Kylling Cacciatore serveret med friskkogt pasta, polenta, eller et godt brรธd og en lรฆkker grรธn salat, det er bare godt. Mรธr kylling i en lรฆkker tomatsauce, med rรธd og gul peber samt sorte oliven, det er en rigtig efterรฅrsret der giver varme helt ned i tรฅspidserne. Hvis du har lyst til se hvordan du selv kan lave den bedste kylling Cacciatore, sรฅ lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.
Efterรฅrets varme retter
Nu er efterรฅret begyndt, og det afspejler sig i vores madlavning. Det er nu at simreretterne finder tilbage til bordet, og Kylling cacciatore er en af de helt faste retter pรฅ efterรฅrsmenuen her. Ikke fordi den ikke kan spises pรฅ en varm sommerdag, men der er bare noget hygge over retten, der passer godt til en dag med regn og rusk.
Det er en rigtig nem og velsmagende aftensmad og det tager ca. 1 time at lave. Jeg fortrรฆkker det serveres sammen med pasta, men serveret sammen med et godt brรธd og salat giver det en helt anden ret.
Hvad er kylling cacciatore?
Kylling cacciatore er en klassisk Italiensk ret, normalt tilberedt med enten kylling eller kanin. Ingredienserne i retten kan variere fra region til region i Italien.
I vores version er der kylling, det ved vi at ungerne spiser med stor fornรธjelse, og sammen med kogt pasta, sรฅ er det bare en vinder.
Hvordan laver man kylling cacciatore?
Der ligger lidt forberedelse i det, men nรฅr det er sat over, sรฅ passer det stort set sig selv. Selvom det er en simreret, sรฅ tager den faktisk slet ikke sรฅ lang tid at lave. Og den kan sagtens fryses ned og spises pรฅ et senere tidspunkt. Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne og fremgangsmรฅden.
- Kylling, bryst, overlรฅr, eller hel parteret kylling
- Olivenolie
- Lรธg
- Champignoner
- Hvidlรธg
- Chiliflager
- Mel
- Hakkede tomater
- Hvidvin
- Hรธnsebouillon
- Tomatkoncentrat
- Timian, tรธrret eller frisk
- Oregano, tรธrret eller frisk
- Rรธd peberfrugt
- Gul peberfrugt
- Sorte oliven
- Sukker
- Salt
- Peber
- Frisk persille
Kyllingebrysterne brunes af i olie, og nรฅr de er brunet af, tages de af og lรฆgges til siden. I samme gryde kommes svampe, lรธg og hvidlรธg, og det svitses til vรฆden fra svampene er fordampet.
Mel tilsรฆttes og svitses med, inden resten af ingredienserne kommes i gryden. Kyllingen kommes ned i saucen, der bringes i kog inden der skrues ned og kommes lรฅg pรฅ.
Lad retten simre under lรฅg en lille time inden den smages endeligt til, drysses med frisk persille, og er klar til servering. Server med pasta, polenta eller et godt brรธd til.
Kylling cacciatore opskrift
Her kommer vores version af den klassiske Italienske ret Kylling Cacciatore. En rigtig hyggeret med masser af velsmag der passer rigtig godt ind pรฅ en efterรฅrsdag med regn og rusk. Jeg hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften.
Kylling Cacciatore opskrift
Ingredienser
- 1200 kyllingebryst, alternativt overlรฅr eller hel parteret kylling
- 1 spsk olivenolie
- 1 lรธg
- 350 g champignoner
- 4 fed hvidlรธg
- ยฝ tsk chiliflager, kan udelades
- 1ยฝ spsk hvedemel
- 1 ds hakkede tomater
- 1,5 dl hvidvin, tรธr
- 1 dl hรธnsebouillon
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 laurbรฆrblade
- 1 tsk tรธrret timian, eller 1 spsk. frisk
- 1 tsk tรธrret oregano, eller 1 spsk. frisk
- 1 rรธd peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 100 g sorte oliven, uden kerner delt i 2
- 1 spsk sukker
- Salt
- Peber
- frisk persille, hakket
Sรฅdan gรธr du
- Start med at forberede grรธntsagerne. Rens champignonerne og skรฆr dem i skiver. Lรธg samt hvidlรธg pilles og hakkes. Peberfrugterne renses og skรฆres i tern.
- Varm olie op i en gryde og brun derefter kyllingebrysterne af pรฅ begge sider. Nรฅr de er brunet af, tages de op og lรฆgges siden.
- I samme gryde kommes nu lรธg, hvidlรธg samt champignon. Brun det af ved middel varme til al vรฆde er fordampet. Tilsรฆt derefter melet og bland det godt sammen. Lad det stege med et minuts tid.
- Tilsรฆt nu chiliflager, vin, bouillon, tomatkoncentrat, hakket tomater, peberfrugt, sorte oliven, timian, oregano samt sukker. Smag til med salt og peber.
- Kom kyllingebrysterne tilbage i saucen og bring den i kog. Skru ned for varmen , lรฆg lรฅ pรฅ og lad nu retten simre ved svag varme i ca. 45 minutter. Rรธr i gryden undervejs.
- Nรฅr tiden er gรฅet smages retten med yderlige salt og peber og drysses med frisk persille inden den serveres.
- Server med pasta, polenta eller et godt brรธd til. Velbekomme.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hvor mange gram er de 8 stk kyllingebryst?
Hej Lรฆrke.
Et gennemsnits kyllingebryst vejer Ca. 150 g, sรฅ i alt er der brugt 1200 g i opskriften.
Jeg har rettet opskriften til sรฅ det passer med antal personer ๐
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Hej
Hvis man bruger kyllingefilet, skal de sรฅ stadig tilberede i 45 minutter?
Hej Line.
Du kan sagten lade dem simre med i 45 minutter. Saucen koger ind og bliver kraftigere i smagen og kyllingen tager smag fra selv saucen.
Med venlig hilsen
Rasmus – Mad For Madelskere
Tak for svar. Jeg var bange for, at kyllingefilet ville blive tรธrt, hvis det koger med sรฅ lรฆnge..๐ค