Havregrynskager med smørcreme

Havregrynskager med smørcreme er en klassiker de fleste af os elsker. En sprød og lidt sej havregrynssmåkage med fyld af en fløjlsblød smørcreme, der bare smelter på tungen. Læs med her og få vores opskrift på den lækre kage.

Sprøde havregrynskager med smørcreme og chokolade

Sprødhed og blødhed

Denne kage er den perfekte kombination af en lækker sprød havregrynssmåkage med den mest fløjlsbløde smørcreme man kan forestille sig. Det er simpelthen en himmelsk mundfuld.

Du kan godt bage dine havregrynskager i god tid, for eksempel dagen før, og så kan du lægge dem sammen lige inden de skal spises. Hvis alle ikke bliver spist kan de også opbevares i køleskabet, men så går sprødheden lidt af havregrynskagen. De smager dog stadig glimrende.

havregrynskager med chokolade og creme i midten

Hvordan laver man havregrynskager med smørcreme?

Denne opskrift er ikke så svær. Havregrynskagerne er virkelig nemme at lave, og dejen tager maksimalt 5 minutter at lave. Når de er kølet af skal se pensles med tempereret mørk chokolade, og til sidst skal smørcremen piskes og fyldes i kagerne. Til denne opskrift skal du bruge:

  • Havregrynskager:
    • Smør
    • Havregryn
    • Æg
    • Sukker
    • Vaniljepasta
    • Bagepulver
    • Hvedemel
  • Smørcreme:
    • Sukker
    • Vand
    • Vaniljepasta
    • Smør
    • Æggeblomme
  • Derudover:
    • Mørk chokolade

Dejen til havregrynskagerne laves ved at smelte smører, og herefter blande det sammen med de andre ingredienser. Dejen deles i 16 kugler, som sættes på en bageplade og trykkes flade. Bag dem i 7-8 minutter. Herefter skal de køles af.

Når de er kolde, skal chokoladen tempereres. Jeg gør det i mikroovnen. Jeg smelter 2/3 af chokoladen, og rører derefter den sidste 1/3 finthakket chokolade i. Så pensles undersiden af kagerne.

Smørcremen laves ved først at lave en sukkersirup af vand, sukker og vanilje der koges op til sukkeret er smeltet. Så skal den tages af varmen og køle ned. Pisk på smør og æggeblomme rigtig godt til det bliver lyst og skummende. Hæld så den afkølede sukkersirup i, i en tynd stråle mens der stadig piskes. Den færdige creme kommes på en sprøjtepose og kagerne fyldes og lægges sammen.

Se den fulde opskrift med mængder længere nede på siden her.

Prøv også: Rabarbersnitter med æble

havregrynskager med den blødeste smørcreme

Opskrift på havregrynskager med smørcreme

Her får du vores opskrift på lækre havregrynskager med smørcreme. Det er en lækker kage, der passer perfekt til en god kop kaffe på en efterårsdag. Vi elsker kagerne, både store og små herhjemme. Det håber vi at du også vil!

Sprøde havregrynskager med smørcreme og chokolade
0 fra 0 stemmer

Havregrynskager med smørcreme opskrift

Sprøde og seje havregrynskager lagt sammen med blød smørcreme
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Nedkøling og samling 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 657 kcal

Ingredienser

Havregrynskager:

  • 150 g smør
  • 250 g havregryn
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 stk æg

Smørcreme:

  • 125 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 150 g smør, blødt
  • 1 stk æggeblomme, cirka 40 gram

Derudover:

  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

Havregrynskager:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smørret i en gryde. Tag det herefter af varmen.
  • Bland havregryn, sukker, vanilje, bagepulver og mel i en skål, og tilsæt æg og det smeltede smør. Rør dejen sammen med en ske til den er jævn.
  • Lav kugler af dejen, cirka 1 spsk. dej pr kugle. Sæt dem med god afstand på en bageplade, og tryk dem lidt flade med en ske eller med håndfladen. Du kan have 8 kugler på en almindelig bageplade.
  • Bag havregrynskagerne ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller indtil kanten er brun.
  • Lad kagerne køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en rist hvor de skal køle helt ned.

Pensling med chokolade:

  • Når kagerne er helt kolde tempereres chokoladen. Det bruger jeg mikroovnen til, du kan også gøre det over vandbad i en gryde.
  • Hak 2/3 af chokoladen groft og 1/3 af chokoladen fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet plastbøtte, og smelt chokoladen i intervaller af 30 sekunder. Rør efter hvert 30. sekund til den er helt smeltet. Tilsæt så den finthakkede chokolade, og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
  • Pensel undersiden af havregrynskagerne med smeltet chokolade.

Smørcreme:

  • Kom vand, sukker og vanilje i en gryde, og kog op til alt sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad siruppen køle ned.
  • Pisk blødt smør og æggeblomme rigtig godt sammen. Brug røremaskine eller håndmixer. Det skal piskes til det bliver luftigt og hvidt, det tager cirka 10 minutter på min maskine. Tilsæt herefter den afkølede sukkersirup i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt siruppen er i, stopper du med at piske, og cremen fyldes i en sprøjtepose med en stjernetyl i.
  • Fordel cremen på halvdelen af havregrynskagerne, og luk dem herefter med de resterende kager.
  • Nu er kagerne klar til servering.

Nutrition

Serving: 1havregrynskage med smørcremeKalorier: 657kcalKulhydrater: 65gProtein: 5gFedt: 43gMættet fedt: 26gKolesterol: 147mgNatrium: 413mgKalium: 225mgFibre: 3gSukker: 54gA-vitamin: 1039IUCalcium: 107mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Eftermiddagshygge, Havregrynskager med smørcreme, Havregrynssmåkager, Julekager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg