Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Profiteroles med creme

Profiteroles med creme


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kender du profiteroles? De små franske kager lavet af vandbakkelser fyldt med en lækker luftig vaniljecreme. Vi laver vores profiteroles med creme inden i, og pynter dem med kakaoglasur på toppen. Traditionelt spises de med chokoladesauce frem for glasur. Læs med her og få vores opskrift.

profiteroles med creme og kakaoglasur

Små vandbakkelser med creme

Profiteroles er det franske navn for disse små kager. Egentlig er de slet ikke så komplicerede at lave, som man måske skulle tro ud fra navnet. Jeg vil faktisk vove at påstå at de fleste kan være med her.

Kagen består først og fremmest af en lille hul bolle af vandbakkelsesdej. Hvis du har prøvet at bage vandbakkelser før, så ved du at det faktisk ikke er så svært. Når vandbakkelserne er bagt, bliver de her fyldt med konditorcreme. Altså en kagecreme med masser af vanilje i, som blandes op med en flødeskum. Det bliver en let og luftig creme, som bare smager fantastisk.

Profiterole med vaniljecreme inden i

De små kager hele familien elsker

De her små kager er en favorit hjemme hos os. Og når opskriften siger den giver 50 stk, så skal du altså ikke halvere den. De forsvinder nemlig lynhurtigt. Det er små kager på hapsestørrelse, og når man først har spist en, er det svært at stoppe igen.

Skulle der mod al forventning være nogle tilbage, ja så kan de sagtens gemmes til næste dag i køleskabet. Ikke at vi nogensinde har været ude for det herhjemme.

små profiteroles af vandbakkelser med cremefyld

Sådan laver du profiteroles med creme-fyld

Kagerne her består af 3 elementer. Først er der cremen inden i. Den kan man med fordel lave i god tid eller eventuelt dagen inden, for den må gerne få tid til at sætte sig på køl inden den skal blandes med skiftpisket flødeskum.

Til cremen bruger vi:

  • Sukker
  • Vanilje
  • Æg
  • Majsstivelse
  • Sødmælk
  • Piskefløde, til flødeskum der skal vendes i den færdige og afkølede kagecreme.

Først skal kagecremen koges, og mens den køler ned, kan man gå i gang med vandbakkelsesdejen. Der er nogle få ting der er gode at vide når man skal lave vandbakkelser første gang.

Dejen til vandbakkelser skal laves i en gryde. Det første man gør er, at koge vand og smør op. Når det koger så skal alt melet i på en gang, og så rører man godt med en grydeske indtil dejen er jævn og helt glat. Så skal dejen køle af inden æggene skal piskes i et af gangen.

Når dejen er klar sættes den på en bageplade, det er nemmest med en sprøjtepose, hvor man sprøjter små toppe. Herefter skal vandbakkelserne bages. Man må endelig ikke åbne ovnen under bagningen, for så risikerer man at vandbakkelserne falder sammen. Når bagetiden er ovre, kan man tage en ud af ovnen og sætte den på køkkenbordet. Falder den ikke sammen, så kan man tage resten af pladen ud.

Når vandbakkelserne er kølet ned, skærer man et kryds i bunden og fylder dem med creme. Til sidst pyntes de med kakaoglasur.

små profiteroles med creme på tallerken

Opskrift på små profiteroles med konditorcreme og chokoladeglasur

Her får du vores opskrift på de små lækre franske profiteroles. De smager skønt, og når man først går i gang med sådan et fad, er det svært at stoppe igen. Traditionelt serveres de ikke med glasur, men med chokoladesovs, det kan du selv vælge om du vil gøre.

profiteroles med creme og kakaoglasur
5 fra 1 stemme

Profiteroles med creme

Nem opskrift på små vandbakkelser med vaniljecreme og mørk glasur
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Nedkøling 1 time 5 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Dessert
Køkken Fransk
Antal 50 stk
Kalorier 81 kcal

Ingredienser

Konditorcreme:

  • 75 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk æg
  • 2 spsk majsstivelse
  • 5 dl sødmælk
  • 2,5 dl piskefløde

Profiteroles:

  • 2 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 5 æg

Glasur:

  • 2 dl flormelis
  • 1 spsk kakao
  • Vand, kogende

Sådan gør du

Konditorcreme:

  • Start med at lave cremen, så kan den køle ned mens du laver vandbakkelserne.
  • Kom sukker, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang, æg, majsstivelse og sødmælk i en gryde og og det op over middel varme mens du pisker.
  • Lad cremen koge 2-3 minutter indtil den tykner og bliver cremet. Tag cremen af varmen, hæld den over i en anden beholder, og lad den køle ned. Læg husholdningsfilm over cremen, helt nede på selve cremen, så den ikke danner skind. Sæt den i køleskabet indtil dine profiteroles skal fyldes. Lav nu vandbakkelserne.

Vandbakkelser:

  • Tænd din ovn på 200 grader
  • Kog vand og smør op i en gryde.
  • Når væsken koger tilsættes alt melet på samme tid. Rør nu kraftigt, jeg kan bedst lide at bruge en grydeske af træ. Rør rundt over lav varme indtil dejen samler sig og bliver blank og slipper skålen. Så skal den af varmen hurtigt!
    konsistens på vandbakkelsesdej
  • Lad nu dejen køle ned. Slå i mens æggene ud i en skål og pisk dem sammen.
  • Kom dejen i en røremaskine med piskeris eller brug en elpisker. Tilføj cirka 1 æg af gangen, og pisk dejen godt efter hvert æg. Til sidst skal massen være ret klistret men stadig jævn og glat. Se konsistensen vi går efter på billedet her.
    konsistens på vandbakkelsesdej 2
  • Kom nu vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en rund tyl. Sæt små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir, de skal cirka have diameter som en 5-krone.
    Vandbakkelsesdej på bageplade som små profiteroles
  • Bag vandbakkelserne i cirka 25 minutter i midten af ovnen. Undgå at åbne ovnen de første 20 minutter. Når tiden er gået og de er gyldne, tager du en af vandbakkelserne ud, og ser om den falder sammen når du stiller den på køkkenbordet. Falder den sammen, skal bagetiden forlænges. Falder den ikke sammen, kan du tage resten af pladen ud af ovnen.
    færdigbagte profiteroles
  • Sæt vandbakkelserne på en rist og lad dem køle ned mens du forbereder cremen.

Samling:

  • Fjern vaniljestangen, og pisk den afkølede kagecreme godt i gennem. Pisk fløden til flødeskum, og vend den forsigtigt med den kolde creme. Fyld cremen på en sprøjtepose med en lille rund tyl i enden.
  • Skær et kryds med en skarp kniv i bunden af vandpakkelserne. Fyld vandbakkelserne helt op med creme fra sprøjteposen.
  • Rør til sidst en glasur af flormelis, kakao og kogende vand. Pynt de fyldte profiteroles med glasuren, og nu er de klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 81kcalKulhydrater: 8gProtein: 2gFedt: 5gMættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 34mgKalium: 31mgFibre: 1gSukker: 6gA-vitamin: 179IUC-vitamin: 1mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.