Klassisk Ungarsk Chicken Paprikash eller kylling i paprikasovs. Det er en dejlig hverdagsret, som også fint kan serveres for gæster. Den er ikke svær at lave, og du kan servere den med kogt pasta, ris eller brød til, og eventuelt en grøn salat eller grønne bønner.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1spsksmør
1spskolivenolie
1kylling, a cirka 1300 g. renset og parteret med skind. Alternativt kyllingebryster, lår eller overlår
2dlhvedemel, til at vende kyllingen i
1løg, hakket groft
1rød peberfrugt, i tern
4fedhvidløg, hakket fint
3spsksød paprika
1spskrosenpaprika
1tsksukker
½dshakkede tomater
4dlhønsefond
1tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
2spskhvedemel, til jævning
1 ½dlcreme fraiche
1 ½dlpiskefløde
2spskfrisk persille, hakket
Sådan gør du
Olie og smør varmes op i en stor pande eller gryde.
1 spsk smør, 1 spsk olivenolie
Kyllinger stykkerne vendes i mel, krydres med salt og peber og brunes derefter af på begge sider i 4 - 5 minutter. Når de er brunet af, tages de op og lægges til siden.
1 kylling, 2 dl hvedemel
I samme pande eller gryde komme nu hakket løg, hvidløg samt peberfrugt i tern. Svits det ved middelvarme i ca. 5 minutter. Tilsæt sød paprika samt røget paprika og svits det med i ca. 1 minut.
Tilsæt sukker, hakkede tomater samt hønsefond. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden eller på panden og kom låg på. Lad det nu simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til kyllingen er tilberedt. Når kyllingen er tilberedt tages den op, dækkes til og lægges til siden.
1 tsk sukker, ½ ds hakkede tomater, 4 dl hønsefond
I en lille skål piskes creme fraiche sammen med fløde og mel til det er helt uden klumper. Kom blandingen i saucen i gyden under omrøring. Lad saucen koge op og jævne, smag den til med salt og peber.
1 tsk salt, Peber, 2 spsk hvedemel, 1 ½ dl creme fraiche, 1 ½ dl piskefløde
Kom kyllingen tilbage i saucen og drys med frisk persille.
2 spsk frisk persille
Server med friskkogt pasta eller alternativt ris eller brød.
Noter
Ingrediensnoter
Kylling - Det er helt klart lækrest at købe en hel kylling, partere den ud og bruge den i din ret, men vil du gerne slippe for at partere en hel kylling, så kan du købe kyllingebryst med skind eller en pakke kyllingeoverlår med skind. Man kan også flere steder få udbenede overlår, de har en skøn smag, og man slipper får knoglerne.
Servering
Server din kylling paprikash med friskkogt pasta, et godt brød eller kogte ris. Du kan eventuelt servere en grøn salat eller nogle grønne bønner hvis du vil have lidt grønt til.
Rester og frysning
Har du rester tilbage kan de fint gemmes et par dage i køleskabet og genopvares eller de kan fryses ned til senere.