Hjem » Kager » Citronmåne-muffins

Citronmåne-muffins

Herhjemme elsker vi både muffins og citronmåne, så hvorfor ikke lave en lækker kombination. Her får du opskriften på små citronmåner bagt som svampede citronmåne-muffins og pyntet med en gul citronglasur. Det smager af barndomsminder!

3 stk citronmåne-muffins med gul glasur på tallerken

Til påske eller uddeling

De fleste af os elsker vist at sætte tænderne i et stykke citronmåne, det er nok også derfor disse citronmuffins, der smager som små citronmåner, er så populære.

De er lækre at servere til en kop kaffe i påsken eller at sende med ungerne i skole eller børnehave når der skal deles ud til fødselsdagen.

Vi har her pyntet dem helt klassisk med gul glasur, men hvis børnene er med i køkkenet, får de også gerne et ordenligt skud krymmel eller andet pynt. Det kan man gøre som man vil!

3 citronmuffins med citronglasur på tallerken

Ingrediensnoter

Citroner – Citroner skal der selvfølgelig til. Det bliver kun godt med rigtige citroner. Køb nogle økologisk citroner, da du skal bruge både saft og skal i denne opskrift.

Æggehvideglasur – Glasuren til vores citronmåne-muffins laver jeg på æggehvide. Det er for at få en lidt tykkere glasur, som man kender fra den velkendte citronmåne. Du kan bruge pasturiserede æggehvider hvis du foretrækker det, eller bare lave traditionel glasur på kogende vand hvis du vil.

Hvordan laver man citronmånemuffins?

Det her er nogle virkelig både hurtige og nemme muffins at lave. Så du kan sagtens tage børnene med i køkkenet når du skal i gang med denne opskrift.

Først skal dejen laves. Her er det vigtigt at smørret er blødt, så tag det ud i god tid. Æggene må også gerne være stuetemperatur, så tag dem ud sammen med smørret.

Ellers er fremgangsmåden ganske simpel. Smør og sukker piskes først sammen og herefter tilsættes vanilje og æg og til sidst citron, mel og bagepulver. Dejen kommes i muffinsforme, og når kagerne er bagt skal de køles ned inden de pyntes. Hvis de er for varme vil glasuren nemlig løbe af.

nemme citronmåne-muffins med citronglasur på tallerken

Ofte stillede spørgsmål

Kan disse muffins fryses?

Ja det kan de sagtens. Hvis du ved på forhånd du vil fryse kagerne, så vent med at komme glasur på. Glasuren kan godt fryses men den vil miste noget af sin blankhed ved frysning.

Kan jeg bruge andet end citron?

Det er svært at få smagen af citronmåne uden at bruge citron i opskriften, men andre citrusfrugter vil også kunne bruges. Prøv for eksempel med appelsin eller lime.

Andre citronkager og muffins du måske vil synes om

små citronmåner bagt som muffins med citronglasur

Opskrift på svampede citronmuffins med gul citronglasur

Her får du vores opskrift på de bedste må citronmåne-muffins med skøn gul glasur. De er jo oplagte at spise til påske, men det går hele året rundt. De er nemme at lave, og herhjemme elsker både børn og voksne dem.

3 stk citronmåne-muffins med gul glasur på tallerken
5 fra 3 stemmer

Citronmåne-muffins

Nem opskrift på små citronmåner bagt som muffins. De er skønne at dele ud til børnefødselsdagen, til at pakke i picnickurven eller til at servere som lækre påskemuffins.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Pyntning 10 min
Samlet tid 45 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 318 kcal

Udstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

Citronmuffins:

  • 200 g smør, blødt
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
  • 4 stk æg
  • 1 citron, skallen (saften bruges også)
  • ½ dl citronsaft
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk frugtfarve, gul
  • 1 stk æggehvide, måske mindre

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt vaniljepasta, og herefter piskes 1 æg i af gangen.
  • Tilsæt nu revet citronskal og citronsaft, og bland dejen.
  • Sigt hvedemel og bagepulver ned oveni, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn, undgå at slå for meget luft ud af den.
  • Fordel dejen i muffinsforme, de skal fyldes cirka ¾ op.
  • Bag dine muffins i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en rist.
  • Når kagerne er afkølede, kan de pyntes med glasur.
  • Glasuren laves ved at røre æggehvide, flormelis, citronsaft og gul frugtfarve sammen. Undgå at glasuren bliver for tynd, så vil den løbe af kagerne.
    Start med at komme flormelis i en skål. Tilsæt så citronsaft og gul frugtfarve, og til sidst kommes æggehviden gradvist i, indtil du har den ønskede konsistens. Rør glasuren godt indtil den bliver lidt sej i det, og fordel den på de afkølede muffins.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 318kcalKulhydrater: 43gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 181mgKalium: 51mgFibre: 1gSukker: 29gA-vitamin: 496IUC-vitamin: 3mgCalcium: 39mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hjemmebagt citronmåne, Muffins til uddeling, påskemuffins med citron, svampede citronmuffins
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.