TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Citronsnitter

Smagen af dejlig frisk citron og en knasende sprød sød bund, det smager bare godt! Citronsnitter eller lemon bars som det hedder originalt, smager fantastisk og er blevet en fast del af dessertudvalget her i familien. Det er nu faktisk mest ungerne der er vilde med dem. Men vi andre kan nu også godt snige en ned.

Opskriften er virkelig nem og resultatet er i top. Jeg lavede dem sammen med ungerne sidst. Johannes blev sat til at lave fyldet og Ellen blev sat til at lave bunden, selvfølgelig med hjælp fra mig. Men det gik faktisk rigtig fint, og sådan en lille snitte smager bare bedre, når man selv har være med til at lave den.

Citronsnitter passer helt perfekt, som en lækker lille dessert på en varm sommerdag. Man kan sagtes tage dem med i picnickurven eller på stranden. De skal bare ligge sammen med noget koldt, så de er kølige når de skal spises.

Citronsnitter - Nem opskrift på lækre lemon bars som dessert eller til kaffen

Citronsnitter – Lemon bars opskrift

Her er vores opskrift på lækre friske citronsnitter med masser af smag. de er virkelig nemme at lave, og de kan holde sig i køleskabet 3 – 4 dage. De kan også sagtens fryses ned og gemmes til senere.

Citronsnitter - Nem opskrift på lækre lemon bars som dessert eller til kaffen
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Citronsnitter – Lemon Bars

Små søde og syrlige snitter med frisk smag af citron
Ret Dessert, Eftermiddagskaffe
Køkken Amerikansk
Keyword Citron, Snitter, Sødt
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Portioner 15 stk

Ingredienser

Bund:

  • 260 g mel
  • 60 g sukker
  • 2 stk citroner økologiske, skallen
  • 1/4 tsk salt
  • 230 g smør

Fyld:

  • 6 stk æg
  • 250 g sukker
  • 100 g mel , sigtet
  • 1/4 tsk salt
  • 2 dl citronsaft

Fremgangsmåde

Bund:

  • Forvarm ovnen til 180 grader, alm ovn. ikke varmluft.
  • Bland, mel, sukker, fintrevet citronskal og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og bland det sammen med fingrene. Undgå direkte at ælte det. Det skal være smuldrene.
  • Find et fad på Ca. 23 x 28 cm frem (jeg plejer at bruge en alubakke) for den med bagepapir. Kom blandingen til bunden i formen og fordelden i et jævnt lag. Pres den ned med fingrene, så den bliver lidt kompakt.
  • Bag nu bunden midt i en forvarmet ovn ved 180 grader ca. 25 minutter eller til bunden bliver gylden i kanten.

Fyld:

  • I mens bunden bager laves fyldet. I en skål blandes citronsaft, sukker, æg og salt samt sigtet mel. Pisk det til en jævn masse indtil sukkeret er opløst. Stil det til siden til det skal hældes over den forbagte bund.
  • Når bunden har bagt i ca. 25 minutter hældes fyldet over. Der skues ned til 160 grader og den skal nu bage yderligere i 15-20 minutter afhængig af ovn. Det må ikke bliver overbagt, så hold øje med det. Det skal sætte sig i kanten, men må gerne være lidt som gele i midten når man ryster med fadet.
  • Nu skal fadet ud og køle af, inden det dækkes over og kommes i køleskabet i mindst 3 timer, eller gerne til dagen efter.
  • Når det er kølet af i køleskabet, skæres det i passende snitter (ca. 3×3 cm) og drysses med flormelis inden de serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Hvis du har lyst til at prøve andre af vores citronopskrifter, så prøv Citron-trifli eller Lemon curd sous vide.

Husk at bruge økologiske citroner, så man undgår alle de sprøjtegifte der desværre har sneget sig ind i produktionen af citrusfrugter. Det kan du læse mere om her.

Serveringsforslag til citronsnitter

  • Server sammen med en lækker vaniljeis.
  • Frys dem ned og gem dem til senere.
  • Prøv at komme en smule frisk hakket mynte i fyldet.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Pasta med flødesovs, svampe og broccolini - Opskrift på nem pastaret til aftensmad

Pasta med flødesovs, svampe og broccolini

Opskrift »
shares