Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Aspargeskartofler i ovn

Aspargeskartofler i ovn

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker simpelthen de små lækre aspargeskartofler. De er lækre og faste i kødet, og så smager de altså bare godt! Det er sådan en hyggekartoffel hvis man lige skal gøre lidt ekstra ud af måltidet. Læs med her og få vores opskrift på de bedste aspargeskartofler i ovn.

lækre ovnbagte aspargeskartofler i ovn med salt og rosmarin

De bedste små kartofler i ovn

Vi elsker lækre varianter af kartofler herhjemme. Om sommeren er nye kartofler, Smørstegte kartofler med persille og disse aspargeskartofler i ovn noget af det vi spiser igen og igen.

Aspargeskartofler er aflange i det, og så har de en god fasthed og en dejlig smag. De er gode til mange ting, blandt andet i kartoffelsalater, eller som her ovnbagte.

Disse kartofler kan spises til stort set alle kødretter, hvad enten det er oksekød fra grillen, frikadeller eller måske en Ørred på grill.

De er nemme at lave, og så elsker hele familien at sætte tænderne i dem.

Er der rester tilbage du ikke får spist? Så gem dem endelig til en kartoffelmad dagen efter. Det er også noget både voksne og børn elsker herhjemme. Børnene ved ikke noget bedre end en kartoffelmad på madpakken.

Vi laver dem her med rosmarin, det giver en skøn smag, men du kan selvfølgelig udelade det eller bruge en anden krydderurt hvis du synes.

fad med ovnbagte aspargeskartofler i ovn

Ingrediensnoter

Aspargeskartofler – Aspargeskartofler kan købes i de fleste supermarkeder eller hos grønthandleren. Vi går efter dem der er forholdsvist små i størrelsen, dem synes vi er lækrest, og når de ikke skal skrælles eller pilles, så er det bare med at vælge de små.

Salt – Salt skal der til for at få kartofler til at smage af noget. Der skal salt på inden de kommes i ovnen, og så får de lige et drys flagesalt når de kommer ud.

Rosmarin – Vi bruges rosmarin i vores fad med ovnbagte aspargeskartofler. Du kan selvfølgelig udelade det, og nøjes med olivenolie og salt hvis du ikke kan lide det, eller du kan bruge en anden krydderurt for eksempel timian.

Hvordan laver man aspargeskartofler i ovn?

Det er virkelig nemt at lave aspargeskartofler i ovn som tilbehør til aftensmaden. Det tager heller ikke ret lang tid.

Du behøver ikke at skrælle aspargeskartoflerne, de skal bare vaskes godt.

Herefter skal de i et ovnfast fad, og så skal der olivenolie, salt og rosmarin på toppen, og fadet skal i ovnen.

Når kartoflerne er færdigtilberedte i ovnen får de et drys salt på toppen, og så er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

aspargeskartofler i ovn med rosmarin og salt

Ofte stillede spørgsmål

Skal aspargeskartofler skrælles?

Du behøver ikke at skrælles aspargeskartofler, de skal bare vaskes godt inden tilberedning. Hvis du vil koge dine aspargeskartofler, kan de pilles efter kogning. Hvis de skal ovnbages, kan du sagtens spise dem med skræl på, da den er meget tynd på aspargeskartofler.

Kan jeg bruge andre krydderurter?

Ja det kan du sagtens. Du kan bruge alle slags krydderurter til disse kartofler. Prøv også med timian, løvstikke eller ramsløg. Du kan også vælge en tørret krydderiblanding hvis du ikke har friske krydderurter, for eksempel herbs de provence eller lignende.

Andre kartoffelopskrifter du måske vil synes om

fad med aspargeskartofler i ovn med salt og rosmarin

Opskrift på de bedste ovnbagte aspargeskartofler

Her får du vores opskrift på de bedste ovnbagte aspargeskartofler. De er super gode som tilbehør til grillmaden eller til en god bøf når I skal hygge lidt ekstra derhjemme.

Det er skønne kartofler, der også er nemme at lave, og de små faste kartofler er nogle hele familien elsker herhjemme.

Vi håber du får lyst til at prøve vores aspargeskartofler i ovn næste gang I skal have noget nemt tilbehør til aftensmaden.

lækre ovnbagte aspargeskartofler i ovn med salt og rosmarin
5 fra 1 stemme

Aspargeskartofler i ovn

Opskrift på aspargeskartofler i ovn
Ovnbagte eller ovnstegte aspargeskartofler er bare ren guf. Der behøver ikke så meget andet end olivenolie, salt og lidt rosmarin for at få en fantastisk aspargeskartoffel til din aftensmad. Det er nemt og lækkert tilbehør til en sommermenu eller grillmad.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 304 kcal

Ingredienser

  • 1 kg aspargeskartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask aspargeskartoflerne godt og lad dem dryppe af.
  • Kom aspargeskartoflerne i et ovnfast fad. Hæld olivenolie over, drys med salt og hakket rosmarin.
  • Sæt fadet i ovnen, og giv kartoflerne cirka 35 minutter ved 200 grader eller til kartoflerne er møre. Stik med en kniv eller kødnål, for at mærke om kartoflerne er møre i midten.
  • Tag fadet ud af ovnen når kartoflerne er færdige, og server dem som tilbehør til din aftensmad. Giv dem eventuelt et drys groft salt eller flagesalt på toppen.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 304kcalKulhydrater: 44gProtein: 5gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 9gNatrium: 1178mgKalium: 1059mgFibre: 6gSukker: 2gA-vitamin: 30IUC-vitamin: 49mgCalcium: 34mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.