Der findes ikke noget som en god cupcake. Her får du vores yndlings chokolade cupcakes med chokoladefrosting. Det er virkelig en chokoladebombe, så hvis du ikke er til chokolade, så kan du godt springe videre.
Chokoladeelskerens cupcakes
Vi er ret glade for chokoladekage herhjemme, i alle afskygninger. Og chokolademuffins med en cremet choko-smørcreme er ingen undtagelse.
De her har det hele. Svampede muffins med chokoladestykker og en fluffy og cremet frosting på toppen. Selvfølgelig også med chokolade.
De er geniale til eftermiddagskaffen, som dessert eller som fødselsdagsmuffins.
Det er nogle vi ofte laver når der skal lidt lækker på bordet til kaffen, og både børn og voksne elsker dem.
Ingrediensnoter
Chokolade – Der er chokoladestykker i disse muffins. Det er en blanding af mørk og lys chokolade vi bruger, men du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Hvid chokolade kan også bruges. Der skal også chokolade i toppingen, her bruger jeg mørk chokolade, som passer godt til den søde smørcreme.
Kærnemælk – Kærnemælken er med til at give lækre luftige muffins, da syren reagerer med natron og får dem til at hæve op. Du kan godt bruge et andet surmælksprodukt, for eksempel creme fraiche, hvis det er hvad du har i køleskabet.
Kakao – Der skal kakao i muffinsene. Det er vigtigt at det er bagekakao du bruger for at få den rette smag.
Smør – Du skal bruge smør. Både til dejen til selve kagerne, men også til frostingen, som er en smørcreme med chokolade i. Det er vigtigt at det smør du skal bruge til frosting er godt blødt, så tag det ud af køleskabet i god tid inden det skal bruges.
Alternative ingredienser
- Lav en anden topping ved at udskifte mørk chokolade med lys – eller hvid chokolade.
Hvordan laver man chokolade cupcakes med chokoladefrosting?
Først skal vi bage kagerne. De skal nemlig køle ned inden de kan pyntes. Det er ret nemt, for man skal egentlig bare blande alle de våde ingredienser sammen og alle de tørre ingredienser sammen, og så hælde de våde over i de tørre sammen med hakket chokolade, og vende det hele sammen indtil man har en jævn dej.
Dejen kommes i muffinsforme, og bages i ovnen. Når de er bagt, skal de køle helt ned inden man kan pynte dem med frosting.
Den laver man ved at piske blødt smør og vaniljeessens indtil det er helt hvidt og luftigt. Så tilsætter man flormelis og mælk lidt af gangen, og til sidst tilsætter man smeltet chokolade. Man kan justere konsistensen ved at tilsætte mere mælk eller flormelis.
Så er der kun tilbage at komme frostingen i en sprøjtepose, og dekorere muffinsene, inden er er klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du. Jeg synes det bliver bedst at fryse kagerne inden de er pyntet, men du kan gøre begge dele.
Andre cupcakes og muffins du måske vil synes om
- Chokolade cupcakes med smørcreme
- Red velvet halloween cupcakes
- Græskarmuffins
- Rabarbermuffins
- Påskemuffins med citronsmørcreme
Tips og Tricks
-
Andre toppings
- Vil du ikke have chokoladefrosting på toppen af dine muffins? Så kan du i stedet lave Chokolade cupcakes med smørcreme eller lave en lækker syrlig Citronsmørcreme.
-
Chokoladefrosting
- Vi elsker chokoladefrosting, og det er ikke svært at lave selv. Vi har samlet alle vores bedste tips til den perfekte chokoladefrosting her.
Serveringsforslag
- Server dine cupcakes til fødselsdagsfesten eller andre festlige lejligheder.
- Server til en kop kaffe eller te.
- Server som en dejlig dessert ovenpå et godt måltid mad.
Elsker du cupcakes?
Prøv også vores opskrift på Chokolade cupcakes med smørcreme
Opskrift på svampede chokolademuffins med topping
Her får du vores opskrift på virkelig lækre chokoladefyldte cupcakes med topping. De er slet ikke så svære at lave, og hele familien vil med garanti elske at sætte tænderne i dem.
Vi håber du får lyst til at prøve at bage dem til din familie.
Chokolade cupcakes med chokoladefrosting
Udstyr
- Muffinsform
Ingredienser
Muffins
- 175 g smør
- 250 g hvedemel
- 250 g brun farin
- 60 g kakao
- 1/2 spsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk revet appelsinskal
- 1/4 tsk salt
- 2,5 dl kærnemælk
- 1 dl kold kaffe, kan erstattes med vand
- 2 tsk vaniljeessens
- 2 æg
- 150 g mørk chokolade
- 150 g lys chokolade
Chokoladefrosting
- 125 g smør, blødt
- 1 tsk vaniljeessens
- 500 g flormelis
- 1 dl mælk
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
Muffins
-
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af.175 g smør
- Tænd ovnen på 190 grader almindelig over- og undervarme.
-
Kom hvedemel, farin, kakao, bagepulver, natron, kanel, appelsinskal og salt i en stor skål, og rør det hele godt sammen.250 g hvedemel, 250 g brun farin, 60 g kakao, 1/2 spsk bagepulver, 1 tsk natron, 1/2 tsk kanel, 1 tsk revet appelsinskal, 1/4 tsk salt
-
Tag en anden skål og bland kærnemælk, kold kaffe, vaniljeessens og æg. Pisk det sammen og tilsæt så det afkølede smør mens du pisker.2,5 dl kærnemælk, 1 dl kold kaffe, 2 tsk vaniljeessens, 2 æg
-
Kom de våde ingredienser over i de tørre, og vend dejen rundt indtil du har en jævn dej. Tilsæt hakket chokolade, og vend det ind i dejen.150 g mørk chokolade, 150 g lys chokolade
- Fyld dejen i muffinsforme, fyld formene cirka 2/3, så der er plads til at de kan hæve.
- Bag dine muffins midt i en forvarmet ovn 190 grader med over- og undervarme i 18-20 minutter. Stik med en kødnål i dem, for at tjekke om de er færdigbagt. Der må ikke hænge dej ved når du trækker nålen op af din muffin.
- Lad dine muffins køle helt ned inden de pyntes.
Topping
-
Pisk det bløde smør sammen med vaniljeessens indtil det bliver helt hvidt og luftigt.125 g smør, 1 tsk vaniljeessens
-
Tilsæt skiftevis flormelis og mælk mens du rører smørcremen sammen. Brug gerne spaden på din røremaskine her. Gem lidt af flormelis og mælk til at justere konsistensen til sidst, det er ikke sikkert det hele skal bruges.500 g flormelis, 1 dl mælk
-
Hak chokoladen, og smelt 2/3 af chokoladen i mikroovnen eller over vandbad. Rør resten af den hakkede chokolade i, og rør indtil det hele er smeltet. Hæld chokoladen i smørcremen, og rør det sammen. Juster eventuelt konsistensen på cremen med lidt mere mælk eller flormelis.100 g mørk chokolade
- Kom frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl i, og dekorer dine cupcakes med frosting.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her