Klassisk mormor dessert med syrlig smag af lækre citroner. Det er en nem dessert, som du med fordel kan lave dagen før eller om formiddagen så den er klar når den skal serveres for dine gæster.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
4bladehusblas
3æg
100gsukker
2citroner, store (eller 3 mindre)
4dlpiskefløde
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
4 blade husblas
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
3 æg, 100 g sukker
Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
2 citroner
Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal i den luftige æggesnaps.
Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din citronfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen inden servering.
4 dl piskefløde
Noter
1. Forberedelse - Du kan fint lave denne dessert dagen før eller om formiddagen, så den er klar når dine gæster kommer. Opbevar din citronfromage i køleskabet indtil servering.2. Luftighed - Det vigtigste i sådan en fromage er luftigheden. Derfor er det vigtigt at æggesnapsen bliver pisket helt luftig (brug elpisker) og at du er meget forsigtig når du vender fromagen sammen, så du undgår at slå luft ud af massen. Det giver det bedste resultat i sidste ende.3. Æg - Jeg bruger friske æg til fromage, da danske æg er salmonellafri. Hvis du hellere vil bruge pasteuriserede æg, så kan du fint gøre det.4. Pynt - Som udgangspunkt kan du pynte din citronfromage som du vil. Her har jeg pyntet med små toppe af flødeskum og lidt hakkede pistacienødder.