Lækker italiensk ret med kylling, peberfrugt og oliven. Den varme gryderet kan spises hele året rundt, men varmer dejligt på en blæsende efterårsdag.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 8personer
Ingredienser
1200gkyllingebryst
1spskolivenolie
1løg
350gchampignoner
4fedhvidløg
½tskchiliflager, kan udelades
1 ½spskhvedemel
1dshakkede tomater
1 ½dlhvidvin, tør
1dlhønsebouillon
2spsktomatkoncentrat
2laurbærblade
1tsktørret timian, eller 1 spsk. frisk
1tsktørret oregano, eller 1 spsk. frisk
1rød peberfrugt
1gul peberfrugt
100gsorte oliven
1spsksukker
Salt
Peber
Frisk persille
Sådan gør du
Start med at forberede grøntsagerne. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Løg samt hvidløg pilles og hakkes. Peberfrugterne renses og skæres i tern.
1 løg, 350 g champignoner, 4 fed hvidløg, 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt
Varm olie op i en gryde og brun derefter kyllingebrysterne af på begge sider. Når de er brunet af, tages de op og lægges siden.
1 spsk olivenolie, 1200 g kyllingebryst
I samme gryde kommes nu løg, hvidløg samt champignon. Brun det af ved middel varme til al væde er fordampet. Tilsæt derefter melet og bland det godt sammen. Lad det stege med et minuts tid.
1 ½ spsk hvedemel
Del oliven i halve, og fjern eventuelle kerner.
100 g sorte oliven
Tilsæt nu chiliflager, vin, bouillon, tomatkoncentrat, hakkede tomater, peberfrugt, sorte oliven, timian, oregano, laurbærblade samt sukker. Smag til med salt og peber.
Kom kyllingebrysterne tilbage i saucen og bring den i kog. Skru ned for varmen , læg lå på og lad nu retten simre ved svag varme i ca. 45 minutter. Rør i gryden undervejs.
Når tiden er gået, smages retten med yderlige salt og peber hvis nødvendigt, og drysses med hakket frisk persille inden den serveres.
Frisk persille
Noter
Ingrediensnoter
Kylling - Vi bruger her kyllingebryst eller kyllingefilet, men alternativt kan du bruge overlår eller en hel parteret kylling.
Servering
Vi kan godt lide at spise denne ret med pasta til, det er jo helt klart det mest familievenlige tilbehør. Hvis du ikke vil have pasta, så kan du også servere med polenta eller et godt brød til.
Rester
Har du rester tilbage, så kan de fint gemmes på køl 2-3 dage og genopvarmes når de skal spises. Du kan også fryse retten ned til en anden dage.