Jordbærsnitter

Lækre jordbærsnitter med sprød crumble. Hvis du leder en nem opskrift til hvordan du kan bruge jordbær til en lækker dessert, så er du det helt rigtige sted. Jordbærsnitter det er sagen! Lige til at smide i køletasken og tage med på strandturen, eller bare nyde dem hjemme på terrassen med en klat kold flødeskum, mmm….! Læs med her og få den bedste opskrift på jordbærsnitter.

Jordbærsnitter med crumbletop på en blå tallerken

De bedste snitter med jordbær

Jordbærsæsonen er over os, og overalt kan man nu købe lækre søde Danske jordbær. Vi elsker jordbær og ungerne kan slet ikke få nok! Jordbær med fløde, kold jordbærsuppe, jordbærsalat. Vi skal bruge dem når de er her, og den her opskrift på jordbærsnitter, er en rigtig god måde at få nogle af alle de dejlige bær brugt på.

Jordbærsnitter passer helt perfekt til kaffen, eller bare som en lille lækker snak til ungerne når de har leget vandkamp i haven, og trænger til lidt sødt. Man kan med fordel tage jordbærsnitter med på strandturen, eller i skoven og jeg må sige at sammen med lidt is eller flødeskum, så når de helt nye højder.

Hvordan laver man jordbærsnitter?

Vejen til de perfekte jordbærsnitter er slet ikke så langt, og hvis man mangler en nem opskrift man kan lave sammen med børn, så er den her perfekt! Listen over ingredienser er slet ikke så lang, så hvis du lige har købt et par bakker jordbær, så er der ingen undskyldning!

  • Jordbær, dejlige søde Danske jordbær.
  • Citronsaft, der skal lidt surt til at samle op på sødt.
  • Sukker
  • Maizena, det jævner fyldet en smule.
  • Mel
  • Havregryn, finvalsede eller grovvalsede kan bruges.
  • Salt
  • Bagepulver
  • Smør
  • Vanilje, jeg plejer at bruge vaniljepasta.

Start med at forvarme ovnen til 180 grader alm. ovn. Jordbærene skylles og skæres i passende stykker. De kommes i en skål sammen med sukker, citronsaft og maizena. Det skal trække mens man forbereder sin crumble.

Mel, havregryn, salt, sukker samt bagepulver blandes i en skål, og derefter hældes det smeltede smør samt vanilje i. Det hele blandes sammen til det er smuldrende blanding. 2/3 dele af crumblen kommes i et fad (23×23 cm) foret med bagepapir, Bunden trykkes en smule sammen. Fyldet kommes på, og afsluttende fordeles det sidste crumble ud over.

Så er det klar til at komme i ovnen. Det skal bages en lille times tid ved 180 grader, til det er gyldent på toppen.

Når det er bagt færdigt skal det køle helt af. Hvorefter kagen skæres ud i snitter.

Vi du prøve snitterne i en anden version, så prøv dem med fyld af rabarber og æble.

Jordbærsnitter med flødeskum

Jordbærsnitter opskrift

Her kommer vores opskrift på de bedste jordbærsnitter. Smagen af sol og sommr og dejlig søde jordbær. De passer helt perfekt som en lille hyggedessert til kaffen. Lav dem sammen med ungerne og glæd jer til en lækker lille dessert.

Jordbærsnitter nem opskrift på snitter med jordbær

Jordbærsnitter opskrift

Snitter med jordbær og en lækker sprød crumble
5 fra 1 stemme
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: crumble, Jordbær, Jordbærsnitter
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Udskriv Pin
Antal: 9 Snitter

Ingredienser

Fyld:

  • 450 g jordbær, skåret i passende stykker
  • 1 spsk citronsaft
  • 80 g sukker
  • 1 spsk maizenamel

Crumble:

  • 190 g hvedemel
  • 130 g havregryn, finvalset, grovvalset kan også bruges
  • 100 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 170 g smør, smeltet
  • 1 stk vaniljestang, kornene heraf, eller 2 tsk vaniljepasta eller essens

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Så skal fyldet forberedes. Stykkerne jordbær kommes i en stor skål. Tilsæt sukker, citron samt maizena. Bland det hele godt sammen og lad det trække i cirka 10 minutter.
  • I mens jordbærene trækker, forberedes crumblen.
  • Mel, havregryn, sukker, salt samt bagepulver kommes i en skål og blandes godt sammen.
  • Vaniljekorn røres ud i det smeltede smør. Hæld derefter det smeltede smør med vanilje sammen med de andre ingredienser. Bland det sammen med en ske til det er smuldrende.
  • Find et ildfast fad frem (23×23 cm). Fadet fores med bagepapir. Kom ⅔ af crumblen i formen og tryk den let sammen.
  • Fordel derefter fyldet ud over, slut af med at drysse den sidste ⅓ af crumblen ud over fyldet.
  • Fadet placeres midt i den forvarmede ovn. Bag den i Ca. 50 minutter, eller til crumblen på toppen er gylden og sprød.
  • Tag fadet ud og lad det køle helt af, før snitterne skæres ud. Der bliver 9 store snitter af portionen, hvis du skærer 3×3 snitter på hver led. Hvis du synes de er for store, kan du lave 12 mindre snitter ved at skære 4×4 på hvert led.

Næringsværdi

Kalorier: 321 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 3 g | Fedt: 16 g | Mættet fedt: 10 g | Kolesterol: 41 mg | Natrium: 228 mg | Kalium: 114 mg | Fibre: 2 g | Sukker: 23 g | A-vitamin: 478 IU | C-vitamin: 30 mg | Calcium: 32 mg | Jern: 1 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Rarbarbersnitter med æble eller Citronsnitter

Serveringsforslag

  • Server med en kop kaffe til eftermiddag.
  • Server som dessert med en kugle vaniljeis til eller flødeskum.
  • Skær dem ud til mini-snitter og server dem til kagetapas.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

3 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg