TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Citron-trifli med brændt marengs

Citron-trifli med brændt marengs, er en skøn lille citron-dessert i glas, som kan spises efter et godt måltid. Det er en perfekt blanding af sprødt, sødt og syrligt, og har de klassiske smage vi kender fra en lemon meringue pie. Du kan altså se det som en dekontrueret citrontræte – mums!

Lemoncurden laver vi sous vide, men du kan selvfølgelig også koge den over et vandbad i en gryde hvis du hellere vil det. Sous vide bliver citroncremen helt perfekt og silkeblød. Lige som vi bedst kan lide det, derudover er den helt vildt nem at lave, og det kan ikke rigtig gå galt. Hvis du ikke har mod på at lave din egen lemon curd, kan du selvfølgelig også bruge en færdigkøbt version, det kan man efterhånden få i mange supermarkeder.

Citron-trifli med brændt marengs - Nem opskrift på citron-dessert i glas - Perfekt afslutning på et lækkert måltid

Citron-trifli med brændt marengs opskrift

Her får du vores opskrift på en lækker sød og syrlig citron-trifli i glas. Den smager så skønt, og så er den tilmed virkelig nem at lave.

Citron-trifli med brændt marengs - Nem opskrift på citron-dessert i glas - Perfekt afslutning på et lækkert måltid
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Citron-trifli med brændt marengs opskrift

Smagene vi kender fra lemon meringue pie, bare som trifli
Ret Dessert
Keyword Citron, Dessert i glas
Samlet tid 30 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

Crumble

  • 35 g hvedemel
  • 25 g havregryn
  • 35 g mandler groft hakkede
  • 25 g brun farin
  • 10 g græskarkerner
  • 50 g smør

Marengs

  • 2 stk æggehvider
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

Crumble

  • Start med at lave din crumble. Bland alle tørre ingredienser sammen, og smulder smørret ud i. Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, og bag din crumble i ca. 15 minutter ved 180 grader eller til den er gylden og sprød. Rør i din crumble et par gange undervejs. Lad den herefter køle af og opbevar den i et lufttæt glas indtil den skal bruges.

Marengs

  • Pisk æggehviderne stive, og tilsæt herefter sukker en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Pisk indtil marengsen er sej og blank og holder formen. Kom den herefter på en sprøjtepose.

Samling

  • Start med at komme 1-2 spsk. lemoncurd i bunden af et glas. Kom herefter 1 spsk. marengs og drys herefter med crumble. Kom igen lemon curd på, så crumble og slut af med at sprøjte et lag marengs på. Brænd marengsen med en gasbrænder og server straks.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vi elsker at bruge citroner i køkkenet, og især i desserter er citroner helt fantastiske. Prøv også vores citrontærte eller fastelavnsboller med smag af lemon meringue pie. Du kan finde alle vores opskrifter med citron her.

Vi elsker desserter herhjemme, og en dessert i glas er altid både flot og nemt at anrette. Samtidig kan de fleste ting laves i forvejen. Marengsen skal helst piskes lige inden servering, men lemon curd og crumble kan du sagtens lave dagen før.

Tips og tricks til citron-trifli med brændt marengs

  • Vær forsigtig når du brænder marengsen på toppen, der kan let gå ild i den pga. det høje sukkerindhold.
  • Lav bare en dobbeltportion crumble, den kan bruges til andre desserter og is.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Fastelavnsboller med skildpaddecreme - Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med skildpaddeganache og solbærmarmelade

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær

Opskrift »
shares