Kylling Cacciatore serveret med friskkogt pasta, polenta, eller et godt brød og en lækker grøn salat, det er bare godt. Mør kylling i en lækker tomatsauce, med rød og gul peber samt sorte oliven, det er en rigtig efterårsret der giver varme helt ned i tåspidserne. Hvis du har lyst til se hvordan du selv kan lave den bedste kylling Cacciatore, så læs med her og få vores opskrift.

Efterårets varme retter
Nu er efteråret begyndt, og det afspejler sig i vores madlavning. Det er nu at simreretterne finder tilbage til bordet, og Kylling cacciatore er en af de helt faste retter på efterårsmenuen her. Ikke fordi den ikke kan spises på en varm sommerdag, men der er bare noget hygge over retten, der passer godt til en dag med regn og rusk.
Det er en rigtig nem og velsmagende aftensmad og det tager ca. 1 time at lave. Jeg fortrækker det serveres sammen med pasta, men serveret sammen med et godt brød og salat giver det en helt anden ret.
Hvad er kylling cacciatore?
Kylling cacciatore er en klassisk Italiensk ret, normalt tilberedt med enten kylling eller kanin. Ingredienserne i retten kan variere fra region til region i Italien.
I vores version er der kylling, det ved vi at ungerne spiser med stor fornøjelse, og sammen med kogt pasta, så er det bare en vinder.

Hvordan laver man kylling cacciatore?
Der ligger lidt forberedelse i det, men når det er sat over, så passer det stort set sig selv. Selvom det er en simreret, så tager den faktisk slet ikke så lang tid at lave. Og den kan sagtens fryses ned og spises på et senere tidspunkt. Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden.
- Kylling, bryst, overlår, eller hel parteret kylling
- Olivenolie
- Løg
- Champignoner
- Hvidløg
- Chiliflager
- Mel
- Hakkede tomater
- Hvidvin
- Hønsebouillon
- Tomatkoncentrat
- Timian, tørret eller frisk
- Oregano, tørret eller frisk
- Rød peberfrugt
- Gul peberfrugt
- Sorte oliven
- Sukker
- Salt
- Peber
- Frisk persille
Kyllingebrysterne brunes af i olie, og når de er brunet af, tages de af og lægges til siden. I samme gryde kommes svampe, løg og hvidløg, og det svitses til væden fra svampene er fordampet.
Mel tilsættes og svitses med, inden resten af ingredienserne kommes i gryden. Kyllingen kommes ned i saucen, der bringes i kog inden der skrues ned og kommes låg på.
Lad retten simre under låg en lille time inden den smages endeligt til, drysses med frisk persille, og er klar til servering. Server med pasta, polenta eller et godt brød til.

Kylling cacciatore opskrift
Her kommer vores version af den klassiske Italienske ret Kylling Cacciatore. En rigtig hyggeret med masser af velsmag der passer rigtig godt ind på en efterårsdag med regn og rusk. Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften.

Kylling Cacciatore opskrift
Ingredienser
- 1200 kyllingebryst, alternativt overlår eller hel parteret kylling
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg
- 350 g champignoner
- 4 fed hvidløg
- ½ tsk chiliflager, kan udelades
- 1½ spsk hvedemel
- 1 ds hakkede tomater
- 1,5 dl hvidvin, tør
- 1 dl hønsebouillon
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 laurbærblade
- 1 tsk tørret timian, eller 1 spsk. frisk
- 1 tsk tørret oregano, eller 1 spsk. frisk
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 100 g sorte oliven, uden kerner delt i 2
- 1 spsk sukker
- Salt
- Peber
- frisk persille, hakket
Sådan gør du
- Start med at forberede grøntsagerne. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Løg samt hvidløg pilles og hakkes. Peberfrugterne renses og skæres i tern.
- Varm olie op i en gryde og brun derefter kyllingebrysterne af på begge sider. Når de er brunet af, tages de op og lægges siden.
- I samme gryde kommes nu løg, hvidløg samt champignon. Brun det af ved middel varme til al væde er fordampet. Tilsæt derefter melet og bland det godt sammen. Lad det stege med et minuts tid.
- Tilsæt nu chiliflager, vin, bouillon, tomatkoncentrat, hakket tomater, peberfrugt, sorte oliven, timian, oregano samt sukker. Smag til med salt og peber.
- Kom kyllingebrysterne tilbage i saucen og bring den i kog. Skru ned for varmen , læg lå på og lad nu retten simre ved svag varme i ca. 45 minutter. Rør i gryden undervejs.
- Når tiden er gået smages retten med yderlige salt og peber og drysses med frisk persille inden den serveres.
- Server med pasta, polenta eller et godt brød til. Velbekomme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hvor mange gram er de 8 stk kyllingebryst?
Hej Lærke.
Et gennemsnits kyllingebryst vejer Ca. 150 g, så i alt er der brugt 1200 g i opskriften.
Jeg har rettet opskriften til så det passer med antal personer 🙂
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere