Opskrift på påskefuglereder med lemon curd og påskeægLækre sprøde marengs fuglereder med blød chewy marengs i midten! Fyldt med flødeskum, en hjemmelavet lemon curd og små chokoladepåskeæg.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Nedkøling og samling 1 timet
Samlet tid 2 timert10 minuttermin
Antal 10Stk
Ingredienser
125gæggehvide
250gsukker
1tskcitronsaft
Lemon curd
3citroner
140gsukker
5æggeblommer
80gsmør
Andet
2,5dlpiskefløde
2spskvaniljesukker
Påskeæg
Sådan gør du
Fuglereder
Kom æggehviderne og citronsaft i en røreskål. Pisk indtil æggehviderne er helt stive
125 g æggehvide, 1 tsk citronsaft
Kom sukkeret i en skefuld af gangen mens du pisker. Når alt sukkeret er tilsat skal du piske et par minutter mere indtil marengsen er glat og sej.
250 g sukker
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt 10 fuglereder ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag så fuglerederne ved 110 grader i 60 minutter.
Sluk ovnen og lad fuglerederne køle ned i ovnen.
Lemon curd
Mens fuglerederne tørrer i ovnen, kan du lave lemon curd.
Riv skallen på citronerne, og kom det i en minihakker sammen med sukkeret. Hak det godt sammen. Dette kan springes over, men det giver lidt ekstra citronsmag til cremen.
3 citroner, 140 g sukker
Pres saften ud af citronerne som du har revet skallen på. Kom citronsukkeret i en gryde sammen med citronsaften og æggeblommerne og pisk det hele godt sammen.
5 æggeblommer
Opvarm cremen over middellav varme mens du rører i den. Brug gerne en silikonedejskraber, der nemt kan komme rundt i hele gryden. Opvarm cremen til den er lun, omkring 65 grader, og kom så tern af smørret i.
80 g smør
Hold cremen på varmen og omrør jævnligt indtil den tykner. Det sker oftest efter 8-10 minutter og omkring 75 grader. Undgå af din creme kommer over 80 grader, for så vil æggene hurtigt sætte sig, og du vil få klumper i cremen.
Når cremen er tyknet og er jævn og blank, hældes den igennem en si og over i en bøtte eller skål. Lad cremen køle ned, og sæt den i køleskabet til du skal samle desserten.
Samling
Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukkeret.
2,5 dl piskefløde, 2 spsk vaniljesukker
Kom en skefuld flødeskum i hver fuglerede, og en lille skefuld lemon curd ovenpå. Pynt med påskeæg og server straks.