Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Påske / Påskebrunch / Italienske påskebrød med æg

Italienske påskebrød med æg

5

/5

2 timer 40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Disse små italienske påskebrød med hele æg er geniale til morgenmad i påskedagene. De er sjove at lave, og ungerne elsker når vi farver æggene først, så bliver de endnu sjovere. Læs med her og få vores opskrift på traditionelle italienske påskebrød.

små snoede italienske påskebrød med æg i forskellige farver i midten

Morgenmad til påskemorgen

Jeg husker da vi var små, der fik vi altid lov til at male på æg i påsken. De blødkogte æg til morgenmaden blev altid smukt dekorerede til alle i familien, og det var en sjov og hyggelig tradition, som jeg også håber vores egne børn vil huske når de en gang bliver voksne.

Disse brød med æg i midten er også et bud på en sjov påskemorgenmad, hvor børnene kan være med til at sætte deres eget præg. Her har Ellen først farvet de æg vi skulle bruge inden i brødene, og de farvede æg giver bare lige det ekstra pift til de her skønne italienske påskebrød.

Formen på Italiensk påskebrød

Der er mange traditioner forbundet med de Italienske påskebrød, og jeg tror at hver region og måske familien har deres egen fortolkning af hvordan sådan et brød skal være.

Den runde form skal symbolisere den tronekrans Jesus bar, og her har den en snoet form, men det andre steder er tradition at flette den af tre stykker dej for at symbolisere den hellige treenighed.

Også typen af brødet varierer lidt efter hvor i Italien man er fra. I denne opskrift går vi med en blød nærmest brioche agtig dej, det giver et let og luftigt stykke brød, som både børn og voksne elsker at spise.

Italienske påskebrød formet som små reder med hele farvede æg i midten

Ingrediensnoter

Kardemomme og citronskal – Der er stor forskel på hvilke smagsgivere man vil komme i brødet i Italien. Helt traditionel laves brødet vist med smag af anis, så hvis du vil prøve det kan du udskifte kardemomme og citron med stødt anis. Vi elsker dem med kardemomme og citron, og det passer bare godt til påske synes vi.

Æg – Der skal bruges mange æg i denne opskrift. Både i dejen og til de æg der skal bages ind i bollerne. Disse æg skal være rå, og så tilberedes de inde i ovnen samtidig med at dejen bages. Æggene pilles og spises sammen med brødet.

Hvordan laver man Italienske påskebrød med hele æg?

Det er faktisk ikke så svært at lave disse små brød formet som fuglereder, og resultatet er bare så fint og hyggeligt.

Først skal gærdejen laves, og den skal have lov til at hæve inden man kan forme de små reder. Mens rederne efterhæver kan man farve æggene hvis man har lyst.

Inden påskebrødene skal bages pensles de med en blanding af æg og mælk, og der lægges et æg midt i inden de kommes i ovnen. Når de er færdigbagte, så er de klar til at spise.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

4 italienske påskebrød med hele æg i forskellige farver

Ofte stillede spørgsmål

Spiser man ægget i brødene?

Ja det gør man. Ægget kommes midt i den rå dej, og tilberedes i ovnen sammen med brødet. Når man skal spise, spiser man brødet sammen med det tilberedte æg, som man selvfølgelig piller først.

Hvordan opbevarer man påskebrødene?

Disse brød er lækrest lige når de kommer friskbagt fra ovnen. Hvis der er rester tilbage, kan du tage æggene ud, lægge æggene i køleskabet til senere, og opbevare brødet i en pose til de skal spises.

Hvordan farver man rå æg?

Æggene farves ved at lægge dem i en farvelage. Du kan enten lave den af koldt vand med et par skefulde frugtfarve, eller koge en farverig råvarer og køle lagen ned inden æggene lægges i. Lad æggene ligge indtil de har den ønskede farve.

Du kan farve lagen med for eksempel:
– Rødkål
– Skaller fra rødløg eller gule løg
– Gurkemeje
– Blåbær
– Spinat

Kan jeg bruge almindelige ufarvede æg?

Ja det kan du sagtens. Smagen er den sammen uanset hvilken farve æggene har. Børn synes ofte det er sjovere med de farvede æg, men du kan bruge ufarvede æg helt på samme måde.

Andre påskeopskrifter du måske vil synes om

italiensk påskebrød formet som snoede reder med hele farvede æg i midten

Opskrift på påskebrød formet som fuglereder

Her får du vores opskrift på lækre italienske påskebrød med hele æg, der ikke bare ser fine ud på påskebordet, men som også smager helt fantastisk.

Hvis du vil gøre den sjove og farverige som her, kan du farve æggene inden de kommer i ovnen sammen med brødet.

små snoede italienske påskebrød med æg i forskellige farver i midten
5 fra 2 stemmer

Italienske påskebrød med æg

Opskrift på Italienske påskebrød med æg
Nemme traditionelle små påskereder med hele æg i midten. Påskerederne er som en blød bolle, og ægget i midten bliver bagt i ovnen sammen med bollen. Skøn morgenmad i påskedagene.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Italiensk
Antal 6 stk
Kalorier 422 kcal

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 spsk sukker
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 citron, skallen heraf
  • 1 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 æg

Yderligere

  • 1 æg, til pensling
  • ½ dl mælk
  • 6 æg, evt. farvede

Sådan gør du

Dej

  • Smuldrer smørret i hvedemelet. Tilsæt så salt, sukker, kardemomme og citronskal.
    300 g hvedemel, 100 g smør, 2 spsk sukker, ¼ tsk salt, ½ tsk kardemomme, 1 citron
  • Lun mælken til den er lillefingervarm, og udrør gæren i den lune mælk.
    1 dl sødmælk, 25 g gær
  • Tilsæt mælken med gær til melblandingen, og rør dejen godt sammen. Jeg bruger røremaskinen.
  • Tilsæt herefter æggene, og ælt dejen god til den slipper skålen. Det tager cirka 15 minutter på en røremaskine. Dejen skal være sammenhængende men stadig meget blød.
    2 æg
  • Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.

Formning

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 6 lige store stykker.
    dejen skåret i 6 lige store stykker
  • Del hvert stykke dej i 2, og tril dem til pølser på cirka 30 centimeter. Sno de to pølser sammen.
    snoet dej
  • Form den snoede pølser til runde kranse, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve til dobbelt størrelse i cirka 1 time, opvarm i mens ovnen til 175 grader.
    krans af dej

Bagning

  • Pensel brødene med en blanding af sammenpisket æg og mælk.
    Læg herefter et helt ukogt æg i hvert brød.
    1 æg, ½ dl mælk, 6 æg
  • Hvis du har lyst, kan du farve æggene inden de kommes i brødene. Disse er farvet i koldt vand med frugtfarve i forskellige farver. De skal ligge i vandet i cirka 10 minutter, og herefter tørre på et stykke køkkenrulle inden de kan kommes i brødet.
    farvning af rå æg med frugtfarve
  • Bag brødene i ovnen ved 175 grader i cirka 20 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Server brødene lune, og pil ægget og spis det sammen med brødet.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1brødKalorier: 422kcalKulhydrater: 44gProtein: 14gFedt: 20gMættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 269mgNatrium: 316mgKalium: 199mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 777IUC-vitamin: 1mgCalcium: 73mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. marts 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.