Her får du vores bud på en nem lille påskedessert, som du med fordel kan forberede på forhånd. Det er små påske fuglereder med lemon curd og påskeæg. Læs med her og få vores opskrift.
Fuglereder til påske
Fuglereder i marengs er bare altid et hit. De er så nemme at lave selv, og så kan man fylde dem med lige det man har lyst til.
Her er det påske fuglereder med flødeskum, lemon curd og små påskeæg, men det kunne lige så godt have været frugt, bær eller andre lækre sager.
Marengsrederne og lemon curden kan du med fordel lave på forhånd, så du bare lige skal piske flødeskum og samle desserten inden servering. Så bliver det ikke meget nemmere.
Ingrediensnoter
Æggehvider – Du skal bruge æggehvider i marengs. Det er vigtigt at de bliver pisket rigtig godt inden du begynder at komme sukker i.
Citron – Der skal citron i lemon curden, og det er vigtigt at du køber økologiske citroner, da skallen også skal bruges.
Piskefløde – Der skal flødeskum nederst i fuglerederne.
Påskeæg – Her har vi brugt små chokoladeæg, men du kan selvfølgelig bruge marcipanæg eller hvilke påskeæg i foretrækker.
Hvordan laver man påske fuglereder med lemon curd?
Det er slet ikke så svært at lave denne dessert. Først skal du lave marengsfuglerederne, da de skal tørre i ovnen i noget tid. Du kan også købe dem færdige i supermarkedet hvis du hellere vil det.
Først piskes æggehviderne og citronsaft luftigt, og så kommes sukkeret i en skefuld af gangen indtil det hele er tilsat og marengsmassen er jævn, sej og glat. Fuglerederne sprøjtes ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og tørres derefter i ovnen.
I mens kan du lave lemon curd. Det gør du ved at køre citronskal og sukker på en minihakker og derefter opvarme det sammen med citronsaft og æggeblommer i en gryde. Til slut tilsættes smør i tern, og når cremen er jævn og tykner, skal den af varmen og køles ned inden den bruges til desserten.
Ved servering piskes fløden med vaniljesukker og fyldes i de afkølede fuglereder sammen med lemon curd og små påskeæg.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan sagtens lave marengsfuglerederne og komme dem i en lufttæt bøtte ind til de skal bruges. Du kan også med fordel lave lemon curden dagen inden. Den skal opbevares i køleskabet. Så skal du bare piske fløden og samle desserten inden servering.
Andre påskedesserter du måske vil synes om
- Citronfromage
- Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs
- Citron-trifli med brændt marengs
- Påske walesstang med appelsin curd og påskeæg
- Påskekage med citronfromage
Tips og tricks til opskriften
- Lav marengsrederne og lemon curden dagen før, så er det virkelig nemt at samle desserten når den skal serveres.
- Har du lemon curd tilbage? Så kan du bruge den i andre desserter eller kager, eller spise den på et stykke franskbrød eller boller. Se flere opskrifter hvor du kan bruge lemon curd her.
Serveringsforslag
- Server som dessert ovenpå en dejlig påskemiddag eller til påskefrokosten.
Elsker du dennem kombination af lemon curd og marengs?
Prøv også vores opskrift på Påskemazariner med lemon curd og brændt marengs
Opskrift på nem påskedessert
HEr får du vores opskrift på en nem lille påskedessert. Påske fuglereder med lemon curd, flødeskum og påskeæg. Du kan selvfølgelig pynte de små reder som du har lyst, og for eksempel bruge bær eller frugt også. Det er helt op til dig.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave de lækre fuglereder til din familie her i påsken.
Påske fuglereder med lemon curd og påskeæg
Ingredienser
- 125 g æggehvide
- 250 g sukker
- 1 tsk citronsaft
Lemon curd
- 3 citroner
- 140 g sukker
- 5 æggeblommer
- 80 g smør
Andet
- 2,5 dl piskefløde
- 2 spsk vaniljesukker
- Påskeæg
Sådan gør du
Fuglereder
- Kom æggehviderne og citronsaft i en røreskål. Pisk indtil æggehviderne er helt stive125 g æggehvide, 1 tsk citronsaft
- Kom sukkeret i en skefuld af gangen mens du pisker. Når alt sukkeret er tilsat skal du piske et par minutter mere indtil marengsen er glat og sej.250 g sukker
- Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt 10 fuglereder ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag så fuglerederne ved 110 grader i 60 minutter.
- Sluk ovnen og lad fuglerederne køle ned i ovnen.
Lemon curd
- Mens fuglerederne tørrer i ovnen, kan du lave lemon curd.
- Riv skallen på citronerne, og kom det i en minihakker sammen med sukkeret. Hak det godt sammen. Dette kan springes over, men det giver lidt ekstra citronsmag til cremen.3 citroner, 140 g sukker
- Pres saften ud af citronerne som du har revet skallen på. Kom citronsukkeret i en gryde sammen med citronsaften og æggeblommerne og pisk det hele godt sammen.5 æggeblommer
- Opvarm cremen over middellav varme mens du rører i den. Brug gerne en silikonedejskraber, der nemt kan komme rundt i hele gryden. Opvarm cremen til den er lun, omkring 65 grader, og kom så tern af smørret i.80 g smør
- Hold cremen på varmen og omrør jævnligt indtil den tykner. Det sker oftest efter 8-10 minutter og omkring 75 grader. Undgå af din creme kommer over 80 grader, for så vil æggene hurtigt sætte sig, og du vil få klumper i cremen.
- Når cremen er tyknet og er jævn og blank, hældes den igennem en si og over i en bøtte eller skål. Lad cremen køle ned, og sæt den i køleskabet til du skal samle desserten.
Samling
- Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukkeret.2,5 dl piskefløde, 2 spsk vaniljesukker
- Kom en skefuld flødeskum i hver fuglerede, og en lille skefuld lemon curd ovenpå. Pynt med påskeæg og server straks.Påskeæg
Se video til opskriften
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her