Cheddar dip

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Mexicansk mad er ofte på menuen herhjemme. Når vi får nachos, er der næsten altid cheddar dip på bordet. Det er den bedste oste dip til nachos, den der cremet og virkelig ostet, og ungerne elsker den. Læs med her og få vores opskrift på nachos dip med masser af cheddar.

cheddar dip i sort skål med tortillachips

Den bedste nachos dip

Vi elsker at spise mexicansk mad herhjemme, det ved du nok hvis du læser med her på siden. Det er alt fra Nachos med oksekød til Mexicansk burger eller Bagte søde kartofler med mexicansk fyld.

Til det meste mexicanske mad skal der dip eller dressinger til.

Denne cheddar dip er en af vores favoritter, og den er ofte på bordet når vi spiser nachos herhjemme.

Cheddardip eller cheddarsovs er en cremet opbagt mælkesovs med masser af revet cheddar i. Den er virkelig nem at lave, og så smager den hammer godt.

Det er en dip som børnene virkelig elsker, vi voksne er også glade for en god Guacamole eller Pico de gallo, men børnene vil helst bare have ostedip.

cheddar dip med nachos chips

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Smør – Brug rigtigt smør til at lave sovsen. Ganske almindeligt lurpak eller andet smør er fint.

Mælk – Jeg bruger som regel sødmælk når jeg laver opbagt sovs, men letmælk fungerer også fint.

Cheddar – Du kan købe cheddar der allerede er revet, eller købe en blok cheddar du selv kan rive. Jeg foretrækker at købe en blok og selv rive osten, jeg synes det smelter bedre og bliver mindre grynet end det man køber revet.

Hvordan laver man cheddar dip?

Det er virkelig nemt at lave sin egen ostedip til nachos.

Først skal man lave en opbagt sovs. Smelt smørret i en gryde, og så skal melet i og bages godt af. Herefter piskes mælken i og sovsen koges op.

Nu skal den revne cheddarost i, og så smages dippen til med salt og chilipulver. Server sovsen lun til dine nachos eller tortillachips.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

sort skål med cheddar dip

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg springe chilien over?

Ja det kan du sagtens. Den mængde chili vi bruger giver stadig en mild cheddardip, men hvis du vil kan du undlade chili helt, og bare smage til med salt.

Kan jeg tilføje andre smage?

Vil du gerne give din ostedip lidt ekstra kan du sagtens spice den lidt op. Du kan komme hakkede grønne jalapenochilier i, tilsætte lidt hvidløgspulver eller måske spidskommen eller paprika. Kun fantasien sætter grænsen, så prøv dig frem med krydderierne.

Andre opskrifter på dip du måske vil synes om

skål med cheddar dip og nachos chips

Opskrift på nachos dip med ost

Her får du vores opskrift på en helt klassisk cheddar dip, som du kan servere til chips, nachos eller andet mexicansk mad. Den er nem at lave, og så smager den bare helt forrygende.

Denne dip er altid på bordet når vi spiser nachos herhjemme, hvad enten det er Nachos med kylling eller Nachos med oksekød, både børn og voksne elsker den nemlig, og så er den så nem at lave. Der er igen grund til at købe ostedip mere når du først har prøvet at lave det selv. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

cheddar dip i sort skål med tortillachips
5 fra 2 stemmer

Cheddar dip

Opskrift på cheddar dip
Denne ostedip er perfekt til en omgang nachos med oksekød eller kylling. Du kan også servere den som dip til majschips eller andre chips. Nachos-dippen er virkelig nem at lave selv, og det tager ikke ret lang tid.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dip
Køkken Mexicansk
Antal 4 personer
Kalorier 257 kcal

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2,5 dl mælk
  • 150 g cheddarost
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk chilipulver

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde ved lav varme.
  • Tilsæt hvedemel og pisk det ud i smørret. Lad det stege et minut inden du går videre.
  • Pisk mælken i gryden over middel varme. Lad sovsen koge op mens du stadig pisker, lad den koge et minuts tid.
  • Riv cheddarosten. Tag gryden af varmen, og rør osten i til den er smeltet. Smag til med salt og chilipulver, og nu er sovsen klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 257kcalKulhydrater: 6gProtein: 12gFedt: 21gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 62mgNatrium: 607mgKalium: 128mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 714IUCalcium: 344mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.