TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Nem tzaziki med masser af smag

Nem tzaziki med masser af smag. Jeg elsker det! Som tilbehør til en grillet lammekølle, en god bøf, eller lidt smag til en bagt kartoffel. Faktisk er det egentlig ikke særlig tit vi spiser det, og det er jo egentlig for dårligt når det nu smager så godt.

Jeg er faktisk ikke særlig vild med surmælksprodukter, jeg ved godt at det er pjat, men det sidder i kroppen som en slags fobi tror jeg. Men lige præcis tzaziki spiser jeg altså med stor fornøjelse, så helt galt kan det jo ikke være.

Vi varierer valget af krydderurter lidt efter hvad det er den skal bruges til, grundopskriften er den samme, men de forskellige krydderier, giver en dejlig variation der passer godt til forskellige retter. Vi kan rigtig godt lide at bruge persille, og på den måde gøre den en smule dansk.

tzaziki opskrift

Tzaziki opskrift

Her er vores bud på en nem og lækker tzaziki opskrift, vi spiser den til mange forskellige retter, og du kan variere krydderurterne alt efter hvilken ret du vil spise den til.

tzaziki opskrift - lækker og nem tzaziki, den gode græske dip
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Tzaziki opskrift

Den græske dip – nemt og lækkert!
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Keyword Dip
Forb. tid 10 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 dl græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg fintrevet
  • 1 agurk
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk hakkede krydderurter prøv med persille, dild, mynte eller koriander
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Start med at flække agurken på langs og fjern kernerne med en ske.
  • Riv dernæst agurken på det grove rivejern og pres vandet ud – brug enten et rent klæde eller pres agurken i en si.
  • Rør derefter yoghurt, det revne agurk, hvidløg, olivenolie, citronsaft og den valgte krydderurt grundigt sammen. Hvis du ikke er til krydderurter, er 1 tsk stødt spidskommen også rigtig lækkert i tzaziki.
  • Smag til med salt og peber og sæt den på køl et par timer, så den kan trække lidt smag.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Hvis du vil gå all in på grækenland, så kan du for eksempel spise tzaziki med græske frikadeller – det smager utrolig lækkert sammen. Ellers er tzaziki godt til rigtig mange forskellige retter.

Vi spiser det ofte som tilbehør til grillmad – det kan for eksempel være grillet kylling eller svinekød eller som lidt lækker dip til en bagt kartoffel. Den kan nemt laves i forvejen, og bliver kun bedre af at stå og trække lidt i køleskabet. Den er faktisk bedst på 2. dagen som så meget andet.

Tzaziki er også meget lækkert at spise sammen med et godt stykke brød eller flute. Prøv den med vores opskrift på nemme sprøde flutes, de er også altid et hit til en grillaften på terrassen. Tzaziki minder mig altid om sol og sommer, og det er nok også derfor vi oftest spiser det om sommeren, men den holder altså hele året rundt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares