Nem opskrift på muffins med citron og blå birkes og en skøn cream cheese frosting på toppen.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Pyntning 10 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 12stk
Udstyr
Muffinsform
Ingredienser
Citronmuffins:
200gsmør, blødt
200gsukker
1tskvaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
4æg
2spskblå birkes
1citron, skallen (saften bruges også)
½dlcitronsaft
200ghvedemel
1tskbagepulver
Flødeostecreme:
200gflødeost, neutral
50gflormelis
1citron, skal og saft
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt så vaniljepasta, og herefter 1 æg af gangen. Pisk imellem hvert æg.
Tilsæt nu revet birkes, citronskal og citronsaft, og bland dejen godt.
Sigt hvedemel og bagepulver ned i skålen, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn, undgå at slå for meget luft ud af den.
Fordel dejen i muffinsforme. Fyld hver form cirka ¾ op.
Bag dine muffins i ovnen i cirka 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en rist.
Når kagerne er helt afkølede, kan de pyntes med frosting.
Flødeostglasuren laves ved at røre flødeost med flormelis og citronsaft samt fintrevet citronskal. Smag til undervejs og tilsæt evt. mere citronsaft eller flormelis. Jeg synes godt den må være lidt syrlig. Fordel flødeostecremen på toppen dine muffins og pynt eventuelt med lidt citronskal eller blå birkes.