Madformadelskere / Aftensmad / Kylling Cacciatore

Kylling Cacciatore

Af:

Rasmus Juul Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Kylling Cacciatore serveret med friskkogt pasta og en lรฆkker grรธn salat, det er bare godt.

Mรธr kylling i en lรฆkker tomatsauce, med rรธd og gul peber samt sorte oliven, det er en rigtig efterรฅrsret der giver varme helt ned i tรฅspidserne. Det er en klassisk Italiensk ret, normalt tilberedt med enten kylling eller kanin.

I vores version er der kylling, det ved vi at ungerne spiser med stor fornรธjelse, og sammen med pasta, sรฅ er det bare en vinder.

lรฆkker Kylling cacciatore med peberfrugt, oliven og champignon.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Kylling Cacciatore

4.41 fra 5 stemmer
Lรฆkker italiensk ret med kylling, peberfrugt og oliven. Den varme gryderet kan spises hele รฅret rundt, men varmer dejligt pรฅ en blรฆsende efterรฅrsdag.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal8 personer

Ingredienser
 

  • 1200 g kyllingebryst
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lรธg
  • 350 g champignoner
  • 4 fed hvidlรธg
  • ยฝ tsk chiliflager, kan udelades
  • 1 ยฝ spsk hvedemel
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ยฝ dl hvidvin, tรธr
  • 1 dl hรธnsebouillon
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 laurbรฆrblade
  • 1 tsk tรธrret timian, eller 1 spsk. frisk
  • 1 tsk tรธrret oregano, eller 1 spsk. frisk
  • 1 rรธd peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 100 g sorte oliven
  • 1 spsk sukker
  • Salt
  • Peber
  • Frisk persille

Fremgangsmรฅde
 

  1. Start med at forberede grรธntsagerne. Rens champignonerne og skรฆr dem i skiver. Lรธg samt hvidlรธg pilles og hakkes. Peberfrugterne renses og skรฆres i tern.
    1 lรธg, 350 g champignoner, 4 fed hvidlรธg, 1 rรธd peberfrugt, 1 gul peberfrugt
  2. Varm olie op i en gryde og brun derefter kyllingebrysterne af pรฅ begge sider. Nรฅr de er brunet af, tages de op og lรฆgges siden.
    1 spsk olivenolie, 1200 g kyllingebryst
  3. I samme gryde kommes nu lรธg, hvidlรธg samt champignon. Brun det af ved middel varme til al vรฆde er fordampet. Tilsรฆt derefter melet og bland det godt sammen. Lad det stege med et minuts tid.
    1 ยฝ spsk hvedemel
  4. Del oliven i halve, og fjern eventuelle kerner.
    100 g sorte oliven
  5. Tilsรฆt nu chiliflager, vin, bouillon, tomatkoncentrat, hakkede tomater, peberfrugt, sorte oliven, timian, oregano, laurbรฆrblade samt sukker. Smag til med salt og peber.
    ยฝ tsk chiliflager, 1 ds hakkede tomater, 1 ยฝ dl hvidvin, 1 dl hรธnsebouillon, 2 spsk tomatkoncentrat, 1 tsk tรธrret timian, 1 tsk tรธrret oregano, 1 spsk sukker, Salt, Peber, 2 laurbรฆrblade
  6. Kom kyllingebrysterne tilbage i saucen og bring den i kog. Skru ned for varmen , lรฆg lรฅ pรฅ og lad nu retten simre ved svag varme i ca. 45 minutter. Rรธr i gryden undervejs.
  7. Nรฅr tiden er gรฅet, smages retten med yderlige salt og peber hvis nรธdvendigt, og drysses med hakket frisk persille inden den serveres.
    Frisk persille

Nรฆringsindhold

Serving: 1personKalorier: 720kcalKulhydrater: 24gProtein: 102gFedt: 20gMรฆttet fedt: 4gKolesterol: 289mgNatrium: 1156mgKalium: 2474mgFibre: 5gSukker: 13gA-vitamin: 1720IUC-vitamin: 70mgCalcium: 92mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kylling – Vi bruger her kyllingebryst eller kyllingefilet, men alternativt kan du bruge overlรฅr eller en hel parteret kylling.

Servering

Vi kan godt lide at spise denne ret med pasta til, det er jo helt klart det mest familievenlige tilbehรธr. Hvis du ikke vil have pasta, sรฅ kan du ogsรฅ servere med polenta eller et godt brรธd til.

Rester

Har du rester tilbage, sรฅ kan de fint gemmes pรฅ kรธl 2-3 dage og genopvarmes nรฅr de skal spises. Du kan ogsรฅ fryse retten ned til en anden dage.

Tilfรธj dine egne noter

Har du prรธvet opskriften?Fortรฆl os hvad du synes om den!
lรฆkker aftensmad med kylling i tomatsovs.

Flere gryderetter med kylling

5 kommentarer til “Kylling Cacciatore”

    • Hej Lรฆrke.

      Et gennemsnits kyllingebryst vejer Ca. 150 g, sรฅ i alt er der brugt 1200 g i opskriften.
      Jeg har rettet opskriften til sรฅ det passer med antal personer ๐Ÿ™‚

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
    • Hej Line.

      Du kan sagten lade dem simre med i 45 minutter. Saucen koger ind og bliver kraftigere i smagen og kyllingen tager smag fra selv saucen.

      Med venlig hilsen

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar
      • Tak for svar. Jeg var bange for, at kyllingefilet ville blive tรธrt, hvis det koger med sรฅ lรฆnge..๐Ÿค—

        Svar
4.41 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.