Lækre maste kartofler med hvidløg, krydderurter og smør
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler, mellem størrelse
50gsmør, eller olivenolie
3fedhvidløg, finthakket
1spsktørret oregano
1tsktørret rosmarin
1tsktørret timian
2tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
I en stor gryde med velsaltet vand koges kartoflerne møre. Det burde tage 15 - 20 minutter. Stik i dem med en kniv for at tjekke om de er færdige. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
I mens kartoflerne koger forberedes kryddersmør. I en gryde kommes smør, hvidløg, oregano, rosmarin samt timian. Smelt smørret ved svag varme og lad det trække smag fra krydderierne indtil kartoflerne er klar.
På en bageplade med bagepapir placeres de nu kogte kartoflerne med afstand til hinanden før de trykkes med en gaffel. Det skal gøres forsigtigt, så de ikke splatter helt ud.
De "maste" kartofler pensles nu med det krydrede smør og drysses med salt og peber. Placer bagepladen med kartoflerne midt i den forvarmede ovn, og bag kartoflerne i 20-25 minutter, eller til de er gyldne.