Citron og blå birkes kan bare noget sammen i kager. Disse citronmuffins med birkes og en blød frosting med flødeost smager intet mindre end fantastisk. Derudover så er de heldigvis nemme at lave. Læs med her og få vores opskrift på skønne muffins med citron.
Perfekt svampede muffins med citron
Hvis jeg nu skal være helt ærlig, så spiser vi nok lidt mere kage end vi burde herhjemme. Men vi er altså bare alle sammen kageelskere! Og når det kommer til kager med citron, så er vi altså også alle med på den vogn!
De her citron muffins er perfekt svampede, og så giver de blå birkes altså både en skøn smag og lidt knas i de bløde muffins. Hvis du endnu ikke har prøvet kombinationen af citron og blå birkes, så skal du altså gøre dig selv den tjeneste at gøre det! Det er bare guf.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Citron – Citroner er selvfølgelig en af de vigtigste ingredienser i disse muffins. Vi skal bruge både citronskal og citronsaft i både dejen til muffins og i frostingen ovenpå. Derfor anbefaler vi at du køber økologiske citroner, så du slipper så sprøjtemidler i skallen.
Smør – Når vi bager bruger vi helt almindeligt usaltet smør. Til denne opskrift har vi brugt smør fra Lurpak, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges.
Blå birkes – Blå birkes er vigtige i denne opskrift. Du kan købe den i større supermarkeder eller i specialbutikker med bageudstyr og -ingredienser.
Hvordan laver man citron-muffins med blå birkes?
De her muffins er faktisk ret nemme at lave. De tager heller ikke så lang tid.
Først skal dejen laves. Når den er rørt sammen, skal den i muffinsforme, og så skal dine muffins altså i ovnen og bages. Herefter skal de køle ned på en bagerist inden de skal pyntes med flødeostcremen.
Frostingen røres sammen af flødeost, flormelis, citronsaft og citronskal, og smørres herefter på de afkølede muffins, som nu er klar til servering.
Find opskriften længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Når du har smurt dine muffins med flødeoste-frosting, skal de opbevares på køl. Hvis de først skal serveres dagen efter, kan du vente med at komme frosting på, og bare opbevare dine muffins i en lufttæt beeholder. Så holder du dem lidt mere saftige og svampede.
Hvis du vil fryse disse muffins, vil jeg anbefale at gøre det uden frosting på. Hvis du har rester du ikke får spist, kan de godt fryses ned, også med frosting, men det kan godt gå lidt ud over konsistensen. Hvis der er frosting på, bør du tø dine cupcakes op i køleskabet.
Andre muffins-opskrifter du måske vil synes om
- Citronmåne-muffins
- Prøv at skift frostingen ud med Citronsmørcreme
- Sunde bananmuffins
- Græskarmuffins
- Chokolademuffins med chokoladestykker
Opskrift på lemon muffins med cream cheese frosting
Her får du vores opskrift på skønne og nemme citronmuffins med blå birkes og cream cheese frosting på toppen. De svampede muffins med smag af citron og birkes passer bare fantastisk sammen med den bløde og cremede glasur med flødeost. God fornøjelse med bagningen!
Citronmuffins med birkes og frosting
Udstyr
- Muffinsform
Ingredienser
Citronmuffins:
- 200 g smør, blødt
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
- 4 æg
- 2 spsk blå birkes
- 1 citron, skallen (saften bruges også)
- ½ dl citronsaft
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Flødeostecreme:
- 200 g flødeost, neutral
- 50 g flormelis
- 1 citron, skal og saft
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
- Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt så vaniljepasta, og herefter 1 æg af gangen. Pisk imellem hvert æg.
- Tilsæt nu revet birkes, citronskal og citronsaft, og bland dejen godt.
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i skålen, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn, undgå at slå for meget luft ud af den.
- Fordel dejen i muffinsforme. Fyld hver form cirka ¾ op.
- Bag dine muffins i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en rist.
- Når kagerne er helt afkølede, kan de pyntes med frosting.
- Flødeostglasuren laves ved at røre flødeost med flormelis og citronsaft samt fintrevet citronskal. Smag til undervejs og tilsæt evt. mere citronsaft eller flormelis. Jeg synes godt den må være lidt syrlig. Fordel flødeostecremen på toppen dine muffins og pynt eventuelt med lidt citronskal eller blå birkes.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her