Nem opskrift på familievenligt pastafad med oksekød og peberfrugt. Det er en dejlig hverdagsret, da man kan forberede fadet, og så passer maden sig selv i ovnen indtil spisetid. Server med gnavegrønt, en grøn salat eller et madbrød.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
150gbacon, i tern
2løg, hakkede
3fedhvidløg, finthakkede
500ghakket oksekød
1spskoregano
1tsksalt
Peber
1rød peberfrugt, i tern
300gpasta, penne
4dlhakkede tomater, fra dåse
2,5dlpiskefløde
5dloksebouillon
50gparmesan, grana padano, eller revet mozzarella
1spskfrisk persille
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210 grader.
Steg baconternene næsten sprøde på en pande. Tilsæt herefter løg og hvidløg, og steg ved middel varme til løgene er klare. Tilsæt hakket oksekød, og steg videre til kødet er brunet af. Tilsæt salt, peber og oregano.
Fordel den ukogte pasta, kødfyldet fra panden, peberfrugt, hakkede tomater, piskefløde og bouillon i et ovnfast fad. Vendt det lidt rundt, så det bliver jævnt fordelt, og pastaen er dækket af væsken.
Dæk fadet til med staniol, og sæt det i ovnen i 50-60 minutter, eller indtil pastaen er færdigtilberedt.
Fjern staniolen fra fadet, drys med revet parmesan eller grana padano, og sæt fadet tilbage i ovnen i 10 minutter eller til osten er smeltet.
Tag fadet ud, drys med hakket persille og server med grøntsager, en salat eller et brød til.