Indhold

Lemon meringue pie – Citrontærte

Indhold

Denne citrontærte med italiensk marengs smager fantastisk og ser fantastisk ud. Det er en perfekt sammensætning af sødt, surt, blødt og knasende og vil imponere alle du serverer den for. Det er lidt mere omfattende at lave italiensk marengs frem for den almindelige marengs, men det er besværet værd. Italiensk marengs er mere stabil end en traditionel marengs, og kan derfor bedre holde formen og holde til at blive brændt som vi ønsker på denne tærte.

lemon meringue pie1

Ingredienser:
Mørdej:
250g hvedemel
150g smør
50g sukker
1/2 vanilestang
Skal fra 1 citron
1 æg

Citroncreme:
200g sukker
5 æg
Saften fra 3 citroner + skallen fra 1
1,5 dl. piskefløde
1/2 vaniljestang

Italiensk marengs:
200g sukker
1 dl. vand
120g æggehvider

Fremgangsmåde:
Mørdej:
Mel og sukker blandes sammen med korn fra 1/2 vaniljestang og skal fra 1 citron, og heri smuldres smørret. Når smørret er helt smuldret tilsættes 1 æg, og dejen samles hurtigt. Dejen skal kun lige hænge sammen, og må ikke æltes. Når dejen er samlet skal den hvile en times tid i køleskabet, inden den rulles ud mellem 2 stykker bagepapir og lægges i en smurt tærteform. Prik bunden med en gaffel og læg derefter et stykke bagepapir i og fyld tærten op med tørrede bønner. Bag tærten ved 180 grader i 15 min., og fjern herefter forsigtigt bagepapiret med bønnerne. Gem bønnerne, de kan sagtens bruges igen og igen. Bag tærten yderligere 10 min. I mens kan du lave citroncremen.

Citroncreme:
Start med at piske sukker, vanilje og æg rigtig godt sammen. Tilsæt herefter citronsaft og skal. Held massen i blenderen og blend den godt. Tilsæt herefter piskefløden. Når tærtedejen er færdigbagt hældes citroncremen i tærten, og ovnen skrues ned på 150 grader. Tærten bages med cremen i ca. 30 min. eller til cremen er fast. Tag herefter tærten ud af ovnen, og lad den køle af inden den pyntes med italiensk marengs.

Italiensk marengs:
Når tærten er helt kold og lige inden den skal spises pyntes den med italiensk marengs. Start med at hælde vand og sukker i en gryde og kog det op. Pisk i mens æggehviderne meget stive. Hæld den kogende sirup i æggehviderne i en tynd stråle, og bliv ved med at piske i marengsen indtil den er kølet af. Det er en god ide at bruge en håndmixer eller en røremaskine da der skal piskes længe og kraftigt. Når marengsen er kølet ned under piskningen fyldes den straks på en sprøjtepose med en stjernetylle, og tærten pyntes med små marengstoppe. Der er mange andre måder at dekorere denne tærte på, og det er jo kun fantasien der sætter grænserne. Når tærten er dækket af marengs, brændes marengsen med en gasbrænder eller tærten sættes kort ind i en meget varm ovn på grillfunktion. Server tærten straks.

Velbekomme.

lemon meringue pie2

lemon meringue pie3

lemon meringue pie4

lemon meringue pie5

lemon meringue pie6

Denne opskrift er lavet med inspiration fra Morten Heiberg og Brødrene Price.

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg