Den klassiske mormordessert med pakket ind i en ny og uhyggelig version med blodige kradsemærker. Den er perfekt til halloweenfesten eller sammenskudsgildet i børnenes skole.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Hviletid 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
4bladehusblas
3æg
100gsukker
2citroner, store (eller 3 mindre)
3dlpiskefløde
1spskhindbærmarmelade
Sådan gør du
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
4 blade husblas
Pisk æg og sukker rigtig godt til en luftig æggesnaps.
3 æg, 100 g sukker
Riv skallen på citronerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet citronskal) og pres saften ud af citronerne (du skal bruge 1 dl. citronsaft).
2 citroner
Vrid nu husblassen, og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af citronsaften. Opvarm ved lav varme under omrøring indtil husblassen er helt smeltet. Tag så gryden af varmen.
Den resterende citronsaft og den revne citronskal tilføjes. Vend nu forsigtigt citronsaften med husblas og citronskal rundt i æggesnapsen.
Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/citronmassen.
3 dl piskefløde
Fordel citronfromagen i små glas, og sæt den på køl i 2 timer indtil fromagen har sat sig.
Lav kradsemærker med en gaffel eller en kødnål i toppen af fromagen. Fyld revnerne med lidt hindbærmarmelade, så det ligner blod. Jeg brugte en kødnål til at "male" med marmeladen i revnerne.
1 spsk hindbærmarmelade
Server straks eller opbevar desserten i køleskabet indtil servering.
Noter
Ingrediensnoter
Citroner - Du skal selvfølgelig bruge citroner. Vælg altid økologiske citroner, for du skal bruge både citronskal og citronsaft.Husblas - Man skal bruge husblas, men bare rolig, det er slet ikke så svært at arbejde med som mange tror.Æg - Jeg bruger altid hele æg når jeg laver fromage. Den bliver virkelig lækker og luftig på denne måde.Piskefløde - Der skal flødeskum i til sidst. Det er vigtigt at den ikke er pisket alt for meget, men at det er en let og luftig skum.Hindbærmarmelade - De blodige kradsemærker er lavet med hindbærmarmelade. Det er drabeligt ud, men det smager altså sødt og lækkert. Du kan sagtens bruge en anden rød marmelade.
Opbevaring
De færdige desserter skal opbevares i køleskabet indtil servering. Du kan sagtens lave den klar i god tid, eller dagen før de skal serveres.Citronfromage kan faktisk også fryses. Den kan holde sig en måneds tid i fryseren. Så hvis du har nogle der ikke bliver spist, kan du sagtens sætte dem i fryseren.
Andre varianter
Denne fromage kan også laves med for eksempel appelsin, hvis du vil have en lidt sødere dessert. Du kan også tage et kig på alle vores fromager her og vælge den du synes bedst om.