Gin hass fromage

Elsker du også en god Gin Hass på en varm sommerdag? Så vil du ELSKE denne dessert. Det er nemlig en Gin Hass fromage. En lækker og cremet limefromage med gin og en mild smag af den søde mangosirup. Det er en afledning af den traditionelle citronfromage med den smag vi alle kender og elsker fra en Gin Hass.

Gin Hass fromage - Opskrift på limefromage med gin og mangosirup der smager som en gin hass dessert

Gin Hass – nu som dessert

Gin Hass har taget Danmark med storm, og med god grund. Det er nemlig en skøn sød og frisk drink med gin, som især kvinder er blevet glade for. Den smager simpelthen bare fantastisk, og derfor har vi besluttet os for at lave en af vores yndlingsdrinks om til en lækker dessert.

Grundlaget for denne dessert er en traditionel citronfromage, som er lavet om til en limefromage og tilsat gin og mangosirup. Og vi må sande, at det er en ret genial dessert. Det er i hvert fald en vi kommer til at lave mange gange i løbet af denne sommer.

Du skal bruge følgende for at lave desserten:

  • Husblas
  • Æg
  • Sukker
  • Gin, den du bedst kan lide til din Gin Hass.
  • Lime, både skal og saft, så køb økologiske.
  • Mangosirup, vi bruger den fra Monin, men andre kan også bruges.
  • Piskefløde

Desserten er ikke svær at lave, heller ikke selvom der skal husblas i. Følg opskriften, så går det ikke galt.

Gin Hass fromagen skal have nogle timer i køleskabet for at sætte sig inden servering, derfor kan du med fordel lave den i god tid.

Opskrift på Gin Hass fromage

Her er vores opskrift på Gin Hass fromage – en skøn limefromage med gin og mangosirup, der smager som den skønne drink Gin Hass.

Hvis du ikke vil have alkohol i din dessert, kan du godt lave den uden gin, men for at få desserten til at smage af en Gin Hass, ja så er gin selvfølgelig en nødvendighed. En limefromage uden gin smager dog også godt, og er en mere børnevenlig variant.

Gin Hass fromage - Opskrift på limefromage med gin og mangosirup der smager som en gin hass dessert
4.23 fra 9 stemmer

Gin Hass fromage

Limefromage med gin og mangosirup
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Hviletid 2 t
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 306 kcal

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 stk æg
  • 80 g sukker
  • 1 dl gin
  • 1 dl limesaft, svarende til ca. 3 store lime
  • 1 tsk limeskal, fra 1-2 økologiske lime
  • 4 spsk mangosirup
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Læg husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
  • Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af limesaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
  • Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende limesaft og den revne limeskal tilføjes sammen med gin og mangosirup. Vend nu forsigtigt din "Gin Hass" sammen med æg/sukker uden at slå for meget luft ud af æggesnapsen.
  • Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/limemassen. Anret din Gin Hass fromage i en stor skål eller i mindre portionsglas og pynt med en skive lime.

Nutrition

Kalorier: 306kcalKulhydrater: 18gProtein: 4gFedt: 21gMættet fedt: 12gKolesterol: 150mgNatrium: 53mgKalium: 87mgFibre: 1gSukker: 15gA-vitamin: 922IUC-vitamin: 7mgCalcium: 49mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dessert i glas, Fromage, Gin Hass
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften på Gin Hass fromage?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

10 reaktioner

    1. Hej Majbritt

      Ja vi bruger almindelige æg, da de danske æg er salmonellafri 🙂 Hvis man er nervøs for salmonella kan man også bruge past. æg.

      Mvh Tina

      1. Super lækker dessert, opskriften var til 6 pers,dét passer ikke,vi var 2 pers,min veninde og mig.😅😅
        Serverede ét glas cream sherry til,dét var perfekt.😄😄

        1. 6 glas eller to store portioner 😉 Dejligt i kunne lide desserten Tove. Og sherry til lyder ikke værst!

          Mvh Tina

    1. Det er jeg super glad for at du synes Majbritt.

      Vi er også ret begejstrede for den herhjemme.
      God aften.
      Mvh Tina

  1. 5 stars
    Hvis man pisker hviderne for sig bliver desserten mere luftig, men ellers en dejlig dessert!

    1. Hej Poul
      Tak for din kommentar. Vi er glade for at du synes om smagen på desserten 🙂

      Ja det kan man godt vælge at gøre, jeg synes dog ikke det er nødvendigt. Det er lidt en smagssag, men nu er tippet givet videre til andre der vil prøve det.

      God weekend til dig
      Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg