Citronmuffins med birkes og frosting

Citron og blå birkes kan bare noget sammen i kager. Disse citronmuffins med birkes og en blød frosting med flødeost smager intet mindre end fantastisk. Derudover så er de heldigvis nemme at lave. Læs med her og få vores opskrift på skønne muffins med citron.

Indhold

to citronmuffins med birkes og frosting på toppen samt revet citronskal

Perfekt svampede muffins med citron

Hvis jeg nu skal være helt ærlig, så spiser vi nok lidt mere kage end vi burde herhjemme. Men vi er altså bare alle sammen kageelskere! Og når det kommer til kager med citron, så er vi altså også alle med på den vogn!

De her citron muffins er perfekt svampede, og så giver de blå birkes altså både en skøn smag og lidt knas i de bløde muffins. Hvis du endnu ikke har prøvet kombinationen af citron og blå birkes, så skal du altså gøre dig selv den tjeneste at gøre det! Det er bare guf.

citronmuffins med birkes og frosting på tallerken sammen med en citron

Ingrediensnoter

Citron – Citroner er selvfølgelig en af de vigtigste ingredienser i disse muffins. Vi skal bruge både citronskal og citronsaft i både dejen til muffins og i frostingen ovenpå. Derfor anbefaler vi at du køber økologiske citroner, så du slipper så sprøjtemidler i skallen.

Smør – Når vi bager bruger vi helt almindeligt usaltet smør. Til denne opskrift har vi brugt smør fra Lurpak, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges.

Blå birkes – Blå birkes er vigtige i denne opskrift. Du kan købe den i større supermarkeder eller i specialbutikker med bageudstyr og -ingredienser.

Hvordan laver man citron-muffins med blå birkes?

De her muffins er faktisk ret nemme at lave. De tager heller ikke så lang tid.

Først skal dejen laves. Når den er rørt sammen, skal den i muffinsforme, og så skal dine muffins altså i ovnen og bages. Herefter skal de køle ned på en bagerist inden de skal pyntes med flødeostcremen.

Frostingen røres sammen af flødeost, flormelis, citronsaft og citronskal, og smørres herefter på de afkølede muffins, som nu er klar til servering.

Find opskriften længere nede på siden her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man muffins med frosting?

Når du har smurt dine muffins med flødeoste-frosting, skal de opbevares på køl. Hvis de først skal serveres dagen efter, kan du vente med at komme frosting på, og bare opbevare dine muffins i en lufttæt beeholder. Så holder du dem lidt mere saftige og svampede.

Kan citronmuffins fryses?

Hvis du vil fryse disse muffins, vil jeg anbefale at gøre det uden frosting på. Hvis du har rester du ikke får spist, kan de godt fryses ned, også med frosting, men det kan godt gå lidt ud over konsistensen. Hvis der er frosting på, bør du tø dine cupcakes op i køleskabet.

To citronmuffins med cream cheese frosting på tallerken med halv citron bagved og to skeer

Andre muffins-opskrifter du måske vil synes om

Opskrift på lemon muffins med cream cheese frosting

Her får du vores opskrift på skønne og nemme citronmuffins med blå birkes og cream cheese frosting på toppen. De svampede muffins med smag af citron og birkes passer bare fantastisk sammen med den bløde og cremede glasur med flødeost. God fornøjelse med bagningen!

to citronmuffins med birkes og frosting på toppen samt revet citronskal
No ratings yet

Citronmuffins med birkes og frosting

Nem opskrift på muffins med citron og blå birkes og en skøn cream cheese frosting på toppen.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Pyntning 10 min
Samlet tid 45 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 318 kcal

Udstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

Citronmuffins:

  • 200 g smør, blødt
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
  • 4 stk æg
  • 2 spsk blå birkes
  • 1 stk citron, skallen (saften bruges også)
  • ½ dl citronsaft
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Flødeostecreme:

  • 200 g flødeost, neutral
  • 50 g flormelis
  • 1 stk citron, skal og saft

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt så vaniljepasta, og herefter 1 æg af gangen. Pisk imellem hvert æg.
  • Tilsæt nu revet birkes, citronskal og citronsaft, og bland dejen godt.
  • Sigt hvedemel og bagepulver ned i skålen, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn, undgå at slå for meget luft ud af den.
  • Fordel dejen i muffinsforme. Fyld hver form cirka ¾ op.
  • Bag dine muffins i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en rist.
  • Når kagerne er helt afkølede, kan de pyntes med frosting.
  • Flødeostglasuren laves ved at røre flødeost med flormelis og citronsaft samt fintrevet citronskal. Smag til undervejs og tilsæt evt. mere citronsaft eller flormelis. Jeg synes godt den må være lidt syrlig. Fordel flødeostecremen på toppen dine muffins og pynt eventuelt med lidt citronskal eller blå birkes.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 318kcalKulhydrater: 43gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 181mgKalium: 51mgFibre: 1gSukker: 29gA-vitamin: 496IUC-vitamin: 3mgCalcium: 39mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Citron muffins, Citron og blå birkes, Cream cheese frosting, Muffins til uddeling, Påske, påskemuffins med citron, svampede citronmuffins
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om