Sådan laver du de bedste kartoffelbåde i ovn. Det er både nemt og virkelig lækkert, og du kan bruge de krydderier du har lyst til. Server bådkartoflerne til alt fra okse- og svinekød til fisk eller fjerkræ.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler
2spskrapsolie
2tsksalt
1tskhvidløgspulver
2spskherbes de provance, eller andet krydderi
Peber
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Vask kartoflerne grundigt, og skær dem derefter i både. Lad kartoflerne dryppe af og tør dem evt. med et viskestykke.
1 kg kartofler
Kom kartoffelbådene i en skål og kom olie, salt, hvidløgspulver, herbes de provance samt peber over. Bland det hele godt rundt, så olie og krydderier bliver fordelt på alle kartoffelbåde.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Placer nu alle kartoffelbådene med skindsiden ned på bagepladen og kom dem i den forvarmede ovn. Bag kartoffelbådene i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time eller til de er gyldne og lidt sprøde udenpå.
Når kartoflerne er færdige, tages de ud af ovnen og serveres med det samme.