Havregrynskager med smørcreme er en klassiker de fleste af os elsker. En sprød og lidt sej havregrynssmåkage med fyld af en fløjlsblød smørcreme, der bare smelter på tungen. Læs med her og få vores opskrift på den lækre kage.

Sprødhed og blødhed
Denne kage er den perfekte kombination af en lækker sprød havregrynssmåkage med den mest fløjlsbløde smørcreme man kan forestille sig. Det er simpelthen en himmelsk mundfuld.
Du kan godt bage dine havregrynskager i god tid, for eksempel dagen før, og så kan du lægge dem sammen lige inden de skal spises. Hvis alle ikke bliver spist kan de også opbevares i køleskabet, men så går sprødheden lidt af havregrynskagen. De smager dog stadig glimrende.

Hvordan laver man havregrynskager med smørcreme?
Denne opskrift er ikke så svær. Havregrynskagerne er virkelig nemme at lave, og dejen tager maksimalt 5 minutter at lave. Når de er kølet af skal se pensles med tempereret mørk chokolade, og til sidst skal smørcremen piskes og fyldes i kagerne. Til denne opskrift skal du bruge:
- Havregrynskager:
- Smør
- Havregryn
- Æg
- Sukker
- Vaniljepasta
- Bagepulver
- Hvedemel
- Smørcreme:
- Sukker
- Vand
- Vaniljepasta
- Smør
- Æggeblomme
- Derudover:
- Mørk chokolade
Dejen til havregrynskagerne laves ved at smelte smører, og herefter blande det sammen med de andre ingredienser. Dejen deles i 16 kugler, som sættes på en bageplade og trykkes flade. Bag dem i 7-8 minutter. Herefter skal de køles af.
Når de er kolde, skal chokoladen tempereres. Jeg gør det i mikroovnen. Jeg smelter 2/3 af chokoladen, og rører derefter den sidste 1/3 finthakket chokolade i. Så pensles undersiden af kagerne.
Smørcremen laves ved først at lave en sukkersirup af vand, sukker og vanilje der koges op til sukkeret er smeltet. Så skal den tages af varmen og køle ned. Pisk på smør og æggeblomme rigtig godt til det bliver lyst og skummende. Hæld så den afkølede sukkersirup i, i en tynd stråle mens der stadig piskes. Den færdige creme kommes på en sprøjtepose og kagerne fyldes og lægges sammen.
Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.
Prøv også: Rabarbersnitter med æble

Opskrift på havregrynskager med smørcreme
Her får du vores opskrift på lækre havregrynskager med smørcreme. Det er en lækker kage, der passer perfekt til en god kop kaffe på en efterårsdag. Vi elsker kagerne, både store og små herhjemme. Det håber vi at du også vil!

Havregrynskager med smørcreme opskrift
Ingredienser
Havregrynskager:
- 150 g smør
- 250 g havregryn
- 250 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk hvedemel
- 2 stk æg
Smørcreme:
- 125 g sukker
- 0,5 dl vand
- 1 tsk vaniljepasta
- 150 g smør, blødt
- 1 stk æggeblomme, cirka 40 gram
Derudover:
- 200 g mørk chokolade
Sådan gør du
Havregrynskager:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret i en gryde. Tag det herefter af varmen.
- Bland havregryn, sukker, vanilje, bagepulver og mel i en skål, og tilsæt æg og det smeltede smør. Rør dejen sammen med en ske til den er jævn.
- Lav kugler af dejen, cirka 1 spsk. dej pr kugle. Sæt dem med god afstand på en bageplade, og tryk dem lidt flade med en ske eller med håndfladen. Du kan have 8 kugler på en almindelig bageplade.
- Bag havregrynskagerne ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller indtil kanten er brun.
- Lad kagerne køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en rist hvor de skal køle helt ned.
Pensling med chokolade:
- Når kagerne er helt kolde tempereres chokoladen. Det bruger jeg mikroovnen til, du kan også gøre det over vandbad i en gryde.
- Hak 2/3 af chokoladen groft og 1/3 af chokoladen fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet plastbøtte, og smelt chokoladen i intervaller af 30 sekunder. Rør efter hvert 30. sekund til den er helt smeltet. Tilsæt så den finthakkede chokolade, og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
- Pensel undersiden af havregrynskagerne med smeltet chokolade.
Smørcreme:
- Kom vand, sukker og vanilje i en gryde, og kog op til alt sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad siruppen køle ned.
- Pisk blødt smør og æggeblomme rigtig godt sammen. Brug røremaskine eller håndmixer. Det skal piskes til det bliver luftigt og hvidt, det tager cirka 10 minutter på min maskine. Tilsæt herefter den afkølede sukkersirup i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt siruppen er i, stopper du med at piske, og cremen fyldes i en sprøjtepose med en stjernetyl i.
- Fordel cremen på halvdelen af havregrynskagerne, og luk dem herefter med de resterende kager.
- Nu er kagerne klar til servering.
Nutrition
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her