Den bedste hjemmelavede avocadodip med masser af smag. Det er en ægte mexicansk guacamole med tomater og koriander. Guacamolen kan fint laves i forvejen og stilles på køl indtil den skal bruges.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Samlet tid 5 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
3avocadoer
½løg
2tomater
2fedhvidløg
½frisk chili, uden kerner, som jalapeno eller tilsvarende i styrke
1lime
½dlfrisk koriander
1 ½tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Skyl avocadoerne, og skær dem i halve og fjern stenen.
3 avocadoer
Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Hak løg og chili fint, og riv hvidløg fint. Pres saften ud af limen og hak korianderen fint.
½ løg, 2 tomater, 2 fed hvidløg, ½ frisk chili, 1 lime, ½ dl frisk koriander
Find en stor skål eller morter frem. Mos nu avocadoerne til den ønskede konsistens for eksempel med en gaffel. Tilsæt hakket løg, hakket tomat, fint revet hvidløg, chili, limesaft, hakket koriander samt salt og peber. Bland det hele godt sammen og smag til med ekstra limesaft, salt og peber hvis det er nødvendigt.
1 ½ tsk salt, Peber
Server det med det samme eller opbevar på køl til servering.