Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Bagefast kagecreme

Bagefast kagecreme

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Når man bager fastelavnsboller, cremeboller, snegle med creme eller andet bagværk hvor cremen skal bages med i ovnen, er det vigtigt at have en god bagefast kagecreme, der ikke løber ud under bagningen i ovnen. Læs med her og se hvordan du laver hjemmelavet kagecreme der kan bages.

bagefast kagecreme i skål med ske og vanilje

Vaniljecreme til fastelavnsboller

Vi bager mange lækre fastelavnsboller med creme i her på til fastelavn, men denne kagecreme kan også bruges til mange andre typer af bageværk med creme.

Det kan være en stang med creme, cremeboller eller måske kanelsnegle med creme i midten. Alle de typer bagværk hvor cremen skal bages med i ovnen faktisk.

Det er ikke noget værre end at bage fastelavnsboller og så ligger alt cremen på pladen når du tager den ud af ovnen!

Det undgår du altså hvis du bruger denne opskrift på bagefast kagecreme.

Der er lige lidt ekstra maizena i cremen, så den holder sig fast, også når den bliver bagt.

skål med bagefast kagecreme

Ingrediensnoter

Sødmælk – Den kan også godt laves på andre typer af mælk, men jeg foretrækker sødmælk når det er til kagecreme.

Æg – Æg er vigtigt i en kagecreme. De er med til at sætte cremen og give den helt rigtige konsistens.

Vanilje – Der skal selvfølgelig vanilje i. Det er næsten det vigtigste for smagen. Du kan bruge vaniljestænger som jeg gør i opskriften her, eller du kan vælge vaniljepulver eller vaniljepasta i stedet. Vil du bruge vaniljesukker, så erstat noget af sukkeret i opskriften med vaniljesukker for at undgå at cremen bliver for sød.

Maizena / majsstivelse – Maizena er en majsstivelse, som bruges til at tykne cremen og give den rette konsistens. Det er også mængden af maizena der afgør om cremen bliver bagefast, så vær omhyggelig når du måler mængderne af. Det er vigtigt at bruge en måleske, og ikke en af de spiseskeer vi spiser med.

Hvordan laver man bagefast kagecreme?

Det er faktisk super nemt at lave sin egen kagecreme, og det gælder også denne bagefaste version.

Man kommer faktisk bare mælk, æg, sukker, vanilje og maizena i en gryde og pisker det godt sammen mens man koger det op. Cremen skal koge et par minutter, og så bliver den jævn og glat og tykner.

Herefter skal cremen køle ned og i køleskabet inden den skal bruges i dit bagværk.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kagecreme med små sorte vaniljekorn

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge denne creme i kager der ikke bages for eksempel lagkage?

Ja det kan du godt, og hvis du har en rest tilbage er det selvfølgelig oplagt at få den brugt. Hvis du skal lave en ny portion creme fra bunden og den ikke skal bages, så vil jeg anbefale du følger denne opskrift på almindelig kagecreme. Der er lige lidt mindre maizena i, og den er perfekt til lagkage eller til at fylde i wienerbrødsfastelavnsboller eller vandbakkelser.

Hvorfor tykner min kagecreme ikke?

Der kan være to grunde til at din creme ikke tykner. Enten har du for lidt majsstivelse i, eller er den ikke kogt længe nok. Det er vigtigt at måle ingredienserne omhyggeligt af, og husk at bruge et spiseskemål og ikke sådan en spiseske vi spiser med. Der kan nemlig være stor forskel. Hvis du har målt korrekt af, skal din creme højst sandsynligt bare koge et par minutter mere.

Andre opskrifter på cremer du måske vil synes om

det er en god ide at bruge bagefast kagecreme når du skal lave bagværk med creme der skal bages i ovnen

Tips og tricks til opskriften

  • Gem de brugte vaniljestænger i et glas med sukker, når du har cirka 10 stænger, kan du blende dem med sukkeret til en lækker hjemmelavet vaniljesukker.
  • Kog cremen godt igennem, den skal koge et par minutter og bliver tyk og glat inden du tager den af varmen.

Serveringsforslag

  • Server cremen i alle former for bagværk hvor cremen skal bages med i ovnen. For eksempel fastelavnsboller, stænger med creme eller cremeboller.

Her kan du bruge til bagefaste kagecreme:

Gammeldags fastelavnsboller med creme
Åbne fastelavnsboller
Fastelavnsboller med marcipan
undgå at cremen flyder ud af fastelavnsbollerne ved at bruge bagefast kagecreme
hjemmelavet kagecreme med små vaniljekorn

Opskrift på kagecreme der kan bages

Her får du vores nemme opskrift på en lækker bagefast kagecreme der aldrig flyder ud i ovnen. Så er er træt af at alt cremen flyder ud af dine fastelavnsboller, så prøv denne version.

Vi håber du får lyst til at prøve at lave cremen, det er faktisk virkelig nemt at lave selv, og det tager ikke ret mange minutter.

bagefast kagecreme i skål med ske og vanilje ved siden af
5 fra 2 stemmer

Bagefast kagecreme

Opskrift på bagefast kagecreme
Lækker og nem vaniljecreme til fastelavnsboller, cremesnegle og bagværk med kagecreme, hvor cremen skal bages med i ovnen. Den er nem at lave, og det tager ikke ret lang tid.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 1 portion
Kalorier 798 kcal

Ingredienser

  • 75 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 4 spsk majsstivelse
  • 5 dl sødmælk

Sådan gør du

  • Kom sukker, korn fra vaniljestangen, æg, maizena (majsstivelse) og mælk i en gryde og pisk det hele sammen.
    75 g sukker, 1 vaniljestang, 2 æg, 4 spsk majsstivelse, 5 dl sødmælk
  • Kog cremen op mens du pisker.
  • Kog cremen godt igennem 2-3 minutter over middel varme indtil den tykner og bliver jævn og glat.
  • Hæld cremen over en i skål eller bøtte og lad den køle ned. Sæt den i køleskabet så den kan sætte sig helt. Læg gerne et stykke husholdningsfilm helt ned ovenpå cremen, så undgår du for meget skind på toppen.
  • Inden den skal bruges røres den kolde creme godt igennem, og så er den klar til at komme i dit bagværk.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 798kcalKulhydrater: 130gProtein: 28gFedt: 19gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.5gKolesterol: 367mgNatrium: 364mgKalium: 824mgFibre: 0.3gSukker: 100gA-vitamin: 985IUC-vitamin: 1mgCalcium: 651mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.