Madformadelskere / Sรธde sager / Kager / Chokolade cupcakes med chokoladefrosting

Chokolade cupcakes med chokoladefrosting

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Der findes ikke noget som en god cupcake. Her fรฅr du vores yndlings chokolade cupcakes med chokoladefrosting. Det er virkelig en chokoladebombe, sรฅ hvis du ikke er til chokolade, sรฅ kan du godt springe videre.

chokolade cupcakes med chokoladefrosting pรฅ toppen pรฅ kagefad.

Chokoladeelskerens cupcakes

Vi er ret glade for chokoladekage herhjemme, i alle afskygninger. Og chokolademuffins med en cremet choko-smรธrcreme er ingen undtagelse.

De her har det hele. Svampede muffins med chokoladestykker og en fluffy og cremet frosting pรฅ toppen. Selvfรธlgelig ogsรฅ med chokolade.

De er geniale til eftermiddagskaffen, som dessert eller som fรธdselsdagsmuffins.

Det er nogle vi ofte laver nรฅr der skal lidt lรฆkker pรฅ bordet til kaffen, og bรฅde bรธrn og voksne elsker dem.

kagetallerken med chokoladecupcake med frosting pรฅ toppen og fad i baggrunden med flere muffins.

Ingrediensnoter

Chokolade – Der er chokoladestykker i disse muffins. Det er en blanding af mรธrk og lys chokolade vi bruger, men du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Hvid chokolade kan ogsรฅ bruges. Der skal ogsรฅ chokolade i toppingen, her bruger jeg mรธrk chokolade, som passer godt til den sรธde smรธrcreme.

Kรฆrnemรฆlk – Kรฆrnemรฆlken er med til at give lรฆkre luftige muffins, da syren reagerer med natron og fรฅr dem til at hรฆve op. Du kan godt bruge et andet surmรฆlksprodukt, for eksempel creme fraiche, hvis det er hvad du har i kรธleskabet.

Kakao – Der skal kakao i muffinsene. Det er vigtigt at det er bagekakao du bruger for at fรฅ den rette smag.

Smรธr – Du skal bruge smรธr. Bรฅde til dejen til selve kagerne, men ogsรฅ til frostingen, som er en smรธrcreme med chokolade i. Det er vigtigt at det smรธr du skal bruge til frosting er godt blรธdt, sรฅ tag det ud af kรธleskabet i god tid inden det skal bruges.

Alternative ingredienser

  • Lav en anden topping ved at udskifte mรธrk chokolade med lys – eller hvid chokolade.

Hvordan laver man chokolade cupcakes med chokoladefrosting?

Fรธrst skal vi bage kagerne. De skal nemlig kรธle ned inden de kan pyntes. Det er ret nemt, for man skal egentlig bare blande alle de vรฅde ingredienser sammen og alle de tรธrre ingredienser sammen, og sรฅ hรฆlde de vรฅde over i de tรธrre sammen med hakket chokolade, og vende det hele sammen indtil man har en jรฆvn dej.

Dejen kommes i muffinsforme, og bages i ovnen. Nรฅr de er bagt, skal de kรธle helt ned inden man kan pynte dem med frosting.

Den laver man ved at piske blรธdt smรธr og vaniljeessens indtil det er helt hvidt og luftigt. Sรฅ tilsรฆtter man flormelis og mรฆlk lidt af gangen, og til sidst tilsรฆtter man smeltet chokolade. Man kan justere konsistensen ved at tilsรฆtte mere mรฆlk eller flormelis.

Sรฅ er der kun tilbage at komme frostingen i en sprรธjtepose, og dekorere muffinsene, inden er er klar til servering.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

svampede chokolademuffins med chokoladefrosting pรฅ toppen.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Kan jeg fryse disse cupcakes?

Ja det kan du. Jeg synes det bliver bedst at fryse kagerne inden de er pyntet, men du kan gรธre begge dele.


Andre cupcakes og muffins du mรฅske vil synes om

hjemmebagte chokolade cupcakes med frosting.

Tips og Tricks

Serveringsforslag

  • Server dine cupcakes til fรธdselsdagsfesten eller andre festlige lejligheder.
  • Server til en kop kaffe eller te.
  • Server som en dejlig dessert ovenpรฅ et godt mรฅltid mad.

Elsker du cupcakes?

Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ Chokolade cupcakes med smรธrcreme
topping af chokoladefrosting pรฅ toppen af en muffin.

Opskrift pรฅ svampede chokolademuffins med topping

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ virkelig lรฆkre chokoladefyldte cupcakes med topping. De er slet ikke sรฅ svรฆre at lave, og hele familien vil med garanti elske at sรฆtte tรฆnderne i dem.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve at bage dem til din familie.

chokolade cupcakes med chokoladefrosting pรฅ toppen pรฅ kagefad.
5 fra 2 stemmer

Chokolade cupcakes med chokoladefrosting

Lรฆkre cupcakes fyldt med chokoladestykker og en cremet blรธd chokoladetopping. Det er den ultimative cupcake for chokoladeelskere, og den er et hit hos bรฅde bรธrn og voksne.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkรธling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Kรธkken Amerikansk
Antal 14 cupcakes
Kalorier 620 kcal

Udstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

Muffins

  • 175 g smรธr
  • 250 g hvedemel
  • 250 g brun farin
  • 60 g kakao
  • 1/2 spsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk revet appelsinskal
  • 1/4 tsk salt
  • 2,5 dl kรฆrnemรฆlk
  • 1 dl kold kaffe, kan erstattes med vand
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 2 รฆg
  • 150 g mรธrk chokolade
  • 150 g lys chokolade

Chokoladefrosting

  • 125 g smรธr, blรธdt
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 500 g flormelis
  • 1 dl mรฆlk
  • 100 g mรธrk chokolade

Sรฅdan gรธr du

Muffins

  • Smelt smรธrret i en gryde, og lad det kรธle af.
    175 g smรธr
  • Tรฆnd ovnen pรฅ 190 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kom hvedemel, farin, kakao, bagepulver, natron, kanel, appelsinskal og salt i en stor skรฅl, og rรธr det hele godt sammen.
    250 g hvedemel, 250 g brun farin, 60 g kakao, 1/2 spsk bagepulver, 1 tsk natron, 1/2 tsk kanel, 1 tsk revet appelsinskal, 1/4 tsk salt
  • Tag en anden skรฅl og bland kรฆrnemรฆlk, kold kaffe, vaniljeessens og รฆg. Pisk det sammen og tilsรฆt sรฅ det afkรธlede smรธr mens du pisker.
    2,5 dl kรฆrnemรฆlk, 1 dl kold kaffe, 2 tsk vaniljeessens, 2 รฆg
  • Kom de vรฅde ingredienser over i de tรธrre, og vend dejen rundt indtil du har en jรฆvn dej. Tilsรฆt hakket chokolade, og vend det ind i dejen.
    150 g mรธrk chokolade, 150 g lys chokolade
  • Fyld dejen i muffinsforme, fyld formene cirka 2/3, sรฅ der er plads til at de kan hรฆve.
  • Bag dine muffins midt i en forvarmet ovn 190 grader med over- og undervarme i 18-20 minutter.ย Stik med en kรธdnรฅl i dem, for at tjekke om de er fรฆrdigbagt. Der mรฅ ikke hรฆnge dej ved nรฅr du trรฆkker nรฅlen op af din muffin.
  • Lad dine muffins kรธle helt ned inden de pyntes.

Topping

  • Pisk det blรธde smรธr sammen med vaniljeessens indtil det bliver helt hvidt og luftigt.
    125 g smรธr, 1 tsk vaniljeessens
  • Tilsรฆt skiftevis flormelis og mรฆlk mens du rรธrer smรธrcremen sammen. Brug gerne spaden pรฅ din rรธremaskine her. Gem lidt af flormelis og mรฆlk til at justere konsistensen til sidst, det er ikke sikkert det hele skal bruges.
    500 g flormelis, 1 dl mรฆlk
  • Hak chokoladen, og smelt 2/3 af chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Rรธr resten af den hakkede chokolade i, og rรธr indtil det hele er smeltet. Hรฆld chokoladen i smรธrcremen, og rรธr det sammen. Juster eventuelt konsistensen pรฅ cremen med lidt mere mรฆlk eller flormelis.
    100 g mรธrk chokolade
  • Kom frostingen pรฅ en sprรธjtepose med en stjernetyl i, og dekorer dine cupcakes med frosting.

Noter

Frysning – Hvis du ikke kan spise alle dine muffins, sรฅ kan de sagtens fryses ned.
Chokoladefrosting – Se flere tips til at lave smรธrecreme med chokolade.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1cupcakeKalorier: 620kcalKulhydrater: 85gProtein: 6gFedt: 31gMรฆttet fedt: 18gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 72mgNatrium: 281mgKalium: 322mgFibre: 5gSukker: 63gA-vitamin: 621IUC-vitamin: 0.2mgCalcium: 80mgJern: 4mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar

2 kommentarer til “Chokolade cupcakes med chokoladefrosting”

    • Hej Hanne

      Det kan man godt, men de er altsรฅ bedst pรฅ den dag de er lavet. Vi spiser dem dog glรฆdeligt dagen efter ogsรฅ.

      Mvh Tina

      Svar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.