Opskrift Lækker og cremet kartoffelmos med smag af rosmarin! Det er nemt at lave sous vide kartoffelmos, og den bliver helt perfekt i konsistensen hver eneste gang. Spis den som tilbehør til kødretter eller fisk eller med løg og bacon og brændende kærlighed.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 1 timet45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4bagekartofler, store
2fedhvidløg
1stilkrosmarin, frisk
4spsksmør
1dlfløde
1dlmælk
1tsksalt
Sådan gør du
Varm sous vide karret op til 90 grader.
Skræl bagekartoflerne og skær dem i skiver.
Kom skiverne og alle de andre ingredienser ned i en vakuumpose, og sug luften ud og forsejl posen.
Giv posen 1,5 timer ved 90 grader.
Efter 90 min tages posen op. Hæld væsken fra, men gem den!
Kom kartoffelskiverne over i en skål og mos dem godt. Tilsæt væsken fra posen undervejs, indtil mosen har den konsistens du gerne vil have.
Smag mosen til med salt og peber.
Hvis du ønsker det, kan mosen kommes i små ramakiner, lige bliver brunet på toppen under grillen i ovnen.
Noter
Server sammen med en god bøf eller en lækker grillkylling