Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Chokolade cupcakes med chokoladefrosting

Chokolade cupcakes med chokoladefrosting

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Der findes ikke noget som en god cupcake. Her får du vores yndlings chokolade cupcakes med chokoladefrosting. Det er virkelig en chokoladebombe, så hvis du ikke er til chokolade, så kan du godt springe videre.

chokolade cupcakes med chokoladefrosting på toppen på kagefad.

Chokoladeelskerens cupcakes

Vi er ret glade for chokoladekage herhjemme, i alle afskygninger. Og chokolademuffins med en cremet choko-smørcreme er ingen undtagelse.

De her har det hele. Svampede muffins med chokoladestykker og en fluffy og cremet frosting på toppen. Selvfølgelig også med chokolade.

De er geniale til eftermiddagskaffen, som dessert eller som fødselsdagsmuffins.

Det er nogle vi ofte laver når der skal lidt lækker på bordet til kaffen, og både børn og voksne elsker dem.

kagetallerken med chokoladecupcake med frosting på toppen og fad i baggrunden med flere muffins.

Ingrediensnoter

Chokolade – Der er chokoladestykker i disse muffins. Det er en blanding af mørk og lys chokolade vi bruger, men du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Hvid chokolade kan også bruges. Der skal også chokolade i toppingen, her bruger jeg mørk chokolade, som passer godt til den søde smørcreme.

Kærnemælk – Kærnemælken er med til at give lækre luftige muffins, da syren reagerer med natron og får dem til at hæve op. Du kan godt bruge et andet surmælksprodukt, for eksempel creme fraiche, hvis det er hvad du har i køleskabet.

Kakao – Der skal kakao i muffinsene. Det er vigtigt at det er bagekakao du bruger for at få den rette smag.

Smør – Du skal bruge smør. Både til dejen til selve kagerne, men også til frostingen, som er en smørcreme med chokolade i. Det er vigtigt at det smør du skal bruge til frosting er godt blødt, så tag det ud af køleskabet i god tid inden det skal bruges.

Alternative ingredienser

  • Lav en anden topping ved at udskifte mørk chokolade med lys – eller hvid chokolade.

Hvordan laver man chokolade cupcakes med chokoladefrosting?

Først skal vi bage kagerne. De skal nemlig køle ned inden de kan pyntes. Det er ret nemt, for man skal egentlig bare blande alle de våde ingredienser sammen og alle de tørre ingredienser sammen, og så hælde de våde over i de tørre sammen med hakket chokolade, og vende det hele sammen indtil man har en jævn dej.

Dejen kommes i muffinsforme, og bages i ovnen. Når de er bagt, skal de køle helt ned inden man kan pynte dem med frosting.

Den laver man ved at piske blødt smør og vaniljeessens indtil det er helt hvidt og luftigt. Så tilsætter man flormelis og mælk lidt af gangen, og til sidst tilsætter man smeltet chokolade. Man kan justere konsistensen ved at tilsætte mere mælk eller flormelis.

Så er der kun tilbage at komme frostingen i en sprøjtepose, og dekorere muffinsene, inden er er klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

svampede chokolademuffins med chokoladefrosting på toppen.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg fryse disse cupcakes?

Ja det kan du. Jeg synes det bliver bedst at fryse kagerne inden de er pyntet, men du kan gøre begge dele.


Andre cupcakes og muffins du måske vil synes om

hjemmebagte chokolade cupcakes med frosting.

Tips og Tricks

Serveringsforslag

  • Server dine cupcakes til fødselsdagsfesten eller andre festlige lejligheder.
  • Server til en kop kaffe eller te.
  • Server som en dejlig dessert ovenpå et godt måltid mad.

Elsker du cupcakes?

Prøv også vores opskrift på Chokolade cupcakes med smørcreme
topping af chokoladefrosting på toppen af en muffin.

Opskrift på svampede chokolademuffins med topping

Her får du vores opskrift på virkelig lækre chokoladefyldte cupcakes med topping. De er slet ikke så svære at lave, og hele familien vil med garanti elske at sætte tænderne i dem.

Vi håber du får lyst til at prøve at bage dem til din familie.

chokolade cupcakes med chokoladefrosting på toppen på kagefad.
5 fra 2 stemmer

Chokolade cupcakes med chokoladefrosting

Lækre cupcakes fyldt med chokoladestykker og en cremet blød chokoladetopping. Det er den ultimative cupcake for chokoladeelskere, og den er et hit hos både børn og voksne.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 14 cupcakes
Kalorier 620 kcal

Udstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

Muffins

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 250 g brun farin
  • 60 g kakao
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • 1/4 tsk salt
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 dl kold kaffe, kan erstattes med vand
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 2 æg
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g lys chokolade

Chokoladefrosting

  • 125 g smør, blødt
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 500 g flormelis
  • 1 dl mælk
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Muffins

  • Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af.
    175 g smør
  • Tænd ovnen på 190 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kom hvedemel, farin, kakao, bagepulver, natron, kanel, appelsinskal og salt i en stor skål, og rør det hele godt sammen.
    250 g hvedemel, 250 g brun farin, 60 g kakao, 1/2 spsk bagepulver, 1 tsk natron, 1/2 tsk kanel, 1 tsk revet appelsinskal, 1/4 tsk salt
  • Tag en anden skål og bland kærnemælk, kold kaffe, vaniljeessens og æg. Pisk det sammen og tilsæt så det afkølede smør mens du pisker.
    2,5 dl kærnemælk, 1 dl kold kaffe, 2 tsk vaniljeessens, 2 æg
  • Kom de våde ingredienser over i de tørre, og vend dejen rundt indtil du har en jævn dej. Tilsæt hakket chokolade, og vend det ind i dejen.
    150 g mørk chokolade, 150 g lys chokolade
  • Fyld dejen i muffinsforme, fyld formene cirka 2/3, så der er plads til at de kan hæve.
  • Bag dine muffins midt i en forvarmet ovn 190 grader med over- og undervarme i 18-20 minutter. Stik med en kødnål i dem, for at tjekke om de er færdigbagt. Der må ikke hænge dej ved når du trækker nålen op af din muffin.
  • Lad dine muffins køle helt ned inden de pyntes.

Topping

  • Pisk det bløde smør sammen med vaniljeessens indtil det bliver helt hvidt og luftigt.
    125 g smør, 1 tsk vaniljeessens
  • Tilsæt skiftevis flormelis og mælk mens du rører smørcremen sammen. Brug gerne spaden på din røremaskine her. Gem lidt af flormelis og mælk til at justere konsistensen til sidst, det er ikke sikkert det hele skal bruges.
    500 g flormelis, 1 dl mælk
  • Hak chokoladen, og smelt 2/3 af chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Rør resten af den hakkede chokolade i, og rør indtil det hele er smeltet. Hæld chokoladen i smørcremen, og rør det sammen. Juster eventuelt konsistensen på cremen med lidt mere mælk eller flormelis.
    100 g mørk chokolade
  • Kom frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl i, og dekorer dine cupcakes med frosting.

Noter

Frysning – Hvis du ikke kan spise alle dine muffins, så kan de sagtens fryses ned.
Chokoladefrosting – Se flere tips til at lave smørecreme med chokolade.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1cupcakeKalorier: 620kcalKulhydrater: 85gProtein: 6gFedt: 31gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 72mgNatrium: 281mgKalium: 322mgFibre: 5gSukker: 63gA-vitamin: 621IUC-vitamin: 0.2mgCalcium: 80mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.