Opskrift på pastafad med kyllingDen bedste bagte pastaret med kylling og grønt i fløde/tomatsauce
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
150gbacon
600gkyllingebryst
300gpasta, penne
2rødløg
1rød peberfrugt
3fedhvidløg
4dlflåede tomater
2,5dlpiskefløde
5dlhønsebouillon
1spskoregano
1tsksalt
Peber, efter smag
50gparmesan, revet
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Skær baconen i tern, og steg den sprød på en pande.
Skær kyllingebryst ud i mundrette tern, og læg den i et ovnfast fad med høj kant sammen med pasta og den sprøde bacon.
Skær rødløg og peberfrugt i tern, og pres hvidløget. Fordel det hele i fadet.
Hæld hakkede tomater, piskefløde og hønsebouillon i fadet (hvis du bruger bouillonterning, kan alt væsken koges op først for at opløse terningen), og krydder med oregano, salt og peber. Rør lidt rundt i fadet, så det hele er jævnt fordel, og pastaen er dækket med væske.
Dæk fadet med staniol, og sæt det midt i ovnen i cirka 1 time eller indtil pastaen er tilberedt.
Fjern staniolen, og drys parmesan over retten, sæt den tilbage i ovnen, så den kan gratinere i cirka 15 minutter eller indtil osten er gylden.
Lad retten hvile 5-10 minutter og server med brød eller salat til.