Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Påskemuffins med citronsmørcreme

Påskemuffins med citronsmørcreme

5

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Påsken nærmer sig, og for mange betyder det at vi skal hygge lidt ekstra med god mad og bagværk. Her får du vores opskrift på nemme påskemuffins med citronsmørcreme og et påskeæg på toppen. De svampede muffins smager skønt og syrligt og smørcremen er helt perfekt på toppen.

påskemuffins med citronsmørcreme og påskeæg på toppen

Muffins til påske

I påsken skal vi hygge lidt ekstra. Det betyder også at vi bager en del herhjemme og spiser lidt ekstra godt. Ungerne elsker når vi bager muffins. Der kan man nemlig pynte og gøre dem rigtig fine.

I denne opskrift har vi pyntet med store marcipan påskeæg, men det kan man gøre som man vil.

Denne opskrift giver svampede og lækre citronmuffins, med en blød og cremet smørcreme på toppen. De er perfekte til en god kop kaffe, eller som dessert ovenpå en lækker påskemiddag med familien.

Så tag ungerne med i køkkenet, og bag nogle skønne muffins, som de kan pynte med deres yndlings påskeæg.

3 påskemuffins med citronsmørcreme og påskeæg på hvid tallerken med chokoladeæg ved siden af

Ingrediensnoter

Citroner – Du skal bruge citron til denne opskrift. Vælg nogle økologiske citroner, da du skal bruge både skallen og saften. Husk altid at vaske citronerne inden du river skallen på dem.

Smør – Både i muffinsdejen og i smørcremen skal du bruge smør. Jeg bruger altid usaltet smør når jeg bager, og til denne opskrift har jeg brugt Lurpak. Andre mærker kan selvfølgelig også bruges.

Vanilje – Vi bager næsten altid med vaniljepasta når vi skal bruge vanilje i bagværk. Det er nemt og altid noget vi har i huset. Hvis du heller vil bruge en vaniljestang, så skal du bare skrabe kornene ud og bruge i opskriften i stedet. Vi anbefaler den vaniljepasta fra Tørsleffs, men andre typer kan selvfølgelig sagtens bruges.

Marcipanæg – Her i opskriften har vi brugt marcipanæg fra Anton Berg, men du kan bruge lige præcis de påskeæg du bedst kan lide. Du kan også vælge at pynte hver muffin med 2-3 mindre chokoladeæg eller andre små påskeæg frem for et stort hvis du har lyst. Kun fantasien sætter grænsen når det kommer til pyntningen.

Hvordan laver man påskemuffins med citronsmørcreme?

Opskriften her er ikke ret svær. Først skal dejen til dine muffins røres sammen. Det gør jeg altid på røremaskinen, og så er det hurtigt overstået. Når dejen er klar, skal den fyldes i muffinsforme, og så skal dine muffins i ovnen.

Når de er bagt skal de køles ned, og så skal du have gang i smørcremen. Den skal røres sammen og sprøjtes på dine muffins, og så er de klar til påskepynten.

Opskriften på påskemuffins finder du lidt længere nede på siden her.

svampede citronmuffins med smørcreme på toppen pyntet som påskemuffins

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man påskemuffins?

Selve muffinsbunden kan opbevares lufttæt til den skal bruges. Dæk dem godt over eller kom en pose over dem hvis du bager dem dagen før. Når der kommer smørcreme på dine muffins, skal de opbevares i køleskabet.

Kan disse muffins fryses?

Ja både muffins og smørcreme kan fint fryses. Hvis du har rester der ikke bliver spist kan du godt komme muffins med smørcreme på toppen i fryseren. Hvis du bager selve muffinsbundene i god tid, vil jeg anbefale du fryser dem uden smørcreme på, og pynter dem inden servering.

Kan jeg bruge andet end citron i denne opskrift?

Ja, prøv også med andre citrusfrugter. De bliver også rigtig lækre med appelsin eller lime for eksempel.

Andre opskrifter du måske vil synes om

Opskrift på svampede citronmuffins med smørcreme

Her får du vores opskrift på nemme muffins med god smag af citron og en blød smørcreme på toppen. De smager skønt hele året rundt, men er så fine at pynte som påskemuffins, fordi smagene er gode til påske. Server dem til en kop kaffe eller som dessert ovenpå et godt måltid mad.

påskemuffins med citronsmørcreme og påskeæg på toppen
5 fra 1 stemme

Påskemuffins med citronsmørcreme

Nem opskrift på muffins med citron citronsmørcreme på toppen. Hvis de skal serveres som påskemuffins kan de pyntes med et stort påskeæg eller flere små chokoladeæg.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Pyntning 15 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 522 kcal

Udstyr

 • Muffinsform

Ingredienser

Citronmuffins:

 • 200 g smør, blødt
 • 200 g sukker
 • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
 • 4 æg
 • 1 citron, skallen (saften bruges også)
 • ½ dl citronsaft
 • 200 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver

Citronsmørcreme:

 • 250 g flormelis
 • 150 g smør, blødt
 • 1 citron, skal og saft

Pynt:

 • 12 marcipanæg, eller andre påskeæg

Sådan gør du

Bagning:

 • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
 • Pisk først blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt vaniljepasta, og herefter 1 æg af gangen. Pisk godt imellem hvert æg.
 • Tilsæt nu revet citronskal og citronsaft, og bland dejen rigtig godt sammen.
 • Sigt hvedemel og bagepulver ned i røreskålen, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn og uden klumper. Undgå at slå for meget luft ud af den.
 • Fordel dejen i muffinsforme. Fyld hver form cirka ¾ op.
 • Bag dine muffins i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en bagerist.

Pyntning:

 • Når kagerne er helt afkølede, kan de pyntes med smørcreme.
 • Riv citronskallen fint og pres efterfølgende saften ud af citronen. Pisk i mens smør og flormelis luftigt, og rør til sidst citronskal og saft i smørcremen. Du kan eventuelt tilsætte lidt frugtfarve hvis smørcremen skal være mere gul.
 • Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt en fuglerede form ovenpå dine muffins. Pynt til sidst med et påskeæg på toppen, og så er de klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 522kcalKulhydrater: 62gProtein: 4gFedt: 29gMættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 117mgNatrium: 271mgKalium: 54mgFibre: 1gSukker: 38gA-vitamin: 809IUC-vitamin: 3mgCalcium: 41mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.