Den klassiske engelske Eton mess, er en dejlig sommerdessert med jordbær, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Hvis du selv vil bage marens, så skal du starte med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen før. Du finder vores opskrift her.
Rens jordbærrene og skær dem i kvarte. Vend jordbærstykkerne med sukker og lad dem stå og trække mens du går videre med opskriften.
400 g jordbær, 2 spsk sukker
Pisk fløden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke være alt for fast, men stadig danne bløde toppe.
2 ½ dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
Knus marengsene i lidt mindre stykker, de behøver ikke være ensartede. Gem eventuelt et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflødeskummen.
40 g marengskys
Anret desserten i lag på lag. Først et lag vanilje/marengs-flødeskum, så et lag jordbær, så flødeskum og til sidst bær på toppen. Tilsæt også gerne saften fra jordbærrene. Pynt eventuelt med lidt mynteblade på toppen og server straks.