Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Citronsnitter

Citronsnitter


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Smagen af dejlig frisk citron og en knasende sprød sød bund, det smager bare godt! Citronsnitter eller lemon bars som det hedder originalt, smager fantastisk og er blevet en fast del af dessertudvalget her i familien. Det er nu faktisk mest ungerne der er vilde med dem. Men vi andre kan nu også godt snige en ned.

Citronsnitter - Nem opskrift på lækre lemon bars som dessert eller til kaffen

Opskriften er virkelig nem og resultatet er i top. Jeg lavede dem sammen med ungerne sidst. Johannes blev sat til at lave fyldet og Ellen blev sat til at lave bunden, selvfølgelig med hjælp fra mig. Men det gik faktisk rigtig fint, og sådan en lille snitte smager bare bedre, når man selv har være med til at lave den.

Citronsnitter passer helt perfekt, som en lækker lille dessert på en varm sommerdag. Man kan sagtes tage dem med i picnickurven eller på stranden. De skal bare ligge sammen med noget koldt, så de er kølige når de skal spises.

Citronsnitter – Lemon bars opskrift

Her er vores opskrift på lækre friske citronsnitter med masser af smag. de er virkelig nemme at lave, og de kan holde sig i køleskabet 3 – 4 dage. De kan også sagtens fryses ned og gemmes til senere.

Citronsnitter - Nem opskrift på lækre lemon bars som dessert eller til kaffen
4.30 fra 10 stemmer

Citronsnitter – Lemon Bars opskrift

Små søde og syrlige snitter med frisk smag af citron
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Dessert, Eftermiddagskaffe
Køkken Amerikansk
Antal 15 stk
Kalorier 306 kcal

Ingredienser

Bund:

 • 260 g mel
 • 60 g sukker
 • 2 citroner, økologiske, skallen
 • 1/4 tsk salt
 • 230 g smør

Fyld:

 • 6 stk æg
 • 250 g sukker
 • 100 g mel, sigtet
 • 1/4 tsk salt
 • 2 dl citronsaft

Sådan gør du

Bund:

 • Forvarm ovnen til 180 grader, alm ovn. ikke varmluft.
 • Bland, mel, sukker, fintrevet citronskal og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og bland det sammen med fingrene. Undgå direkte at ælte det. Det skal være smuldrene.
  260 g mel, 60 g sukker, 2 citroner, 230 g smør, 1/4 tsk salt
 • Find et fad på Ca. 23 x 28 cm frem (jeg plejer at bruge en alubakke) for den med bagepapir. Kom blandingen til bunden i formen og fordelden i et jævnt lag. Pres den ned med fingrene, så den bliver lidt kompakt.
 • Bag nu bunden midt i en forvarmet ovn ved 180 grader ca. 25 minutter eller til bunden bliver gylden i kanten.

Fyld:

 • I mens bunden bager laves fyldet. I en skål blandes citronsaft, sukker, æg og salt samt sigtet mel. Pisk det til en jævn masse indtil sukkeret er opløst. Hyld fyldet igennem en si for at fjerne skum og bobler. Stil det til siden, til det skal hældes over den forbagte bund.
  1/4 tsk salt, 6 stk æg, 250 g sukker, 2 dl citronsaft, 100 g mel
 • Når bunden har bagt i ca. 25 minutter hældes fyldet over. Der skues ned til 160 grader og den skal nu bage yderligere i 15-20 minutter afhængig af ovn. Det må ikke bliver overbagt, så hold øje med det. Det skal sætte sig i kanten, men må gerne være lidt som gele i midten når man ryster med fadet.
 • Nu skal fadet ud og køle af, inden det dækkes over og kommes i køleskabet i mindst 3 timer, eller gerne til dagen efter.
 • Når det er kølet af i køleskabet, skæres det i passende snitter (ca. 3×3 cm) og drysses med flormelis inden de serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 306kcalKulhydrater: 40gProtein: 5gFedt: 14gMættet fedt: 8gKolesterol: 98mgNatrium: 213mgKalium: 67mgFibre: 1gSukker: 21gA-vitamin: 478IUC-vitamin: 6mgCalcium: 19mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvis du har lyst til at prøve andre af vores citronopskrifter, så prøv Citron-trifli eller Lemon curd sous vide.

Husk at bruge økologiske citroner, så man undgår alle de sprøjtegifte der desværre har sneget sig ind i produktionen af citrusfrugter. Det kan du læse mere om her.

Serveringsforslag til citronsnitter

 • Server sammen med en lækker vaniljeis.
 • Frys dem ned og gem dem til senere.
 • Prøv at komme en smule frisk hakket mynte i fyldet.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

11 kommentarer til “Citronsnitter”

 1. Nu har jeg prøvet 2 gange! Begge gange ender fyldet med at blive sådan helt marengsagtig og bobler op på toppen og har svært ved at stå i ovnen i alle 15-20 min uden at det ligner den har fået alt for meget (selvom resten af fyldet ikke er i nærheden af at få for meget. Har du et bud på hvad det er jeg gør galt?

  Svar
  • Hej Martin.

   Øv! Der er ikke noget mere træls, end når en opskrift driller. Hvad der lige går galt er svært at svare på. Du kan prøve at flytte den hele en tand ned i ovnen, eller hvis din ovn kan, så måske bage det med varme fra bunden. Mit bobler også en smule op, men slet ikke så meget som du beskriver. Der er så meget forskel på hvordan ovne varmer. Jeg vil straks kaste mig ud i at lave dem igen, og se om der er noget i opskriften der skal justeres.

   Mvh Rasmus ?

   Svar
  • Hej Martin.

   Så fik jeg bagt friske citronsnitter igen. Jeg har rettet lidt i opskriften, dog uden at vide om det vil have den store effekt. Jeg har skrevet at fyldet skal hælles igennem en si inden det stille til siden. Det er for at fjerne noget af det skum og de bobler der kommer når man blander det. Det kan være at det kan hjælpe dig. Nu vil jeg sætte dem på køl, så de er klar til ungerne senere 🙂 Håber du får en dejlig dag.

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Madformadelskere

   Svar
  • Har du husket at tilføje de 2 dl citronsaft i fyldet ? – på min skærm er der puttet en reklame ind, så citronsaften står helt alene under reklamen – nem at overse 🙂

   Svar
   • Hej Dorte
    Tak fordi du skrev det, jeg har fjernet den reklame der havde sneget sig ind der.
    Håber dine citronsnitter blev gode 😍

    Mvh Tina

    Svar
 2. Hej Rasmus.
  Tror du ikke man kan disse med havtorn i stedet for citron? Og så bare komme noget mere sukker i?
  Mvh. Isa

  Svar
  • Hej Isa.

   Jeg tror sagtens du kan lave med havtorn 🙂 Og som du selv siger, så skal der nok bare lidt mere sukker i. Du bliver nød til at smage dig frem til balancen mellem surt og sødt er som den skal være, men jeg er sikker på at det bliver godt.

   De bedste hilsner

   Rasmus

   Svar
 3. 5 stars
  Tak for opskriften. Den blev super lækker! Og passede perfekt som afslutning på påskeferien – mine drenge var vilde med den! 😍

  Vi skal holde familie-fødselsdag på lørdag, og denne kommer helt sikkert på bordet igen der.🇩🇰

  Tak for kage.. 😋

  Svar
  • Hej Nadja

   Tak for din søde kommentar, vi er virkelig glade for at du kunne bruge opskriften og har lyst til at bage den igen.
   Mange hilsner fra Tina, Madformadelskere

   Svar
  • Hej Unnie.

   Jeg ved det faktisk ikke.. Vi får dem altid spist før vi kan nå at prøve at fryse dem 🙂 Når det så er sagt,
   så tror jeg sagtens at de kan fryses ned, jeg ville nok tø dem op på køl som du skriver.

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.