din balsamicoeddike op i en gryde, og koge den ind ved middel varme indtil den er den konsistens du gerne vil have.

Den skal koges ind til halv mængde, måske lidt mere alt efter hvor tyk du vil have den. Men pas på den ikke brænder på, det er en hårfin grænse, så hold lidt igen med varmen hvis du er usikker på hvor meget den skal koges ind.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

grøn salat og balsamico glace.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer jeg glacen?

Vi har vores balsamico glace stående i køleskabet. Her holder den mange uger, men vi bruger den ofte så så længe får den aldrig lov til at stå.


Andre dressinger du måske vil synes om

ske med helt blank indkogt balsamico.

Tips og Tricks

  • Tjek konsistensen
    • Kom lidt balsamico op på en kold tallerken, for at tjekke konsistensen undervejs. Den skal være tyk og let klistret når den er færdigkogt.

Serveringsforslag

Elsker du balsamico?

Prøv også vores opskrift på Balsamico-glaserede champignoner
lille glas med hjemmelavet balsamico glace.

Opskrift på indkogt balsamico

Her får du vores opskrift på en nem og lækker balsamicoglaze. Det er altså virkelig nemt at lave selv, og kræver kun kort tid og en enkelt ingrediens.

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften, og at du bliver lige så glad for dressingen som vi er.

balsamico glace i lille glas med ske og glace der drypper fra skeen.
Ingen stemmer endnu

Balsamico glace

Indkogt balsamicoeddike er skønt som en lækker dressing på salater. Balsamico glace smager som en perfekt balance mellem sødt og syrligt, og fungerer godt på både grønne salater, tomatsalat og masser af andre retter.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dressing
Køkken Dansk
Antal 1 glas
Kalorier 220 kcal

Ingredienser

  • 2 ½ dl balsamicoeddike

Sådan gør du

  • Kom balsamicoeddike i en gryde, og varm op den koger.
    2 ½ dl balsamicoeddike
  • Kog eddiken ind under omrøring, indtil den tykner og der cirka er den halve mængde eller lidt mindre tilbage.
  • Hæld den færdig balsamicoglace på et glas, og lad det køle ned inden det skal bruges.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 220kcalKulhydrater: 43gProtein: 1gNatrium: 58mgKalium: 280mgSukker: 37gCalcium: 68mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.