Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Mexicansk burger

Mexicansk burger

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Smagen af Mexico fanget i en burger. Mexicansk burger med masser af lækker guacamole, en spicy hjemmelavet salsa, cheddar og en bøf med masser af smag. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den perfekte burger med guacamole og salsa, så læs med her og få vores opskrift.

hjemmelavet mexicansk burger med guacamole, salsa og cheddar samt tortillachips

Burger med guacamole og salsa

Den perfekte hjemmelavede burger er målet hver gang der er junkfood på menuen herhjemme. Og man er godt på vej hvis man lige “kæler” lidt ekstra for ingredienserne, helt fra briochebollen, til den hjemmelavede guacamole. Udgangspunktet er vel egentlig “bare” en hamburger med en krydret bøf og lidt lækre saucer i, der giver det sidste knald på smagen.

Det er smag og behag hvad man er til. Jeg er glad for variationen, ungerne knapt så meget må jeg sige. Men så er det jo super nemt at lave et par ekstra bøffer uden krydderi. Jeg elsker en god Mexi-Burger med nachos og hele “svineriet” Man kan vel også nærmes kalde den et Taco-Burger, smagen er i hvert fald der hen ad må man sige.

Jeg er glad for mad, og ikke mindst glad for at lave det! Så når der skal burgere på bordet, så er burgerbollerne det første jeg laver. Og det skal selvfølgelig være briocheboller, de er på ingen måde sunde, men den der fornemmelse af at de bare smelter på tungen og ikke bliver hovedelementet i burgeren er vigtig for mig. Det næste er guacamole og salsa, de kan laves i forvejen og stilles på køl til det bliver spisetid, og det er faktisk ret nemt at lave det selv.

Sidste element er bøffen, og jeg må sige at selvom jeg elsker kød, så skal bøffen heller ikke være omdrejningspunktet, men en del af helheden og oplevelsen. Med andre ord, så laver jeg altid tynde bøffer, lidt lige som dem man kender fra McDonald’s og Burger King.
Så får man det bedste fra alle dele fra burgeren, uden at der er en ingrediens der overdøver de andre. Det handler om balancen og helheden når man laver hjemmelavet burger.

saftig og lækker hjemmelavet mexicansk burger med guacamole

Ingrediensnoter

Hakket oksekød – Jeg vil anbefale at man går efter kød med en fedtprocent på minimum 12-14 procent, gerne højere. Og hvorfor så det? Jo, det er fedtet der er med til at give en god smag til bøffen og sørger for at den ikke bliver tør og kedelig! Så i lyset af hvor lidt kød der egentlig kommer i sådan en her burger, så gør det ikke noget at der er lidt mere fedt i.

Tacokrydderi – Vi laver altid vores eget taco krydderi, det er nemlig så nemt. Men hvis du ikke vil det, kan du købe et brev færdigblandet krydderi i supermarkedet.

Cheddar – Vi køber cheddar i skiver til sådan en burger. Det elsker ungerne virkelig. Men du kan selvfølgelig sagtens springe osten over eller vælge en anden ost hvis du har lyst.

Burgerbolle – Du kan selvfølgelig vælge at købe en færdiglavet burgerbolle, men det er altså anbefalelsesværdigt at bage sine egne. Vi bager altid brioche burgerboller når vi skal have burgere herhjemme.

Guacamole og salsa – Du kan selvfølgelig vælge den hurtige løsning og købe det færdiglavet, men det er altså ret nemt at lave selv, og det smager meget bedre.

Hvordan laver man mexicansk burger?

Det er slet ikke svært at lave sådan en lækker mexicansk burger. Du kan lave alt fra bunden, og så tager det selvfølgelig lidt længere tid end hvis du vælge de færdigkøbte løsninger.

Når du har alle ingredienserne klar, så skal bøfferne laves. Det er hakket kød og krydderi, der blandes til en god krydret fars, som formes til bøffer og grilles. Alternativt kan bøfferne steges på en pande eller grillpande.

Når bøfferne er klar kommes der ost på, og så skal burgeren bare bygges. Det kan gøres ved bordet, så kan alle bygge deres egen burger, og få det tilbehør i de bedst kan lide. Vi elsker burgeren med lidt salat, bøf med ost, rødløg og masser af guacamole og salsa, og selvfølgelig i en hjemmebagt brioche burgerbolle. Burgeren serveres med fritter eller nachos.

mexi burger med bioche bolle, saftig bøf, guacamole og salsa

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end oksekød?

Du kan lave din burger af lige præcis din fars du har lyst til. Du kan sågar vælge en plantebaseret fars hvis du helt vil undgå kød.

Kan jeg komme andet i min burger?

Ja det kan du sagtens. Vælge lige præcis det fyld til din burger som du bedst kan lide. Tomater og agurk er jo oplagt. Syltede agurker eller syltede rødløg er også super lækkert i burgeren, og bacon kan man jo altid komme i en burger.

Andre mexicanske retter du måske vil synes om

hjemmelavet mexicansk burger med guacamole og salsa

Opskrift på den bedste taco-burger

Her får du vores opskrift på en lækker og saftig mexicansk burger. Det er sådan en vi elsker at hygge med herhjemme når det er weekend eller vi bare skal have det lidt ekstra godt. Sammen med et stort fad nachos med ost er man virkelig i himlen.

hjemmelavet mexicansk burger med guacamole, salsa og cheddar samt tortillachips
5 fra 1 stemme

Mexicansk burger

Opskrift på Mexicansk burger
Nem opskrift på den bedste hjemmelavede burger med guacamole, salsa og en saftig og smagfuld bøf. Det er en skøn variation af den klassiske burger, og den passer perfekt til en mexi-aften med hele familien.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 804 kcal

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød, gerne høj fedtprocent
  • 30 g tacokrydderi, hjemmelavet eller købt
  • Salt
  • Peber
  • 4 skiver cheddarost, eller anden ost efter smag
  • 4 burgerboller
  • ½ iceberg salat
  • 1 rødløg
  • 2 dl guacamole
  • 2 dl salsa

Sådan gør du

  • Forvarm grillen til 250 grader.
  • Tacokrydderi og hakket oksekød blandes grundigt sammen med hånden eller i en røremaskine.
  • Del herefter kødet i portioner á 100 g.
  • Find en skærebræt frem og "mas" nu kødet ud til bøffer. De skal være større end burgerbollen i diameter, fordi de skrumper en del under tilberedningen.
  • Hvis bøfferne sidder fast på skærebrættet køres kniven ind under i en bevægelse, så bøffen løsnes.
  • Når bøfferne er formet kommes de på en tallerken med bagepapir eller mellemlægspapir imellem, så de ikke hænger sammen.
  • Bøfferne er nu klar til at komme på grillen. De krydres med salt og peber. Tilbered dem herefter over direkte varme i 3-5 minutter på hver side. Der kan kommes ost på når bøffen vendes.
    Bøfferne kan også steges på en pande eller grillpande i stedet for på grillen.
  • Overfør de færdiggrillede burgerbøffer til en tallerken, så de er klar til at komme i den bedste Mexi-Burger i verden.
  • Byg din burger med brioche burgerbolle, salat, bøf med cheddar, skiver af rødløg og en god klat guacamole og salsa.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1burgerKalorier: 804kcalKulhydrater: 53gProtein: 33gFedt: 52gMættet fedt: 23gTransfedt: 1gKolesterol: 232mgNatrium: 1519mgKalium: 748mgFibre: 6gSukker: 5gA-vitamin: 2404IUC-vitamin: 12mgCalcium: 221mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.