Hjem » Kager » Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

3 halvslatne brune overmodne bananer i frugtskålen er altid et lidt trist syn, men ikke desto mindre gør det altid børnene glade. Det betyder nemlig at det er tid til at bage bananmuffins med chokolade igen.

Disse muffins med banan er super nemme at lave, og så går det ret hurtigt. 30 minutter efter du er startet kan du trække en plade med lækre og meget velduftende muffins ud af ovnen. Her kan selv ungernes tålmodighed (næsten) være med.

Bananmuffins med chokolade - Nem opskrift på svampede muffins med overmodne bananer og chokoladestykker

Bananmuffins med chokolade opskrift

Her er vores nemme opskrift på lækre svampede bananmuffins med chokolade. De er ud over nemme, også ret hurtige at lave, og så er det en perfekt opskrift til overmodne bananer. Jo blødere bananer, jo bedre til de her muffins.

Bananmuffins med chokolade - Nem opskrift på svampede muffins med overmodne bananer og chokoladestykker
4.5 fra 2 stemmer

Bananmuffins med chokolade opskrift

Lækre svampede muffins med banan og chokoladestykker
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 240 kcal

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 stk æg
  • 125 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 3 stk bananer, gerne overmodne
  • 100 g chokolade, mørk eller lys

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde, og lad det køle af.
  • Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt smeltet smør.
  • Bland mel og bagepulver, og vend det sammen med æg, sukker og smør.
  • Mos bananerne og hak chokoladen groft. Vend det forsigtigt i dejen.
  • Fyld dejen i 12 muffinsforme.
  • Bag dine muffins i midten af ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
  • Stik i en muffin med en kødnål for at tjekke om den er færdig. Hænger dejen ved nålen når du trækker den op, så skal de bage lidt længere.
  • Tag dine muffins ud af ovnen når de er færdigbagte, og sæt dem på en rist for at køle lidt ned. Spises lune eller kolde.

Nutrition

Kalorier: 240kcalKulhydrater: 35gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 6gKolesterol: 45mgNatrium: 153mgKalium: 158mgFibre: 2gSukker: 18gA-vitamin: 267IUC-vitamin: 3mgCalcium: 57mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Banan, Muffins
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også denne opskrift på mormors banankage med chokolade

Tips og tricks til bananmuffins med chokolade

  • Brug gerne de overmodne bananer. Jo mere modne de er, jo sødere er de.
  • Brug mørk eller lys chokolade. Vi voksne er mest til mørk, mens børnene bedst kan lide lys mælkechokolade. Det er en smagssag.

Opbevaring og holdbarhed

På grund af den svampede tekstur og masser af banan, holder disse muffins sig friske og bløde i et par dage. Opbevar dem i en plastikpose eller lufttæt beholder.

Du kan også sagtens fryse dine muffins ned hvis de skal holde længere eller du pludselig har mange bananer du skal have brugt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.